Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 2. 2022,
7.02

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL liga NHL

Četrtek, 24. 2. 2022, 7.02

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 23. februar

Kopitarjevi Kralji še drugič v štirih dneh premagali isto ekipo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so še drugič v štirih dneh premagali Kojote iz Arizone. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so še drugič v štirih dneh premagali Kojote iz Arizone.

Foto: Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings s slovenskim zvezdnikom Anžetom Kopitarjem na čelu so še drugič v štirih dneh premagali ekipo Arizone, ki je trenutno zadnje moštvo na zahodu. Kings, ki so v noči na nedeljo po odlični zadnji tretjini zmagali s 5:3, so bili danes v gosteh boljši s 3:2. Kapetan kraljev Anže Kopitar v dvajsetih minutah in 13 sekundah ni dosegel točke, sprožil pa je dva strela na vrata tekmecev; v začetku zadnje tretjine je Hrušičan zadel vratnico. Dvoboj je v zadnji tretjini odločil Šved Viktor Arvidsson.

Za Arizono je uvodni gol obračuna zabil Clayton Keller, ki je bil uspešen v šesti minuti druge tretjine. Sledila sta dva zadetka Kraljev. Že 18 sekund pozneje je na 1:1 izenačil Blake Lizotte, v osmi minuti druge tretjine pa je zadel še Šved Viktor Arvidsson, ki je bil v zadnji tretjini natančen še enkrat in je rezultat dvignil na 3:2 za moštvo iz Los Angelesa. Vmes je bil uspešen še Barrett Hayton, ki je izenačil na 2:2.

Oglejte si vrhunce obračuna med LA Kings in Arizono:

"Današnja tekma je bila precej izenačena. Imeli smo več strelov na vrata tekmeca, ampak nisem prepričan, če so bile to resne priložnosti. Na koncu koncev smo si prigarali to zmago, res gre za uspeh pohvaliti celotno ekipo. Težak dan je za nami, ki se je vlekel in vlekel. Sem smo prileteli šele včeraj in ostali brez drsanja pred tekmo. Četudi fantje niso imeli energije, so našli pod do zmage," je po tekmi svoje varovance pohvalil trener kraljev Todd McLellan.

Kralji so v dobrem nizu, na zadnjih 11 tekmah so zmagali sedemkrat in se prebili na sedmo mesto zahodne konference z izkupičkom 27 zmag in 17 porazov ter sedmih odigranih podaljškov. Z 61 točkami imajo le točko zaostanka za Vegas Golden Knights in Nashvillom in Nashville Predators na šestem oz. petem mestu. Za  vodilno ekipo lige Colorado Avalanche, ki je tudi danes zmagala, v gosteh je s 5:2 je nadigrala Detroit Red Wings, zaostajajo za 17 točk.

Dva gola je k zmagi prispeval Gabriel Landeskog in popeljal vodilno ekipo do nove zmage, še 37. v sezoni. Po enkrat so zadeli še Tyson Jost, Nazem Kadri in Valerij Ničuškin, vratar Pavel Francouz pa je zaustavil 31 strelov.

"Lepo smo si opomogli po porazu proti Bostonu na prejšnji tekmi. Nikoli nočeš izgubiti dvakrat zaporedoma. Dobre ekipe tega enostavno ne naredijo," je po zmagi dejal Jost.

"Vedeli smo, kako moramo odgovoriti. Seveda smo bili z igro v Bostonu nezadovoljni. Danes pa smo popravili vtis," je še dejal eden od strelcev tekme.

Corey Perry je postal 103. igralec v ligi NHL, ki je dosegel 400 zadetkov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Corey Perry je postal 103. igralec v ligi NHL, ki je dosegel 400 zadetkov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ena najboljših ekip lige, Tampa Bay Lightning, je na domačem ledu s 5:3 premagala Edmonton Oilers. Corey Perry je postal 103. igralec v ligi NHL, ki je dosegel 400 zadetkov.

"To je razburljivo. Gre za velik osebni dosežek. A vendar gre veliko zaslug zanj fantom, s katerimi igram. Ko sem odraščal, nikoli nisem sanjal, da bi lahko v najmočnejši ligi na svetu dosegel 400 golov," je po tekmi dejal 36-letni Perry, ki je prvi zadetek v ligi dosegel v dresu Anaheima 1. oktobra 2005 prav proti Edmontonu.

Za Tampo, ki je odigrala prvo tekmo po tednu dni premora, so zadeli še Pat Maroon, Steven Stamkos, Brayden Point in Nikita Kučerov, vratar Andrej Vasilevskij pa je zaustavil 27 strelov.

Najboljši igralec lige NHL Connor McDavid je za Edmonton dosegel dva zadetka, še na peti zaporedni tekmi se je med strelce vpisal Zach Hyman, Leon Draisaitl pa je dodal tri podaje, tako da je skupaj s soigralcem McDavidom s 73 točkami spet na vrhu lige NHL.

Los Angeles Kings
Sportal Izjemen preobrat Kraljev za novo pomembno zmago

Liga NHL, 23. februar

Dallas Stars : Winnipeg Jets 3:2 (po podaljšku)
Detroit Red Wings : Colorado Avalanche 2:5
Montreal Canadiens
: Buffalo Sabres 4:0
Tampa Bay Lightning
: Edmonton Oilers 5:3
Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 2:3 (Anže Kopitar: 2 strela na gol za LA)

Lestvici: 

Preberite še:

Florida Panthers
Sportal Prva ekipa vzhoda uspešna v gosteh pri Chicagu
Los Angeles Kings
Sportal Izjemen preobrat Kraljev za novo pomembno zmago
Ne spreglejte