Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 2. 2022,
8.21

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Luc Tardif Peking 2022 Peking 2022 olimpijski hokejski turnir liga NHL

Četrtek, 17. 2. 2022, 8.21

2 leti, 2 meseca

V NHL upajo na skorajšnji dogovor glede sodelovanja na ZOI 2026

Pri IIHF optimistični glede sodelovanja NHL-ovcev na OI 2026

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Luc Tardif | Luc Tardif je optimističen glede dogovora, vendar z njegovo sklenitvijo ne želi čakati do zadnjega leta pred igrami v Italiji. | Foto Guliverimage

Luc Tardif je optimističen glede dogovora, vendar z njegovo sklenitvijo ne želi čakati do zadnjega leta pred igrami v Italiji.

Foto: Guliverimage

Ali bodo hokejisti iz severnoameriške lige NHL lahko sodelovali na zimskih olimpijskih igrah leta 2026, bi panožna zveza raje vedela prej kot pa pozneje. Predsednik Mednarodne hokejske zveze Luc Tardif je danes dejal, da je optimističen glede dogovora, vendar z njegovo sklenitvijo ne želi čakati do zadnjega leta pred igrami v Italiji.

Slovaška ZDA četrtfinale OI
Sportal Američani se po drami poslavljajo, Švedi izločili Kanadčane

"Razumejo, kako nam je težko čakati do zadnjega trenutka," je po poročanju tujih tiskovnih agencij dejal Tardif. "Razumejo, da nam ni lahko, to ni lahko za Mednarodni olimpijski komite in to je tudi neprijetno za navijače in igralce," je dejal in dodal, da je optimist.

Dogovor glede sodelovanja profesionalnih hokejistov iz lige NHL na letošnjih igrah v Pekingu je bil objavljen šele septembra lani. Tik pred božičem pa so se v NHL odločili z iger umakniti, potem ko je nov val pandemije covida-19 z različico omikrona povzročil množične odpovedi tekem. To so tako druge olimpijske igre zapored brez najboljših hokejistov na svetu. 

Pogovarjati naj bi se začeli marca, resni pogovori konec sezone

Ko se je NHL umaknila iz Pekinga, je njen predsednik Gary Bettman dejal: "Veselimo se udeležbe na olimpijskih igrah leta 2026." Tardif zdaj pričakuje, da se bodo o sodelovanju na igrah v Milanu in Cortini d'Ampezzo ter drugih temah začeli pogovarjati marca, resni pogovori pa bi lahko stekli poleti, ko bo konec sezone v ligi NHL.

Hokejisti iz lige NHL niso sodelovali na olimpijskih igrah že vse od leta 2014 v Sočiju, s čimer se je končala serija petih zaporednih nastopov od leta 1998 v Naganu. Leta 2018 niso odpotovali v Pyeongchang zaradi nesoglasij glede stroškov poti in zavarovanja.

Kanada ZDA olimpijski hokejski turnir finale
Sportal Kanadčanke s tesno zmago do petega olimpijskega naslova
Ne spreglejte