Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 9. 2024,
8.30

Osveženo pred

2 uri, 21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Natisni članek

Val Pusteria HK Olimpija Ljubljana IceHL

Nedelja, 29. 9. 2024, 8.30

2 uri, 21 minut

Liga ICEHL, 29. september

Bavarski ritmi v Tivoliju. Bo Olimpija nadaljevala zmagoviti niz?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
HK Olimpija Ljubljana : Asiago | Navijači Olimpije bodo na tribunah Tivolija navijali za četrto zmago sezone ICEHL. Tokrat proti Pustertalu. | Foto www.alesfevzer.com

Navijači Olimpije bodo na tribunah Tivolija navijali za četrto zmago sezone ICEHL. Tokrat proti Pustertalu.

Foto: www.alesfevzer.com

Hokejisti HK Olimpija Ljubljana bodo ob 18. uri pred domačimi gledalci gostili Pustertal in poskušali ostati neporaženi. Obračun ICEHL bo v znamenju Oktoberfesta, vsak polnoletni obiskovalec, ki bo kupil vstopnico, bo lahko prejel brezplačno pivo.

HK Olimpija Ljubljana : Asiago, Žiga Pance
Sportal Nova zmaga Olimpije, ki ostaja neporažena
Ken , Luka
Sportal Ken Ograjenšek in Luka Maver bosta pomagala Linzu

Pred hokejsko Olimpijo je nova domača tekma ICEHL. Potem ko je zmajem v petek po hudem boju le uspelo streti odpor Asiaga (2:1), bodo danes gostili Pustertal. Klub, ki jim je v zadnji sezoni v dodatnih bojih za končnico preprečil preboj v četrtfinale. Nova ljubljanska branilca Arvin Atwal in Wyatt Ege bosta še posebej motivirana, saj sta v zadnjem tekmovalnem obdobju igrala za goste. 

"Za tiste fante, ki so bili lani del te slačilnice, bo to revanša, mini derbi. Njihova pričakovanja pred vsako sezono so zelo visoka. Glede na to, da so imeli malo slabši start, bodo prišli sem lačni zmage. Vsak se želi dokazati v tej ligi, ki je zelo izenačena, kjerkoli igraš, želiš točke, zmage. Treba bo biti pravi, osredotočen in igrati svojo igro vseh 60 minut," je o tekmecu pred dvojnim domačim sporedom dejal pomočnik glavnega trenerja Upija Karhule Andrej Tavželj.

Petkova zmaga nad Asiagom je imela grenak priokus, saj je srečanje po nerodnem padcu predčasno končal kanadski napadalec Kale Kerbashian.

HK Olimpija Ljubljana : Asiago, Maris Bičevskis | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska zasedba ima po treh tekmah tri zmage in je eno od treh neporaženih moštev. Na drugi strani so Južni Tirolci pri dveh porazih in zmagi, za prve točke so v petek s 4:1 premagali Innsbruck.

V ljubljanskem klubu obljubljajo, da bo danes zadišalo po Bavarski, saj se obeta "Oktoberfest", tako da bodo navijačem, starejšim od 18 let, podarili eno pivo.

Debi Mavra in Ograjenška pri Tičarju

Ken Ograjenšek bo debitiral za Linz, in to v Gradcu, od katerega se je pred kratkim poslovil po osmih sezonah igranja. | Foto: www.alesfevzer.com Ken Ograjenšek bo debitiral za Linz, in to v Gradcu, od katerega se je pred kratkim poslovil po osmih sezonah igranja. Foto: www.alesfevzer.com Ob Olimpiji je neporažen še Gradec Roka Tičarja, ki je pri maksimalnih devetih točkah. Graški panterji gostijo Linz, ki se je okrepil s slovenskima napadalcema Luko Mavrom in še lani članom Gradca Kenom Ograjenškom.

Prvak Salzburg bo doma pričakal madžarski Fehervar AV19 Anžeta Kuralta, ki je na zadnji tekmi s 4:0 odpravil Celovec, katerega člana sta Jan Muršak in Luka Gomboc. Celovčane čaka koroški derbi z Beljakom.

Dunaj gosti stoodstotni Bolzano, Innsbruck pa Asiago.

ICEHL, 29. september

Lestvica

Preberite še:

Luka Gomboc, EC KAC
Sportal Luka Gomboc načel mrežo gostiteljev, Jan Muršak pa "zakuril petardo"
Ne spreglejte