Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 2. 2022,
11.30

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Zdeno Chara Vancouver Canucks Calgary Flames liga NHL

Petek, 25. 2. 2022, 11.30

2 leti, 2 meseca

Liga NHL, 24. februar

Rekord legendarnega Slovaka, konec velikega niza Calgaryja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Vancouver Calgary | Proti Calgaryju se je med strelce vpisal tudi Elias Pettersson (Vancouver). | Foto Reuters

Proti Calgaryju se je med strelce vpisal tudi Elias Pettersson (Vancouver).

Foto: Reuters

Vancouver je v severnoameriški hokejski ligi NHL visoko premagal Calgary s 7:1. Za zasedbo iz Calgaryja, ki je na drugem mestu v zahodni konferenci, je to prvi poraz po desetih zaporednih zmagah. Poraz je doživela tudi vodilna ekipa vzhodne konference, Florida je na domačem ledu klonila proti Columbusu s 3:6. Slovak Zdeno Chara je zbral rekordno število tekem za branilca v zgodovini NHL.

Osrednji osebnosti dvoboja v Rogers Areni v Vancouvru sta bila J. T. Miller in vratar Thatcher Demko. Prvi je dosegel po dva gola in podaji, drugi pa je zaustavil 29 strelov na današnji tekmi izjemno bledih gostov iz Calgaryja.

Praznih rok je v Live Areni na Floridi ostala tudi trenutno najboljša ekipa vzhodne konference. Zasedba iz Ohia je s kolektivno predstavo razorožila floridske panterje, blestel pa je vratar JF Berube z 39 obrambami.

Kako je Vancouver napolnil mrežo Calgaryja:

Na sporedu je bilo še šest tekem. Rangerji iz New Yorka so zanesljivo premagali goste iz ameriške prestolnice s 4:1, New Jersey pa je v Pittsburghu visoko slavil s 6:1. Na tej tekmi so kar trije gostujoči igralci zbrali po tri točke. Jesper Bratt je dosegel dva gola in podajo, Nico Hischier gol in dve podaji, Jack Hughes pa tri asistence. Izkazal se je tudi vratar Nico Daws, novinec v ligi NHL je zbral 37 obramb.

Toronto je bil boljši od Minnesote s 3:1, kar tri tekme pa so epilog doživele šele po koncu rednega dela. Kosmatinci iz Bostona so v podaljšku strli odpor novincev ligi NHL iz Seattla, zmagoviti gol pa je v Climate Pledge Areni v 33 sekundi zabil Jake DeBrusk.

Dve tekmi sta se končali šele po izvajanjih kazenskih strelov. Nashville je v Dallasu slavil z 2:1, San Jose pa je na domačem ledu ukanil New York Islanders s 4:3.

Rekord Slovaka Zdena Chare

Zdeno Chara je v ligi NHL odigral že 1652 tekem. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zdeno Chara je v ligi NHL odigral že 1652 tekem. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na obračun v SAP Centru v San Joseju je Slovak Zdeno Chara zbral rekordno število tekem za branilca v zgodovini NHL. Štiriinštiridesetletni in kar 206 cm visoki Chara, ki je v svoji dolgoletni karieri v najmočnejši hokejski ligi na svetu branil barve Ottawe, Bostona in Washingtona, trenutno pa igra za otočane iz New Yorka, je v Kaliforniji odigral že svojo 1652. tekmo v ligi NHL in v tem statističnem elementu prehitel Chrisa Cheliosa.

Slovak je tekmo v San Joseju odigral v svojem slogu, na ledu je preživel 16:26 minute in prejel petminutno kazen zaradi pretepa, njegov soigralec Zach Parise pa je dosegel 400. gol v ligi NHL.

Anže Kopitar in kralji so imeli prost večer, v noči na soboto se bodo v Anaheimu spopadli z neposrednimi tekmeci za mesto v končnici. V to iz pacifiške divizije peljejo prva štiri mesta. Ducks so trenutno na petem, z enakim številom točk, kot jih ima četrti Edmonton in dvema manj od LA Kings.

Liga NHL, 24. februar:

Pittsburgh Penguins : New Jersey Devils   1:6
Toronto Maple Leafs : Minnesota Wild      3:1
Florida Panthers : Columbus Blue Jackets  3:6
New York Rangers : Washington Capitals    4:1
Nashville Predators : Dallas Stars        2:1**
Vancouver Canucks : Calgary Flames        7:1
Seattle Kraken : Boston Bruins            2:3*
San Jose Sharks : New York Islanders      4:3**

* - podaljšek
** - kazenski streli

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings
Sportal Kopitarjevi Kralji še drugič v štirih dneh premagali isto ekipo #video
Ne spreglejte