Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 3. 2022,
20.22

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67

Natisni članek

VSV Beljak HK Olimpija IceHL

Nedelja, 13. 3. 2022, 20.22

2 leti, 1 mesec

Liga IceHL, četrtfinale, tretje tekme

Toča golov v Beljaku in drugi četrtfinalni poraz Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,67
VSV Beljak HK OLIMPIJA | Olimpija je izgubila v Beljaku, ta zdaj v tej četrtfinalni seriji vodi z 2:1 v zmagah. | Foto VSV/Krammer

Olimpija je izgubila v Beljaku, ta zdaj v tej četrtfinalni seriji vodi z 2:1 v zmagah.

Foto: VSV/Krammer

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v tretji tekmi četrtfinala lige IceHL gostovali v Beljaku in izgubili s 5:8. VSV je v seriji povedel z 2:1 v zmagah, zmaji se bodo v torek na domačem ledu borili za izenačenje. Četrta tekma bo v torek ob 19.45 v Tivoliju. Salzburg in Alba sta si že priigrala tri zaključne ploščke za napredovanje v polfinale. Z 2:1 je v seriji s Celovčani povedel tudi Dunaj.

Aljoša Crnovič & Chris Collins
Sportal Spodbudne vesti o Kanadčanu, ki jo je grdo skupil v Tivoliju

Olimpija je proti Beljačanom izgubila še drugo zaporedno tekmo. Po porazu s 3:4 v Ljubljani si je na tretji tekmi spet želela povesti, a ji to ni uspelo. Po polovici tekme ji je sicer dobro kazalo, saj je dvakrat vodila z dvema goloma razlike, dva gola je dosegel Žiga Pance, a v nadaljevanju ji je zmanjkalo zbranosti, ni znala odgovoriti na nalet gostiteljev, ki so napolnili ljubljansko mrežo.

Že sam začetek tekme je bil razburljiv. Že v prvi minuti je Brett Koscmachuk sam pridrsal pred vratarja Žana Usa, a je bil ta uspešnejši. Na drugi strani je imel lepo priložnost Žan Jezovšek, kar ni uspelo njemu, je nekaj trenutkov pozneje Bastienu Maii, ki je Olimpiji že v četrti minuti zagotovil vodstvo. Ljubljančani so prvo izključitev uspešno "preživeli", druge, ko je bil zaradi udarca s palico izključen Daniel Murphy, pa ne, 14,7 sekunde pred zvokom sirene za odhod na odmor je izenačil Travis Oleksuk.

VSV Beljak HK OLIMPIJA | Foto: VSV/Krammer Foto: VSV/Krammer

Ljubljančanov to ni zmedlo in že v drugi minuti nadaljevanja je Žiga Pance izkoristil priložnost Blaža Tomaževiča in uspešno končal protinapad, le 24 sekund pozneje je bil natančen še Aleksandar Magovac. A vodstvo zeleno-belih 3:1 ni dolgo zdržalo, John Hughes, nekdanji igralec Olimpije in ljubljenec navijačev, je zaostanek Beljaka znižal. Ljubljanska obramba je bila v naslednjih minutah na preizkušnji, toda znova je zdržala z igralcem manj, Pance pa je kmalu zatem prednost spet vrnil na +2.

Toda gostje so vodstvo ekspresno zapravili, na 3:4 je znižal Stefan Bacher, z igralcem več je izenačil Kosmachuk, domači pa so tako kot v prvi tudi v drugi tretjini dosegli gol v zadnji minuti. Sodniki so ga sicer dolgo preverjali z ogledom posnetka, a ga na koncu priznali.

V 47. minuti so sodniki preverjali tudi gol Guillaumeja Leclerca ob igralcu več na ledu, tudi ta gol so priznali in ekipi sta bili spet izenačeni. Toda na koncu so bili v obojestransko odprti igri učinkovitejši domači, dosegli še tri gole, zadnjega v nebranjeno mrežo, in povedli v seriji z 2:1 v zmagah. Četrta tekma bo v torek v Ljubljani.

"Ne smemo odnehati in začeti iskati krivca znotraj ekipe"  "Še vedno zaostajamo le eno zmago, ne smemo odnehati in začeti iskati krivca znotraj ekipe." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Še vedno zaostajamo le eno zmago, ne smemo odnehati in začeti iskati krivca znotraj ekipe." Foto: Grega Valančič/Sportida

"Sedem golov, tistega v prazen gol sam ne štejem, je absolutno preveč. Z igralcem manj nismo bili taki, kot bi morali biti. Še enkrat smo odločilni gol dobili iz bulija, o tem se veliko pogovarjamo in si prizadevamo, da bi bilo drugače, a potem napaka in gol. Še vedno zaostajamo le eno zmago, ne smemo odnehati in začeti iskati krivca znotraj ekipe. Fantje so se borili, prišli nazaj, pokazali voljo … Treba bo strniti vrste, se pripraviti na naslednjo tekmo. Fantje so dovolj zreli, da zmagajo. V Ljubljani moramo narediti vse, da izenačimo. Če bomo mentalno in emocionalno pravi, bo vse v redu in bomo šli v Beljak z 2:2," je po porazu razmišljal trener Mitja Šivic, ki ni bil navdušen nad sojenjem.

"Veliko preveč golov prejemamo na vseh tekmah. Imamo ugoden rezultat, pa morda kar malo preveč fokusa namenjamo napadu, morali pa bi bolj zbrano odigrati zadaj v obrambi. Moramo se naučiti nekaj iz teh napak. Smo zelo enakovreden tekmec, a jim podarjamo zmage. Serija je še dolga, nič tragična. Se bo pa treba zbrati, v torek odigrati zelo dobro tekmo, predvsem v obrambi, ker takole, z osmimi prejetimi goli, je težko zmagati," pa je po porazu dejal izkušeni napadalec Aleš Mušič.

Salzburg in Alba do zaključnega ploščka

Vodilna ekipa rednega dela Salzburg je s 3:0 v zmagah povedla proti Znojmu. Tudi madžarska Alba je dosegla tretjo zmago nad Pustertalom, s tremi podajami pa se je izkazal slovenski legionar Anže Kuralt. Anže Kuralt in soigralci madžarskega kluba iz Szekesfehervarja so si že priigrali tri zaključne ploščke za polfinale. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Anže Kuralt in soigralci madžarskega kluba iz Szekesfehervarja so si že priigrali tri zaključne ploščke za polfinale. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dunaj je z 2:1 v zmagah povedel proti branilcem naslova Celovčanom, danes je v avstrijski prestolnici zmagal s 5:3. 

IceHL, četrtfinale, tretje tekme

Nedelja, 13. marec
VSV Beljak : HK SŽ Olimpija 8:5 (1:1, 4:3, 3:1) /2:1/
0:1 Maia (4.), 1:1 Oleksuk (PP1, Karlsson, Hughes, 20.), 1:2 Pance (Tomaževič, 22.), 1:3 Magovac (Simšič, Murphy 23.), 2:3 Hughes (Oleksuk, Brunner, 24.), 2:4 Pance (Leclerc, 29.), 3:4 Bacher (Fraser, Maxa, 35.), 4:4 Kosmachuk (PP1, Krastenbergs, Joslin, 38.), 5:4 Richter (Flemming, Lanzinger, 40.), 5:5 Leclerc (PP1, Pance, Piche, 47.), 6:5 Schofield (Fraser, Kosmachuk, 52.), 7:5 Joslin (Karlsson, Hughes, 53.), 8:5 Karlsson (EN, Hughes, Flemming, 58.)

Red Bull Salzburg : Orli Znojmo 5:3 (2:1, 1:1, 2:1)  /3:0/
Aljaža Predana ob zmagi ni bilo v postavi Salzburga.

Fehervar AV19 : Pustertal 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) /3:0/
Anže Kuralt je bil podajalec pri prvih treh golih Albe, sam je enkrat streljal na vrata Pustertala.

Vienna Capitals : EC KAC  5:3 (0:1, 2:0, 3:2) /2:1/
Andrej Tavželj je bil ob porazu v postavi Celovca, Val Usnik je poraz spremljal na klopi, poškodovanega Roka Tičarja ni bilo v postavi.

// Razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage; datumi preostalih tekem so 15., 18., 20., 22. marec.

VSV Beljak HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija končnico odprla z zmago: Bili smo bolje pripravljeni na to tekmo kot oni
Ne spreglejte