Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 2. 2022,
8.59

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Zdeno Chara Anaheim Ducks Florida Panthers liga NHL

Sreda, 23. 2. 2022, 8.59

2 leti, 1 mesec

Liga NHL, 22. februar

Rekord slovaškega orjaka, Nashville ugnal Flordo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Nashville Predators | Florida Panthers, najboljša ekipa vzhodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, je na domačem ledu presenetljivo s 4:6 klonila proti Nashville Predators. | Foto Guliverimage

Florida Panthers, najboljša ekipa vzhodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, je na domačem ledu presenetljivo s 4:6 klonila proti Nashville Predators.

Foto: Guliverimage

Florida Panthers, najboljša ekipa vzhodne konference v severnoameriški hokejski ligi NHL, je na domačem ledu presenetljivo s 4:6 klonila proti Nashville Predators. Plenilci so v Sunrisu prekinili niz štirih zaporednih porazov, gol za vodstvo (5:4) je v tretji tretjini z igralcem več na ledu dosegel Mikael Granlund.

Calgary Flames
Sportal Calgary uspel izenačiti klubski rekord #video

Dva zadetka je k zmagi gostov prispeval Tanner Jeannot, Filip Forsberg je dodal gol in podajo, med strelce za Nashville sta se vpisala še Jakov Trenin in Roman Jusi. Z dvema podajama se je izkazal tudi Matt Duchene, vratar David Rittich pa je zaustavil kar 44 strelov.

"Dobro smo vedeli, kaj moramo storiti, če želimo zmagati. Igrali smo dober hokej. Posledično smo tudi zmagali. Ne gre za kakšen poseben recept," je po zmagi, prvi za plenilce na zadnjih petih tekmah, dejal Jeannot.

Panterji pa so prvič na zadnjih desetih tekmah doživeli poraz na domačem ledu in komaj četrtič to sezono.

Ottawa Senators so s 4:3 premagali Minnesoto Wild, Thomas Chabot pa si ob vrnitvi na led po poškodbi na svoji 300. tekmi v ligi NHL ne bi mogel želeti boljšega scenarija. Njegov drugi gol na tekmi v zadnji tretjini je bil na koncu zmagoviti, poleg tega je bil pri enem podajalec in je Ottawo popeljal do tesne zmage.

Z izidom 4:3 sta se v noči na sredo končali še dve tekmi. Columbus Blue Jackets so po podaljšku premagali Toronto Maple Leafs, Anaheim Ducks pa so bili na kalifornijskem obračunu po kazenskih strelih boljši od San Jose Sharks. Mož odločitve oziroma junak večera pri racmanih je bil Rickard Rakell, ki je dosegel dva zadetka v rednem delu, nato pa še zmagovitega pri izvajanju kazenskih strelov.

44-letni Zdeno Chara je rekorder med branilci po številu odigranih tekem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 44-letni Zdeno Chara je rekorder med branilci po številu odigranih tekem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Seattle Kraken, zadnjeuvrščena ekipa pacifiške skupine, je doživela še 33. poraz v sezoni. Gosti New York Islanders so zmagali s 5:2.

Slovaški orjak Zdeno Chara je ob zmagi odigral 1.651 tekmo rednega dela NHL in se na vrhu lestvice branilcev po številu odigranih tekem izenačil s Chrisom Cheliosom.

Pri otočanih, ki so prišli do komaj druge zmage na zadnjih šestih tekmah, se je z dvema goloma in podajo najbolj izkazal Zach Parise. 

Liga NHL, 22. februar

Florida Panthers : Nashville Predators       4:6
Columbus Blue Jackets : Toronto Maple Leafs  4:3*
Ottawa Senators : Minnesota Wild             4:3
Philadelphia Flyers : St. Louis Blues        1:4
Anaheim Ducks
: San Jose Sharks              4:3**
Seattle Kraken : New York Islanders          2:5

* - podaljšek
** - kazenski streli

Lestvici: 

Preberite še:

Florida Panthers
Sportal Prva ekipa vzhoda uspešna v gosteh pri Chicagu
Los Angeles Kings
Sportal Izjemen preobrat Kraljev za novo pomembno zmago
Ne spreglejte