Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 1. 2023,
22.27

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

Red Bull Salzburg HK Olimpija IceHL

Torek, 24. 1. 2023, 22.27

1 leto, 2 meseca

Liga ICEHL, 23. in 24. januar

Prvaki iz Tivolija odpeljali zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
HK Olimpija : Red Bull Salzburg | Olimpija je na domačem ledu priznala premoč prvakom iz Salzburga. Po odstopu Mitje Šivica je zmaje vodil Matic Kralj. | Foto Domen Bratun/Sportida

Olimpija je na domačem ledu priznala premoč prvakom iz Salzburga. Po odstopu Mitje Šivica je zmaje vodil Matic Kralj.

Foto: Domen Bratun/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija so v Hali Tivoli gostili prvaka iz Salzburga, moštvo pa je po odstopu Mitje Šivica vodil dozdajšnji pomočnik Matic Kralj. Salzburžani so zmagali zanesljivo, s 5:1 in so že skoraj potrdili uvrstitev v četrtfinale, v povsem drugačnem položaju pa so Ljubljančani, ki so predzadnji. S ponedeljkovo zmago nad Fehervarjem je Olimpijo po točkah ujel zadnji Vorarlberg Pioneers, obe moštvi za desetim mestom, ki kot zadnje zagotavlja dodatne boje za končnico, zaostajata devet točk.

HK Olimpija Miha Butara
Sportal Miha Butara: Odstop me je presenetil, zdaj iščemo nekoga, ki bo šel z nami v naslednjo sezono
ICEHL: HK SŽ Olimpija - Fehervar AV Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic ni več trener Olimpije, poslavlja se tudi Kanadčan

 

Neuspešna serija ljubljanskih hokejistov se nadaljuje, v zadnjih 14 tekmah so zmagali le enkrat in so vse dlje od uvrstitve v končnico. Črnega niza ni prekinila niti poteza trenerja Mitje Šivica, ki je pred začetkom dvoboja odtopil, ker naj bi spoznal, da ekipi ne more več pomagati. Vprašanje pred tekmo je bilo, kako bodo na to reagirali igralci, ki jih je vodil Šivičev pomočnik Matic Kralj. Trdili so, da imajo pravo energijo, toda ne rezultat ne igra tega nista pokazala.

Začetek je bil sicer optimističen. Olimpija je prevzela pobudo, prvo priložnost je imel Nik Simšič, ki je iz ugodnega položaja streljal čez gol. Kmalu zatem so imeli domači še številčno premoč, nekaj poskusov je bilo, vendar posebej nevarni niso bili. Kot že ničkolikokrat v sezoni igralca več niso izkoristili, nato pa je sledila napaka v obrambi in vodstvo tekmecev.

Z natančnim strelom je v osmi minuti vratarja Žana Usa premagal Ty Loney, do konca prve tretjine pa je Peter Schneider Ljubljančanom pokazal, kako se izkoristi številčno premoč na igrišču. Avstrijci so imeli v prvem delu še nekaj priložnosti, a je Us preprečil njihovo višje vodstvo.

Fotogalerija s tekme (Domen Bratun/Sportida):

Fotogalerija
1 / 28

Premoč gostov je bila še večja v drugi tretjini, pravi čudež je bil, da vodstva niso povišali. Pletli so mrežo okoli Usovih vrat, toda slovenski vratar se ni pustil premagati, ko pa je prejel gol, ga je rešil sodniški pregled posnetka, na katerem so sodniki ugotovili, da so se Avstrijci pred tem ujeli v nedovoljeni položaj.

Luka Kalan je z golom v drugi tretjini svoji ekipi dal nekaj upanja, toda to se je hitro razblinilo. Po strelu Paula Stapelfedta je Usu ploščica ušla in se ustavila tik za golovo črto. Spet je bil potreben ogled posnetka, tokrat ugotovitve niso bile v prid gostiteljev.

Ti so do konca tekme še poskušali priti do ugodnega izida, toda mrežo so zatresli le tekmeci. Po mnenju ljubljanskih navijačev je bil četrti spet sumljiv, saj naj bi Salzburžani nepravilno ovirali Usa, tretji ogled posnetka tega ni potrdil. Peti gol so Avstrijci v zadnji minuti še enkrat dosegli z igralcem več.

Danes so iz kluba sporočili, da je Mitja Šivic odstopil z mesta glavnega trenerja in da klub zapušča kanadski branilec Carl Neill, ki se seli k nemškemu prvoligašu Schwenninger Wild Wings.

Deseto mesto trenutno zaseda Gradec, Olimpija ob treh odigranih tekmah manj za njim zaostaja devet točk.

Liga ICEHL, 23. in 24. januar

Lestvica:

Preberite še:

HK Olimpija Fehervar
Sportal Olimpija se je v ICEHL vrnila s porazom
Ne spreglejte