Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
22.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovan Bratislava Gašper Krošelj Žiga Jeglič Rok Tičar Medveščak Zagreb liga KHL Metallurg Magnitogorsk Salavat Julajev Ufa

Petek, 9. 10. 2015, 22.08

8 let

Krošelj ostaja vroč, Slovan končal negativni niz, CSKA ni uspelo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Hokejisti Medveščaka so s 5:2 premagali Salavat Julajev Ufa, spet se je izkazal Gašper Krošelj. Slovan Bratislava je s 3:2 ukanila Magnitko, vodilni CSKA pa še drugič zapored izgubil.

Če so pred petimi dnevi medvedi domači led po obračunu z moštvom Salavat Julajev iz Ufe zapuščali s sklonjeno glavo (2:3), je bilo tokrat drugače. V Rusiji so po zadetku Colbyja Genowaya v deveti minuti vodili že s 3:0. Domači so se v 26. minuti sicer približali na 2:3, a je hrvaško moštvo znalo zadržati vodstvo. Tudi po zaslugi Gašperja Krošlja, ki se je s 35 obrambami še enkrat izkazal med vratnicama Medveščaka. Za tega sta do konca obračuna zadela še Geoffrey Kinrade in Stefano Giliati.

Končali negativni niz

Uspešen je bil tudi Slovan, ki je prekinil črni niz petih porazov in na kolena spravil prvaka leta 2014 Magnitogorsk. Slovaško moštvo je v 13. minuti v vodstvo popeljal Andrej Stastny, podal pa mu je Rok Tičar. V 31. minuti je Slovan vodil že s 3:0. Gostitelji so hitro odgovorili in zaostanek znižali že v naslednjih sekundah, v 59. minuti pa je Oskar Osala znižal na 2:3 in poskrbel za napet konec obračuna. Metallurg je poskušal še brez vratarja, a so se mu vsi poskusi izenačenja in podaljška izjalovili.

Kljub porazu ostaja na vrhu

Nič pa ni šlo po načrtih CSKA, ki je doma izgubil s Torpedom iz Nižnega Novgoroda. Gostje so v Moskvi v pičlih 18 sekundah zrežirali dva zadetka in se na prvi odmor odpravili z 0:2, do konca srečanja pa so hokejisti petega moštva vzhoda še dvakrat premagali Iljo Sorokina. Častni zadetek za Moskovčane je po podaji Jana Muršaka v 58. minuti dosegel Bogdan Kiselevič, ki je znižal na 1:3.

Kljub drugemu zaporednemu porazu CSKA ostaja na vrhu zahoda, v nedeljo bo gostil Dinamo Minsk, h kateremu se je vrnil še lani član CSKA, vratar Kevin Lalande. Šesti na zahodu Medveščak bo serijo gostovanj v nedeljo nadaljeval pri Kazanu, 12. na zahodu Slovan pa bo takrat gostoval pri Ladi Togliatti.

Ne spreglejte