Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 11. 2021,
6.13

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

Jonathan Quick Ottawa Senators Los Angeles Kings liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 12. 11. 2021, 6.13

2 leti, 5 mesecev

Liga NHL, 11. november

Kopitar ob nadaljevanju sanjskega niza z zmagovitim golom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64
Los Angeles Kings | Anže Kopitar se je s Kralji veselil sedme zaporedne zmage, h kateri je prispeval zadetek. | Foto Guliverimage

Anže Kopitar se je s Kralji veselil sedme zaporedne zmage, h kateri je prispeval zadetek.

Foto: Guliverimage

Hokejisti moštva Los Angeles Kings so na gostovanju pri zdesetkanih Ottawa Senators vknjižili sedmo zaporedno zmago (2:0), kapetan Anže Kopitar je prispeval zmagoviti zadetek, vratar Jonathan Quick pa 55. shutout kariere. Zaustavil je vseh 34 strelov domačih, ki so zaradi protokola, vezanega na covid-19, pogrešali kar devet igralcev. Kralji so zdaj četrti v pacifiški diviziji, za vodilnim Edmontonom zaostajajo le tri točke.

Najbolj vroča ekipa lige NHL ta trenutek Los Angeles Kings je zmagoviti niz na številko sedem podaljšala v Canadaien Tire Centru v Ottawi, kjer je dobrih 8.000 gledalcev na prvi zadetek čakalo do 36. minute, ko so imeli gostitelji drugič na tekmi igralca manj. Po lepem kombiniranju je z desne strani z natančnim strelom Filipa Gustavssona matiral slovenski hokejski as Anže Kopitar.

Domači, ki jim zadnje dni delo otežuje protokol, povezan s covid-19, zaradi česar so pogrešali devet hokejistov, so iskali priključek, a je v vratih Kalifornijcev blestel Jonathan Quick, ki je še 55. v karieri zaklenil svoja vrata. Zaustavil je vseh 34 strelov kanadskega moštva, v golu katerega je do konca srečanja končal še en plošček. Pod zadetek za končnih 2:0 se je v 57. minuti podpisal Andreas Athanasiou.

Jonathan Quick je zaustavil vseh 34 poskusov domačih. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Jonathan Quick je zaustavil vseh 34 poskusov domačih. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Našli smo način, kako zmagovati. Mislim, da ne igramo prav pretirano drugače, kot smo na začetku sezone. Takrat smo tesne tekme izgubljali, zdaj pa smo na pravi strani. Kot ekipa napredujemo, uspeva nam tudi v gosteh," je po sedmi zaporedni zmagi dejal junak večera Quick, trener Todd McLellan pa dodal: "Quick je bil izjemen, ne želi predati svoje vloge, s tem pa Cala (Petersona) prisili, da da prav tako vse od sebe. Drug drugega vlečeta naprej. Sicer pa je bila to zahtevna tekma, Ottawa je prikazala igro, ki jo pričakuješ od ekipe s težavami s kadrom, a bili smo dovolj potrpežljivi, da smo najprej dosegli en zadetek, nato pa dočakali še drugega."

Vrhunci srečanja v Ottawi (zadetek Kopitarja od 5.30):

Le še tri točke za vodilnim Edmontonom, Kopitar na sedmem mestu

Kralji so z novo zmago še poskočili na lestvici, po 14 tekmah imajo na računu 17 točk, kar jih v zgoščeni konkurenci (vodilni Edmonton jih ima 20) uvršča na četrto mesto pacifiške divizije.

Kopitar ohranja povprečje več kot točke na tekmo, zbral jih je 16, trenutno je pri osmih zadetkih in prav toliko asistencah. Gorenjec je na sedmem mestu točkovne lestvice, na vrhu katere sta Edmontonova Leon Draisaitl (26) in Connor McDavid (24). Nemec je ob zmagi pri Bostonu (5:3) spet blestel z dvema goloma in asistenco.

Zach Fucale je v NHL debitiral s shutoutom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zach Fucale je v NHL debitiral s shutoutom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Odličen debi vratarja Washingtona

Zmago brez prejetega gola so dosegli tudi Washington Capitals (2:0), Zachary Fucale je ob debiju v ligi NHL pri Detroitu zaustavil vseh 21 strelov. Izjemen večer je imel vratar NY Devils Mackenzie Blackwood, ki je zbral kar 42 obramb in bil ključni mož zmage Hudičev (4:0) nad NY Islanders.

Najvišja zmaga večera je s 7:1 pripadla Coloradu, ki se je znesel nad Vancouvrom, toča golov pri novincu Seattlu pa je s 7:4 pripadla Anaheimu. Najbolj tesno je bilo v Pittsburghu, kjer so domačini po kazenskih strelih zadali tretji zaporedni poraz vodilni ekipi lige Florida Panthers. Nashville je z zadetkom Matta Duchena v podaljšku s 4:3 premagal St. Louis, Mikael Granlund je zbral štiri asistence.

Liga NHL, 11. november:

Ottawa Senators : Los Angeles Kings 0:2
(Anže Kopitar
je na ledu preživel slabih 20 minut, enkrat streljal na gol, zadel za 1:0, blokiral en strel in dobil 73 % sodniških metov).

Boston Bruins : Edmonton Oilers 3:5
Montreal Canadiens : Calgary Flames 4:2
New Jersey Devils : New York Islanders 4:0
Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 3:2** - kazenskih streli
Detroit Red Wings : Washington Capitals 0:2
St. Louis Blues : Nashville Predators 3:4* - po podaljšku
Winnipeg Jets : San Jose Sharks 4:1
Colorado Avalanche : Vancouver Canucks 7:1
Seattle Kraken : Anaheim Ducks 4:7
Vegas Golden Knights : Minnesota Wild 3:2

Lestvica:

Preberite še:

Anže Kopitar
Sportal Anže Kopitar in druščina so prišli še do šeste zaporedne zmage #video
Minnesota
Sportal Minnesota ujela vodilni Edmonton
Ne spreglejte