Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 2. 2022,
6.17

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar NHL liga NHL

Nedelja, 20. 2. 2022, 6.17

2 leti, 2 meseca

LIGA NHL, 19. FEBRUAR

Izjemen preobrat Kraljev za novo pomembno zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Los Angeles Kings | Izjemna predstava Anžeta Kopitarja, Adriana Kempeja in Drewa Doughtyja | Foto Guliverimage

Izjemna predstava Anžeta Kopitarja, Adriana Kempeja in Drewa Doughtyja

Foto: Guliverimage

Hokejisti Los Angeles Kings so v noči na nedeljo v severno ameriški hokejski ligi NHL s 5:3 premagali ekipo Arizona Coyotes, ki je dobro minuto pred koncem druge tretjine vodila s 3:1. Zmago so si Kralji priborili z izjemno zadnjo tretjino, ko so dosegli tri zadetke. Slovenski zvezdnik moštva Anže Kopitar se je podpisal pod tri asistence.

Slovenski zvezdnik je sicer skupaj dosegel tri podaje, saj je eno prispeval še pri izenačujočem zadetku za 1:1 v prvi tretjini. Dva gola z njegovo pomočjo je dosegel Adrian Kempe, enega pa Drew Doughty.

Moštvo iz mesta angelov je sicer večino gostovanja lovilo domačine. Po uvodnem zadetku Antona Stralmana v prvi tretjini je Arizona v drugi prišla do dveh zadetkov za vodstvo s 3:1. Uspešna sta bila Lawson Crouse in Clayton Keller.

Priključek za preobrat Los Angelesa je še dobro minuto pred zadnjo tretjino z golom dosegel Drew Doughty. V zadnji tretjini pa so Kralji s tremi zadetki od 7. do 11. minute prevzeli nadzor. Poleg Kempeja je svoj drugi zadetek dosegel tudi Doughty, izenačujočega za 3:3 pa je prispeval Trevor Moore.

Adrian Kempe je dvakrat zadel in enkrat podal. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Adrian Kempe je dvakrat zadel in enkrat podal. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Vsaka tekma je za nas v tem trenutku kot tekma končnice. Zavedamo se, da se moramo boriti. Zavedamo se, da ne smemo kar obupati. Zato smo igrali trdo do konca. To je eden od razlogov, zakaj smo v takšnem položaju. Ker imamo fante, ki garajo do zadnje kapljice," je po tekmi dejal Doughty.

Kralji so se s šesto zmago na zadnjih desetih tekmah prebili na osmo mesto zahodne konference z izkupičkom 26 zmag in 17 porazov ter sedmih odigranih podaljškov. Trenutno so pri 59 točkah, 17 za vodilnim moštvom lige Coloradom. Za Kopitarja in soigralce je zdaj na vrsti še ena tekma proti Arizoni, sicer najslabši ekipi zahodne konference, ki bo v noči iz srede na četrtek.

Calgary devetič zapored, Edmonton petič, Colorado se je utrdil na vrhu

Edmonton Oilers, ki jih vodi začasni trener Jay Woodcroft, so zmagali še petič zaporedoma; tokrat so bili v gosteh s 4:2 boljši od Winnipeg Jets. Connor McDavid je zadel za 3:0, poleg tega je dodal še dve podaji, in je z 71 točkami najboljši igralec prvenstva NHL. Tik za njim je njegov klubski kolega Leon Draisaitl (69 točk), ki je tokrat vknjižil eno podajo.

Darryl Sutter je Calgary Flames popeljal do devete zaporedne zmage. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Darryl Sutter je Calgary Flames popeljal do devete zaporedne zmage. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vodilni hokejisti pacifiške skupine Calgary Flames pa so zmagali že na deveti zaporedni tekmi lige NHL. Tokrat so z 2:1 premagali najslabšo ekipo te skupine, Seattle Kraken. To je najdaljši zmagoviti niz Calgaryja vse od sezone 2016/17, ko mu je uspelo zmagati desetkrat zaporedoma.

Hokejisti Colorado Avalanche, ki so na vrhu centralne skupine, so na gostovanju premagali Buffalo Sabres s 5:3 in prišli še do sedme gostujoče zmage v nizu. Mikko Rantanen je dosegel gol in podajo, prav tako Nathan MacKinnon, po enkrat pa so zadeli Alex Newhook, J.T. Compher in Nazem Kadri. Vratar Darcy Kuemper je k zmagi dodal 29 obramb.

Liga NHL, 19. februar:

Buffalo Sabres : Colorado Avalanche 3:5
 Arizona Coyotes : Los Angeles Kings 3:5
Winnipeg Jets : Edmonton Oilers 2:4
Ottawa Senators : Boston Bruins 2:3* - po podaljšku
Toronto Maple Leafs : St. Louis Blues 3:6
Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 4:7
Calgary Flames ; Seattle Kraken 2:1

Lestvica:

Preberite še:

Edmonton Oilers
Sportal Draisaitl in McDavid na vrhu lige NHL
Luc Tardif
Sportal Pri IIHF optimistični glede sodelovanja NHL-ovcev na OI 2026
Florida Panthers
Sportal Derbi po podaljšku Floridi, Calgary nadaljeval sijajni niz, uspešen tudi vodilni Coloradao
Ne spreglejte