Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 9. 2024,
8.04

Osveženo pred

1 dan, 20 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

Black Wings Linz Luka Gomboc Jan Muršak KAC Celovec IceHL

Sreda, 25. 9. 2024, 8.04

1 dan, 20 ur

ICEHL, 24. september

Luka Gomboc načel mrežo gostiteljev, Jan Muršak pa "zakuril petardo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Luka Gomboc, EC KAC | Luka Gomboc je ob torkovi zmagi Celovca v Linzu v drugi minuti zadel za vodstvo z 1:0, nato pa podal za 2:0. Korošci so odpeljali zmago, h kateri je tudi drugi slovenski napadalec Jan Muršak prispeval zadetek in podajo. | Foto Guliverimage

Luka Gomboc je ob torkovi zmagi Celovca v Linzu v drugi minuti zadel za vodstvo z 1:0, nato pa podal za 2:0. Korošci so odpeljali zmago, h kateri je tudi drugi slovenski napadalec Jan Muršak prispeval zadetek in podajo.

Foto: Guliverimage

Razširjeno avstrijsko prvenstvo se je v torek nadaljevalo z vnaprej odigrano tekmo sedmega kroga med Linzem in Celovcem. Korošci so na gostovanju povedli v drugi minuti, ko je zadel Luka Gomboc, končnih 5:0 pa je postavil drugi slovenski napadalec Jan Muršak.

Olimpija Ljubljana, Alexandre Lefebvre
Sportal Alexandre Lefebvre nasmejan po uvodnem šovu, Upi Karhula upa, da se še sprostijo
HK Olimpija Ljubljana
Sportal Olimpija po podaljšku strla še podprvaka

Sezona ICEHL je vstopila v drugi teden. Glavnina tekem bo konec tedna, že v torek pa sta palice prekrižala Linz in Celovec, za katerega igrata Jan Muršak in Luka Gomboc.

Slovenska napadalca sta k visoki zmagi v Linzu prispevala vsak po zadetek in asistenco. Gomboc je v drugi minuti načel mrežo domačih, v 39. pa podal za vodstvo z 2:0. Muršak je slabe tri minute pred koncem podal za vodstvo s 4:0 - plošček so poslali v nebranjeno mrežo -, v 60. pa kljub igralcu manj zadel za končnih 5:0.

Karhula ponosen na dve točki na Koroškem, konec tedna domači dvojček 

Edini slovenski predstavnik v tekmovanju Olimpija bo znova v akciji v petek, ko bo doma pričakala Asiago, v nedeljo pa bo prav tako igrala pred domačimi gledalci. Zoperstavila se bo Pustertalu, ki ji je v zadnji sezoni v dodatnih bojih preprečil napredovanje v končnico, ki je letos prvi cilj zmajev.

Upi Karhula je ponosen, da jim je iz Celovca uspelo odpeljati dve točki. Konec tedna bo Olimpija dve tekmi igrala doma. | Foto: www.alesfevzer.com Upi Karhula je ponosen, da jim je iz Celovca uspelo odpeljati dve točki. Konec tedna bo Olimpija dve tekmi igrala doma. Foto: www.alesfevzer.com Ti so začeli z zmago nad Beljakom, nato pa na kolena v gosteh spravili še Celovec. "Pred tekmo smo se pogovarjali in rekel sem, da sem bil v tej dvorani kakih desetkrat in nikoli ni bilo lahko. Tudi tokrat ni bilo, močno so pritiskali, tako da smo kar nekaj časa preživeli v obrambni tretjini. A ko se nam je uspelo v ključnih trenutkih braniti, smo začeli malo bolj verjeti, da nam lahko uspe. Tretji gol je bil izjemno pomemben, dal nam je energijo. Na koncu se je razpletlo po naših željah. Ponosen sem na fante in vesel, da nam je uspelo odnesti dve točki," je v izjavi za ligo po zmagi v Celovcu dejal trener Olimpije Upi Karhula.

Ljubljančani se nadejajo, da bodo gledalci tudi ta konec tedna v velikem številu napolnili Tivoli, na uvodni domači tekmi, ki si jo je ogledal tudi kanadski vlagatelj Alexandre Lefebvre, jih je bilo okoli 3.700.

ICEHL, 24. september

Lestvica

Preberite še:

Olimpija Beljak
Sportal Olimpija pred številčnimi navijači in novim vlagateljem sezono odprla z zmago #video
Ne spreglejte