Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 1. 2022,
7.13

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Seattle Kraken Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Nedelja, 16. 1. 2022, 7.13

2 leti, 3 mesece

Liga NHL, 15. januar

Vroči Kralji z novo zmago na drugo mesto Pacifika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Anže Kopitar Los Angeles Kings | Anže Kopitar se s soigralci veseli četrte zaporedne zmage, novinca so premagali s 3:1. Gorenjec je k zmagi prispeval podajo. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar se s soigralci veseli četrte zaporedne zmage, novinca so premagali s 3:1. Gorenjec je k zmagi prispeval podajo.

Foto: Guliverimage

Slovenski hokejski as Anže Kopitar se je s soigralci Los Angeles Kings prvič pomeril z novinci v ligi, moštvom Seattle Kraken, in vknjižil četrto zaporedno zmago (3:1). To je bil deveti zaporedni poraz Seattla. Kralji so se z novima dvema točkama zavihteli na drugo mesto pacifiške divizije in šesto v zahodni konferenci. Kopitar je k zmagi prispeval podajo ob golu Adriana Kempeja za vodstvo z 1:0.

Kempe je v začetku prve tretjine dosegel svoj 17. gol v sezoni, Phillip Danault pa je bil odličen v nadaljevanju ter poskrbel za naslednja dva gola, v peti minuti druge tretjine in 45 sekund pred koncem tekme v Seattlu v nebranjeno mrežo.

Marcus Johansson je dosegel edini gol za domačo zasedbo, v drugi tretjini za 1:2, ob moštveni premoči Seattla na ledu. Seattle je sicer vpisal deveti poraz po vrsti.

Los Angeles je zmagal šestič v zadnjih sedmih tekmah. V razvrstitvi pacifiške skupine je na drugem mestu, 45 točk si deli z mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, tri točke več ima na vrhu divizije Vegas Golden Knights.

Vrhunci tekme:

Los Angeles bo tudi naslednjo tekmo odigral v gosteh, in sicer proti morskim psom iz San Joseja v ponedeljek z začetkom ob 22. uri po srednjeevropskem času.

Hokejisti Floride so po petkovi sedmici tokrat zadeli kar devetkrat, Columbus, ki ni bil dorasel tekmec, so odpravili z 9:2 in ostali na prvem mestu lige. Anton Lundell in Carter Verhaeghe, ki sta dosegla dva gola, ter McKenzie Weegar, ki je doseženemu golu dodal tri podaje.

Florida Panthers so s kar 9:2 premagali Columbus. Na zadnjih dveh tekmah so dosegli 16 golov. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Florida Panthers so s kar 9:2 premagali Columbus. Na zadnjih dveh tekmah so dosegli 16 golov. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Enajst golov je padlo tudi v St. Louisu, kjer so morali domači s 5:6 priznati premoč Torontu. Že na deseti zaporedni gostujoči tekmi se je med strelce vpisal Auston Matthews, nihče pa ni dosegel več kot enega zadetka.

Ottawa je s 6:4 premagala Edmonton in mu prizadejala šesti zaporedni poraz. Dva gola je k zmagi prispeval Josh Norris, obakrat je bil uspešen z igralcem več. Drugič dobre tri minute pred koncem, ko je bil rezultat 4:4.

Prepričljivo zmago je zabeležil Colorado, ki je bil na gostovanju v Glendalu s 5:0 boljši od Arizone, z novimi točkami pa je tudi na prvem mestu zahodne konference prehitel Nashville. Za gostujočega vratarja Darcyja Kuemperja je bila to 21. tekma brez prejetega zadetka v ligi.

Še trem vratarjem tokrat ni bilo treba po plošček v mrežo, Detroit je premagal Buffalo s 4:0, Chicago Anaheim s 3:0, Washington pa New York Islanders z 2:0, enega izmed dveh golov je dosegel ruski zvezdnik Aleks Ovečkin.

Philadelphia je na gostovanju pri rendžerjih iz New Yorka doživela sedmi zaporedni poraz, Dallas pa je bil sedmič v nizu neuspešen na gostovanju, premoč je moral priznati aktualnim prvakom, igralcem Tampe (1:3).

Carolina je s 4:1 ugnala Vancouver.

Anže Kopitar
Sportal Kralji zmagali še tretjič zapored, Kopitar prispeval dva zadetka #video

Liga NHL, 15. januar:

Seattle Kraken : Los Angeles Kings 1:3
(Anže Kopitar je na ledu preživel slabih 19 minut,v tem času ni sprožil strela, podal je za 1:0).

Boston Bruins : Nashville Predators 4:3* - po podaljšku

Carolina Hurricanes : Vancouver Canucks 4:1

New York Islanders : Washington Capitals 0:2

Florida Panthers : Columbus Blue Jackets 9:2

Detroit Red Wings : Buffalo Sabres 4:0

Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:3

St. Louis Blues : Toronto Maple Leafs 5:6

Tampa Bay Lightning : Dallas Stars 3:1

Chicago Blackhawks : Anaheim Ducks 3:0

Arizona Coyotes : Colorado Avalanche 0:5

Edmonton Oilers : Ottawa Senators 4:6

San Jose Sharks : Pittsburgh Penguins 1:2* - po podaljšku

Prestavljeno:
Montreal Canadiens - New Jersey Devils
Winnipeg Jets - Ottawa Senators
Calgary Flames - Vegas Golden Knights

Lestvica:

Preberite še:

Florida Panthers Sam Bennett
Sportal Florida se je znesla nad Dallasom
Brian O'Neill
Sportal Američani v Peking pretežno s študenti. IIHF, MOK in pekinški odbor neprestano v stiku.
Ne spreglejte