Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 6. 2018,
6.21

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

liga NHL Vegas Golden Knights Washington Capitals

Nedelja, 3. 6. 2018, 6.21

5 let, 10 mesecev

Liga NHL, finale, 3. tekma, 2. junij

Ovečkin do rekorda, Washington do finalne prednosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Vegas Golden Knights Washington Capitals Ovečkin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Hokejisti Washington Capitals so po uvodnih dveh tekmah velikega finala pri Vegas Golden Knights prvič zaigrali pred domačimi gledalci, z izdatno rusko pomočjo zmagali s 3:1 in v seriji na štiri zmage povedli z 2:1. Tudi četrta tekma bo v Washingtonu. 

Gledalci v Capital One Areni so na prvi zadetek čakali do začetka druge tretjine, ko je udaril kapetan Aleksander Ovečkin. To je bil 14. zadetek Rusa v letošnji končnici. Z njim je izenačil rekord franšize po zadetkih v izločilnih bojih ene sezone. Zdaj je na vrhu lestvice Washingtona skupaj z Johnom Druceom, ki mu je to uspelo leta 1990. 

Aleksander Ovečkin je izenačil rekord franšize po doseženih zadetkih v končnici NHL. | Foto: Reuters Aleksander Ovečkin je izenačil rekord franšize po doseženih zadetkih v končnici NHL. Foto: Reuters

V 34. minuti je na 2:0 zvišal junak srečanja, še en ruski napadalec Jevgenij Kuznecov, ki se je na drugi tekmi poškodoval, predčasno končal srečanje, a na srečo domačih navijačev ni bilo hujšega in se je hitro vrnil v pogon. Za pestro nadaljevanje je v začetku zadnje tretjine poskrbel Tomas Nosek, ki mu je le uspelo premagati razpoloženega domačega vratarja Bradna Holtbyja in znižal na 1:2.

Skoraj vse dvome o zmagovalcu je šest minut pred iztekom rednega dela razblinil Devante Smith-Pelly in kot tretji ugnal Marca-Andrea Fleuryja. Gostje iz Vegasa so v nadaljevanju poskušali ujeti priključek, a jim Holtbyja (zaustavil je 21 strelov od 22) ni uspelo več premagati. Washington se je pred 18 tisoč gledalci veselil zmage s 3:1 in v seriji povedel z 2:1 v zmagah. 

Nekateri bi tako naprej, drugi bi povsem drugače

"Že od prve minute smo narekovali tempo, imeli odlične priložnosti. Tako moramo igrati naprej, se držati načrta in rezultat bo prišel. Prepričan sem, da moramo igrati podobno še naprej, čim več ploščkov spravljati pred vrata, poskušati zadeti ob odbitkih," je bil zadovoljen Ovečkin, Smith-Pelly je dodal, da jih Rusova velika želja še bolj spodbuja h glavni nagradi: "Že vso končnico počne podobne stvari, mi pa mu sledimo. Naša želja po zmagi je velika, njegova prav tako, zato vsi skupaj igramo še bolje."

Ryan Reaves pravi, da bo na naslednji tekmi treba že od prve minute zaigrati bolje. "To je finale lige NHL, takšne igre si ne smemo več privoščiti." | Foto: Reuters Ryan Reaves pravi, da bo na naslednji tekmi treba že od prve minute zaigrati bolje. "To je finale lige NHL, takšne igre si ne smemo več privoščiti." Foto: Reuters

V taboru poražencev, ki so sploh prvič izgubili dve zaporedni tekmi končnice, so športno priznali poraz. "Bili so boljša ekipa, zaslužili so si zmago. Preživeli bomo. Zdaj se moramo osredotočiti na naslednjo tekmo. Že vso sezono po tekmi govorimo, da je treba pozabiti na končano tekmo in se pripraviti na naslednjo. Tako bo tudi tokrat," je dejal trener Vegasa Gerard Gallant, napadalec Ryan Reaves pa je izpostavil, da jih je uničil slab uvod tekme: "Od začetka tekme moramo biti pripravljeni na igro. Danes nismo bili. Nadigrali so nas, preprosto nismo bili dovolj dobri. To je finale Stanleyjevega pokala. Tega si ne smemo več privoščiti."

Oba lovita prvega

Četrta tekma, na kateri Washington že lahko pride do zaključnega ploščka, bo v ponedeljek prav tako na njegovem ledu. Nobena od ekip še ni osvojila Stanleyjevega pokala. Vegas letos sploh prvič nastopa v najkakovostnejšem tekmovanju in preseneča, Washington pa je v finalu igral le v sezoni 1997/98, ko je ostal brez zmage. Takrat ga je Detroit Red Wings odpihnil s 4:0 v zmagah.

Sportal Kopitar ga je peljal na Bled, čez lužo so ga zažgali in odnesli v striptiz klub

Liga NHL, finale, 3. tekma, 2. junij

Washington Capitals : Vegas Golden Knights 3:1 /2:1/
Ovečkin, Kuznecov, Smith-Pelly; Nosek

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

Preberite še:

HDD JEsenice HK OLimpija
Sportal Uradno: nebo se jasni, Jeseničani v boj na štirih frontah
Washington Capitals Vegas Golden Knights finale NHL
Sportal Obramba leta? Holtby preprečil veselje Vegasu in "rešil" tekmo. #video
Las Vegas, Golden Knights
Sportal Na uvodni tekmi velikega finala padlo kar 10 golov #video
Ne spreglejte