Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 4. 2014,
22.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks Boston Bruins Montreal Canadiens

Torek, 22. 4. 2014, 22.48

8 let

Kralji počasi končujejo sezono, San Jose vodi s 3:0 v zmagah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Anže Kopitar in druščina so tudi na tretji tekmi konferenčnega četrtfinala klonili proti San Joseju. Sezona se zanje bržčas končuje. Montreal je pometel s Tampo in se uvrstil v konferenčni polfinale.

Pomembna tretja tekma konferenčnega četrtfinala se za Los Angeles ni začela obetavno, končala pa se je katastrofalno. San Jose je z golom Brenta Burnsa povedel že v četrti minuti obračuna v Staples Centru. Tako je ostalo do konca prve tretjine, v drugi pa so Kralji le pokazali nekaj več živahnosti.

Najprej je v 25. minuti izenačil Jarret Stoll, slabe štiri minute kasneje je za vodstvo domačih poskrbel Marian Gaborik, a še pred koncem drugega dela tekme je za izenačenje in razočaranje na tribunah poskrbel Matt Nieto. Slovenski superzvezdnik Anže Kopitar je na sceno stopil v prvi minuti tretje tretjine, ko je Jeffu Carterju podal za vodstvo s 3:2, a to ni trajalo dolgo, novo izenačenje je prišlo v 50. minuti tekme, ko je domačega vratarka Jonathana Quicka premagal Tomas Hertl.

V rednem delu tekme ni več prišlo do spremembe izida, o zmagovalcu tekme je odločal podaljšek. V 67. minuti tekme so Kralji doživeli šok, tretjo zmago v seriji je San Joseju pristreljal Patrick Marleau. "Pred nami je težak vzpon, ampak ne bomo se kar predali," je po tretjem porazu v seriji povedal trener Los Angelesa Darryl Sutter in tekmecem priznal: "So res dober hokejski klub, pa tega ne govorim samo zato, ker vodijo s 3:0." Kapetan San Joseja Joe Thornton je pričakoval lažje delo: "Mislil sem, da lahko z igralcem več dve minuti pred koncem rednega dela že odločimo tekmo, pa nam ni uspelo. Bila je res dobra, fizična tekma." Četrti obračun LA-ja in San Joseja bo v noči na petek, Kralje pa lahko reši le še čudež.

Prvi polfinalist vzhodne konference je Montreal, ki je v prvem krogu končnice pometel z moštvom Tampa Bay Lightning.

Ne spreglejte