Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 2. 2022,
7.45

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Natisni članek

Aleksej Ovečkin Anaheim Ducks Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Sobota, 26. 2. 2022, 7.45

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 25. februar

Kopitar spet blestel, ruski zvezdnik spregovoril o Putinu in vojni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,66

1

Anže Kopitar | Anže Kopitar in kralji so proti mestnim tekmecem vknjižili dragoceno zmago. | Foto Reuters

Anže Kopitar in kralji so proti mestnim tekmecem vknjižili dragoceno zmago.

Foto: Reuters

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je pomagal Los Angeles Kings do četrte zaporedne zmage v ligi NHL z zadetkom in podajo! Kralji so v sosedskem spopadu v gosteh ugnali Anaheim Ducks s 4:1 in na lestvici zahodne konference poskočili na šesto mesto. Ruski zvezdnik Aleksej Ovečkin, ki v preteklosti ni skrival podpore predsedniku Vladimirju Putinu, je poslal svetu jasno sporočilo: "Prosim, nič več vojn."

Hokejisti Los Angeles Kings so v naletu, dobili so zadnje štiri tekme lige NHL in se s 63 točkami povzpeli na šesto mesto na zahodu. Na lestvici so prehiteli pacifiške rivale Vegas Golden Knights, ki so ostali praznih rok na gostovanju pri Arizona Coyotes.

Vrhunci dvoboja v Anaheimu:

Kapetan Los Angelesa Anže Kopitar se je izkazal. V dobrih 22 minutah je štirikrat streljal na vrata gostiteljev. Prispeval je zadetek in podajo, s še bolj razkošno statistiko pa se je lahko po dvoboju pohvalil njegov soigralec Adrian Kempe. Kraljem je do prepričljive zmage s 4:1 pomagal z dvema zadetkoma in asistenco.

Trener Kings Todd McLellan je tik pred tekmo izvedel, da ne sme v dvorano zaradi covidnih protokolov lige, zato je tekmo vodil njegov pomočnik Trent Yawney. "Kar noro je bilo, ko nismo videli, da bi Todd prišel. Toda Trent in Marco Sturm sta nas dobro pripravila z zadnjimi navodili in tako tudi vodila tekmo," je Kopitar dejal za uradno spletno stran lige.

Kralji so izvrstno odprli tekmo in domači vratar John Gibson je prejel štiri gole po prvih 20 strelih gostov. Po dobrih 14 minutah druge tretjine ga je zamenjal Anthony Stolarz in v nadaljevanju zbral 12 obramb.

V gosteh zmagali le Kralji

Patrick Kane je podobno kot Brandon Hagel proti New Jerseyju dosegel tri zadetke. | Foto: Reuters Patrick Kane je podobno kot Brandon Hagel proti New Jerseyju dosegel tri zadetke. Foto: Reuters Kralji so bili edino moštvo, ki je v noči na soboto po slovenskem času zmagalo v gosteh. Igralci Caroline Hurricanes so s 4:0 odpravili Columbus Blue Jackets ter so s štirimi točkami zaostanka druga ekipa lige za Coloradom. Nino Niederreiter je dosegel gol in podajo, Frederik Andersen pa je ubranil 19 strelov za četrto zmago v nizu. Columbus je klonil prvič po petih tekmah.

St. Louis Blues je za tretje slavje v nizu odpravil Buffalo Sabres s 5:3. Kanadčan Jordan Kyrou je zbral dva gola in podajo, Rus Ivan Barbašev tri asistence, finski vratar Ville Husso pa 35 obramb za gostitelje. Arizona Coyotes so Vegas Golden Knights premagali s 3:1, ker je Scott Wedgewood zaustavil kar 43 strelov gostov, Nick Schmaltz pa je zadel dvakrat v zadnji tretjini.

Trinajst golov je padlo v Chicagu, kjer so domači Blackhawks ugnali New Jersey Devils z 8:5 in po sedmih domačih porazih vendarle razveselili navijače. Patrick Kane in Brandon Hagel sta dosegla po tri gole, Alex DeBrincat in Seth Jones pa po tri podaje. Kevin Lankinen je po 22. januarju prvič stal med vratnicama, na led ga doslej ni bilo zaradi poškodbe glave, ter je ubranil 31 strelov. Na drugi strani je Jesper Bratt zadel dvakrat, Jonas Siegenthaler in Jack Hughes pa sta vpisala po gol in dve podaji.

Ovečkin: Prosim, nič več vojn!

Aleks Ovečkin spada med največje hokejske zvezdnike na svetu. | Foto: Reuters Aleks Ovečkin spada med največje hokejske zvezdnike na svetu. Foto: Reuters Med žive legende lige NHL spada Aleksej Ovečkin. Šestintridesetletni ruski zvezdnik je kapetan Washingtona in eden najbolj priljubljenih hokejistov v ZDA. V preteklosti ni skrival podpore ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu, v petek pa je prvič javno spregovoril o vojni v Ukrajini. "Težko je. Moja družina je v Rusiji, to so grozljivi trenutki. V Rusiji in Ukrajini imam ogromno prijateljev. Težko je spremljati vojne prizore. A ne moremo narediti ničesar. Lahko le upamo, da se bo vse skupaj kmalu končalo in da bo spet vse v redu. Prosim, nič več vojn! Ni pomembno, kdo je v vojni, ali je to Rusija, Ukrajina ali katera druga država, živimo v svetu, v katerem bi moral vladati mir," je dejal hokejski as.

Tako je ruski predsednik Vladimir Putin sprejel Aleksa Ovečkina leta 2014 po osvojenem naslovu svetovnih prvakov. | Foto: Reuters Tako je ruski predsednik Vladimir Putin sprejel Aleksa Ovečkina leta 2014 po osvojenem naslovu svetovnih prvakov. Foto: Reuters

Na njegovem profilu na Instagramu je fotografija, na kateri je v družbi predsednika Putina. Leta 2017 je Ovečkin ustanovil "Putin Team", posebno kampanjo na socialnih medijih, s katero je pred volitvami promoviral predsednika Putina. Pri tem so sodelovali še nekateri znani ruski hokejisti, kot so Jevgenij Malkin, Ilja Kovalčuk in Pavel Bure. "Nikoli nisem skrival podpore mojemu predsedniku. Prepričan sem, da nas je veliko, ki ga podpiramo. Zato se moramo združiti in vsem pokazati, kako močna in enotna je Rusija," je zapisal pred petimi leti v sklopu kampanje "Putin Team".

Ko so ga v petek novinarji vprašali, ali po zadnjih dogodkih v Ukrajini še vedno podpira Putina, je ruski hokejist "diplomatsko" odvrnil: "No, on je moj predsednik. A kot sem rekel, nisem politik, ampak športnik. Upam, da se bodo zadeve kmalu umirile."

Liga NHL, 25. februar:

Anaheim Ducks : Los Angeles Kings 1:4
Terry 43.; Grundström 8., Kempe 24. (podaja Kopitar), 33., Kopitar 31.
Anže Kopitar (Los Angeles) je prebil na ledu 22 minut in 17 sekund. Štirikrat je streljal na gol ter prispeval zadetek in podajo.

Carolina Hurricanes : Columbus Blue Jackets 4:0
St. Louis Blues
: Buffalo Sabres 5:3
Chicago Blackhawks
: New Jersey Devils 8:5
Colorado Avalanche
: Winnipeg Jets 6:3
Arizona Coyotes
: Vegas Golden Knights 3:1

Lestvica:

Preberite še:

Vancouver Calgary
Sportal Rekord legendarnega Slovaka, konec velikega niza Calgaryja #video
Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji še drugič v štirih dneh premagali isto ekipo #video
Ne spreglejte