Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 9. 2023,
21.40

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Pioneers Vorarlberg HK Olimpija IceHL

Petek, 29. 9. 2023, 21.40

7 mesecev, 1 teden

ICEHL, 29. september

Tretji poraz Olimpije, doma brez zmage devet mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg | Doma Olimpiji ne gre in ne gre. To sezono še niso zmagali. | Foto HKO/Domen Jančič

Doma Olimpiji ne gre in ne gre. To sezono še niso zmagali.

Foto: HKO/Domen Jančič

Hokejistom HK SŽ Olimpija tudi na tretji domači tekmi ni uspelo doseči prve domače zmage v novi sezoni ICEHL. Po Innsbrucku in Linzu so izgubili še s proti Pioneers Vorarlberg, katerega član je slovenski napadalec Luka Maver (podaja in gol), in to s kar 1:7. Edini gol za ljubljansko ekipo je dal Nejc Stojan. Je pa Olimpija zmagala na vseh treh gostovanjih. Ima devet točk in je zdaj zdrsnila na osmo mesto.

Blaž Gregorc
Sportal Blaž Gregorc bo oblekel dres Gradca

HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič Olimpija bo tretjo tekmo tega tedna igrala v nedeljo pri Pustertalu, ki je po petkovi zmagi nad Bolzanom z 2:0 vodilna ekipa lige. Prav proti Pustertalu so nazadnje zmagali v domačem Tivoliju. In kar težko je verjeti, to je bilo lani drugega decembra.

Uvod dvoboja je bil precej izenačen, nekoliko konkretnejši so bili gostje, ki so stresli okvir vrat. Nekajkrat so zapretili tudi zmaji, a gostujočega vratarja Davida Madlenerja niso premagali, so pa zato povedli gostje, ko so izkoristili svojo prvo igro z igralcem več na ledu. V deveti minut je zadel Nick Pastujov. Po prejetem zadetku je bila Olimpija boljši tekmec in bila blizu izenačenja, po podaji Žige Mehleta se je Jaka Sodja sam znašel pred Madlenerjem, a se je ta spet izkazal. 

HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič

V začetku druge tretjine sta si ekipi še naprej izmenjavali priložnosti, Olimpija pa je iskala izenačenje. Domačini so bili pred vrati nasprotnika premalo konkretni, gostje pa so nato izkoristi tudi svoj drugi "power play" na dvoboju in po golu Stevena Owreja po dobre pol ure igre vodili z 2:0. Ob koncu druge tretjine je Vorarlberg bolj ali manj potrdil zmago, ko je zadel še tretjič. Slovenec v dresu avstrijskega kluba Luka Maver je asistiral Julianu Metzlerju.

HK Olimpija : Pioneers Vorarlberg | Foto: HKO/Domen Jančič Foto: HKO/Domen Jančič Ljubljančani vseeno niso vrgli puške v koruzo in v začetku sklepne tretjine znižali po golu Nejca Stojana. A kljub priložnostim jih je še enkrat več "pokončala" igra z igralcem manj na ledu, saj so prejeli nov zadetek. Prednost treh golov je obnovil Cedric Lacroix. Olimpija je v zadnjih minutah poskušala igrati tudi brez vratarja, imela je številčno premoč na ledu, na trenutke tudi šest na tri, vendar vseeno ni našla poti do gostujočih vrat. Posledično so plošček v nebranjen gol še petič na tekmi poslali hokejisti Vorarlberga, zadel je Kevin Macierzynski. Pred iztekom časa so imeli gostje na ledu znova številčno premoč, to pa so kronali še z dvema zadetkoma, zadela sta Daniel Woger in Maver.

Za Vienno Capitals, ki je s 5:6 po podaljšku izgubila s Fehervarjem, je prvi gol na tekmi zadel Rok Tičar. Robert Sabolič je vpisal podaji na tekmi Villacha in Salzburga, Blaž Tomaževič pa gol, a sta z beljaškim klubom izgubila s 3:4.

Gradec, za katerega je debitiral Blaž Gregorc, je z 0:1 izgubil z Innsbruckom, Celovec Jana Muršaka (dve asistenci) je v zadnjih sekundah izsilil podaljšek in Linz premagal po izvajanju kazenskih strelov.

Gašper Krošelj
Sportal Gašper Krošelj bo branil na Slovaškem

Liga ICE

Petek, 29. september

Lestvica

EC KAC
Sportal Muršak blestel pri zmagi Celovca, na Dunaju konec zmagovitega niza Beljaka
HK Olimpija
Sportal Olimpija v gosteh še ne pozna poraza: na kolenih lanski finalist
HK Olimpija, Lukaš Horak
Sportal Priznanje za Olimpijinega vratarja
Ne spreglejte