Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 11. 2017,
20.14

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Matija Pintarič Rok Tičar Robert Kristan Kari Savolainen

Petek, 10. 11. 2017, 20.14

6 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme med Slovenijo in Latvijo

Latvija v slovensko mrežo poslala štiri ploščke in slavila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
slovenska hokejska reprezentanca Latvija EIHC | Foto HZS/Drago Cvetanovič

Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Slovenska hokejska reprezentanca je tekmi 2. kroga turnirja evropskega izziva v francoskem Cergyju izgubila z Latvijo z 1:4 (1:1, 0:2, 0:1).

Potem ko so Slovenci četrtkovo jubilejno 400. tekmo, odkar igrajo kot samostojna reprezentanca, končali učinkovito in po podaljšku premagali gostitelje, se tokrat ni razpletlo po načrtih Slovenije.

Turnir v Cergyju blizu Pariza je za povratnika na selektorsko klop Karija Savolainena že zdaj, čeprav je šele november, že eden ključnih testov pred februarskimi olimpijskimi igrami. Prav veliko priložnosti za takšne tekme ne bo več, zato je selektor, ki je po 12 letih proti Franciji prvič spet vodil Slovenijo, v napovedih turnirja opozarjal predvsem na to, da želi videti, s kakšno igro se lahko predstavi Slovenija.

Priložnost za Pintariča

Prvo tekmo je v vratih začel in končal Matija Pintarič, sta priložnost dobila še preostala vratarska člana ekipe na turnirju. Večji del tekme je branil Robert Kristan, po enoletni odsotnosti povratnik v izbrano vrsto, ki je ob 13 obrambah dobil en gol, potem pa še Gašper Krošelj (6 obramb, dva prejeta gola). Za razliko do prve tekme s Francozi je bila tokrat predstava precej bolj obrambno naravnana, tako da strelci ne v eni ne v drugi ekipi niso prišli na svoj račun (razmerje strelov 23-19 za zmagovalce). Slovenija je preizkusila kar tri vratarje. | Foto: HZS/Drago Cvetanovič Slovenija je preizkusila kar tri vratarje. Foto: HZS/Drago Cvetanovič

Začetek je bil sicer spodbuden; Rok Tičar, ki je že na tekmi s Francozi pokazal, da je med najbolj razpoloženimi v tem reprezentančnem premoru, je namreč začetno vodstvo tekmecev izničil in v sedmi minuti izenačil na 1:1.

Latvijci izrabili številčno premoč

A ta zadetek je bil prvi in tudi zadnji slovenski. Nadaljevanje je postreglo z več izključitvami na slovenski strani kot na latvijski, na polovici tekme so tako imeli Latvijci dva igralca več na ledu in številčno prednost tudi izkoristili za vodstvo z 2:1, še pred koncem drugega dela pa je nato Arturs Salija povišal na 3:1.

V zadnjem delu so skušali Slovenci priti do ugodnejšega izida, a ni šlo, nazadnje je Savolainen tvegal še z igro brez vratarja ob koncu dvoboja. Takrat pa so Latvijci prišli do še svojega zadnjega zadetka na tekmi ter z golom na nebranjena vrata potrdili zmago za končnih 4:1. Turnir se bo za Slovenijo končal v soboto ob 20. uri, tekmica pa bo reprezentanca Belorusije.

Slovenija : Latvija 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Dvorana Cergy Arena Ice, gledalcev 120, sodniki: Bliek, Dehaen, Furet (vsi Francija).

Strelci: 1:0 Zile (3.), 1:1 Tičar (Sabolič, Kovačevič, 7.), 2:1 Zile (Balinskis, 30.), 3:1 Salija (Bukarts, 37.), 4:1 Razgals (60.).

Kazenske minute: Latvija 8, Slovenija 8 + 10.

 

 

Ne spreglejte