Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 10. 2023,
20.14

Osveženo pred

7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

IceHL Val Pusteria HK Olimpija

Nedelja, 1. 10. 2023, 20.14

7 mesecev

ICEHL, 1. oktober

Olimpija kot prva našla recept za Pustertal in nadaljevala zmagovito gostujočo serijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48
HK Olimpija | Olimpija je na gostovanju pri Pustertalu zmagala s 4:2 in Južnim Tirolcem zadala prvi poraz. | Foto Foppa Iwan - HC Pustertal

Olimpija je na gostovanju pri Pustertalu zmagala s 4:2 in Južnim Tirolcem zadala prvi poraz.

Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po visokem petkovem domačem porazu (1:7) gostovali pri vodilnemu Pustertalu in mu zadali prvi poraz v sezoni. Ljubljančani so na Južnem Tirolskem zmagali s 4:2, dva gola je prispeval Trevor Gooch, znova se je izkazal vratar Lukaš Horak. Olimpija je na gostovanjih v tej sezoni še neporažena, zmagala je na četrti gostujoči tekmi, medtem ko doma še ne pozna zmage. 

HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg
Sportal Tretji poraz Olimpije, doma brez zmage devet mesecev

IceHL, 1. oktober

Val Pusteria : HK Olimpija 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Dvorana Intercable Arena, gledalcev 2000, sodniki: Berneker, Nikolić (glavna), Pardatscher, Rigoni.
Strelci: 0:1 Gooch (Bičevskis, Ronkainen, 9.), 0:2 Kapel (Pavlin, Simšič, 33., PP1), 1:2 Deluca (Kasastul, 36.), 1:3 Gooch (Šturm, Ronkainen, 37.), 2:3 Petan (Messner, 38.), 2:4 Pance (59.)
Kazenske minute: Pustertal 14, SŽ Olimpija 10.
Streli na gol: Pustertal 31, SŽ Olimpija 22.

Ljubljanski hokejisti so sezono lige ICEHL začeli dobro, a so v prejšnjem krog na domačem ledu doživeli pravi mrk proti Vorarlbergu in izgubili z 1:7. Danes so imeli prvo priložnost za popravljanje vtisa, gostovali so pri Pustertalu, ki je sezono prav tako začel nad pričakovanji in je po uvodnih krogih celo na vrhu lestvice. Danes pa je na Južnem Tirolskem na koncu po precej boljši predstavi zmagali s 4:2. s četrto zmago v sezoni so Ljubljančani skočili na šesto mesto lestvice.

Po enakovrednem začetku prve tretjine gostje spet niso izkoristili prednosti igralca več, je pa kmalu po izteku kazni za domače lepo akcijo in podajo Marisa Bičevskisa v vodilni gol spremenil Trevor Gooch. Na drugi strani se je z nekaj obrambami, tudi ob prvem domačem "power playu", izkazal ljubljanski vratar Lukaš Horak.

Ljubljančani bodo v četrtek gostili prvake iz Salzburga. | Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal Ljubljančani bodo v četrtek gostili prvake iz Salzburga. Foto: Foppa Iwan - HC Pustertal

Začetek druge tretjine je bil dokaj raztrgan, ekipi sta si izmenično nabirali kazni, nekaj časa igrali tudi v razmerju 4-4, potem pa je mrtvilo prekinil Rok Kapel z natančnim strelom z leve strani ob prečki. Sledile so minute divjega ritma in še več zadetkov. Najprej so domači na hitro znižali, uspešen je bil Ivan Deluca, a je bil ljubljanski odgovor tudi hiter.

Gooch je bil v 37. minuti na pravem mestu pred golom ob podaji Jake Šturma, a so tudi domači še pred odmorom znižali na 2:3 in tako poskrbeli za razburljivo zadnjo tretjino. A čeprav so imeli domači v tem delu rahlo terensko premoč in nekaj več strelov na gol, niso več zadeli. Nekaj nevarnejših poskusov je ukrotil Horak, gostje so sicer ostali brez zadetka ob številčni prednosti v 53. minuti. Je pa nato tekmo predčasno odločil Žiga Pance, ki je izkoristil napako domačih in izgubljen plošček pred vrati Pustertala spremenil v potrditev zmage za 4:2 manj kot dve minuti pred koncem.

V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v četrtek, 5. oktobra gostili prvake tega tekmovanja iz Salzburga.

Koroški derbi Beljaku, tehnične težave na Dunaju

Na Koroškem derbiju je Beljak (Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) s 4:2 premagal Celovec (Jan Muršak, Luka Gomboc) in vknjižil peto zmago, Sabolič je prispeval dve asistenci - za vodstvo z 2:1 in končnih 4:2.

Beljačani so na koroškem derbiju s 4:2 premagali Celovec. | Foto: VSV/Krammer Beljačani so na koroškem derbiju s 4:2 premagali Celovec. Foto: VSV/Krammer Dvoboj med Dunajem (Rok Tičar) in branilcem naslova Salzburgom je bil po prvi tretjini ob vodstvu rdečih bikov z 2:0 odpovedan, saj so odkrili puščanje hladilne tekočine. Tehničnih težav jim ni uspelo odpraviti, tako da so tekmo odpovedali. 

 Linz je za prvo zmago po rednem delu premagal Asiago, ki ostaja brez zmage. Člani Pionners Vorarlberg (Luka Maver), ki je v petek visoko odpravil Olimpijo, je s 3:1 slavil v Gradcu (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc)..

Liga ICE

Nedelja, 1. oktober

Lestvica

HK Olimpija
Sportal Olimpija v gosteh še ne pozna poraza: na kolenih lanski finalist
HK Olimpija, Lukaš Horak
Sportal Priznanje za Olimpijinega vratarja
Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc bo oblekel dres Gradca
 
Ne spreglejte