Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 9. 2023,
13.10

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

IceHL HK Olimpija Lukaš Horak

Četrtek, 28. 9. 2023, 13.10

7 mesecev, 1 teden

Lukaš Horak je igralec 5. kroga lige ICE

Priznanje za Olimpijinega vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
HK Olimpija, Lukaš Horak | Lukaš Horak je na torkovi tekmi Olimpiji do zmage pri lanskem finalistu pomagal s 40 obrambami in prvim shutoutom (ni prejel gola) ter bil izbran za naj igralca kroga. | Foto www.alesfevzer.com

Lukaš Horak je na torkovi tekmi Olimpiji do zmage pri lanskem finalistu pomagal s 40 obrambami in prvim shutoutom (ni prejel gola) ter bil izbran za naj igralca kroga.

Foto: www.alesfevzer.com

Češki hokejski vratar Lukaš Horak, ki je pred sezono okrepil HK SŽ Olimpija, je najboljši igralec petega kroga lige ICE.

HK Olimpija
Sportal Olimpija v gosteh še ne pozna poraza: na kolenih lanski finalist

Ljubljanski HK SŽ Olimpija se je po koncu zadnje sezone odpravil na lov za novo prvo vratarsko močjo. Našel jo je v 29-letnem Čehu Lukašu Horaku, ki je zadnji dve sezoni preživel na Danskem, v zadnjih tednih pa v zeleno-belem dresu spoznava ligo ICE. 

Za zdaj je pri svojem delu uspešen. Branil je na vseh petih tekmah Olimpije v tem tekmovanju in bil med vratnicama 94,6-odstotno zanesljiv, kar ga med vratarji, ki so branili na vseh srečanjih svoje ekipe, uvršča na prvo mesto, med vsemi pa na tretje. 

Zaustavil vseh 40 strelov

Horak je bil ključni člen Ljubljančanov ob zadnji zmagi, ko so v torek pri lanskem finalistu Bolzanu slavili z 1:0. Soigralce, med katerimi se je pod edini zadetek podpisal Nik Simšič, je ohranjal v igri za zmago in na koncu ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Zaustavil je vseh 40 strelov domačega kolektiva na svoja vrata in vpisal svoj prvi shutout v tem tekmovanju. 

Vrhunci srečanja v Bolzanu 

S predstavo si je prislužil naziv top igralca 5. kroga ICE. Krog pred tem so za najboljšega posameznika izbrali slovenskega napadalca Jana Muršaka, ki od te sezone brani barve Celovca.

EC KAC
Sportal Muršak blestel pri zmagi Celovca, na Dunaju konec zmagovitega niza Beljaka

Olimpijo nova tekma čaka v petek, ko bo ob 19.15 v domači dvorani gostila Vorarlberg Pioneers in poskušala prvič v sezoni zmagati doma. Obe dozdajšnji domači tekmi je izgubila, na vseh treh gostovanjih pa je bila uspešna. Naslednjič bo gostovala že v nedeljo, ko bo tretjo tekmo tedna odigrala na terenu edine nepremagane ekipe v tej sezoni Pustertala.

Graz 99ers : HK Olimpija
Sportal Olimpija v 75. sekundi podaljška do zmage
Ne spreglejte