Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 11. 2014,
12.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Matt Greene Anaheim Ducks

Četrtek, 13. 11. 2014, 12.33

8 let

Kralji po porazu: Slaba predstava. To ni naša prava igra.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Šest minut pred koncem rednega dela so Kralji pri Anaheimu vodili s 5:3, nato pa gostiteljem dopustili preobrat in zmago po loteriji. "Moramo izboljšati svojo igro," so bili razočarani prvaki.

Zadnjič pred sredinim obračunom sta se kalifornijska nasprotnika srečala maja v konferenčnem polfinalu, ki so ga s 4:3 v zmagah dobili Kopitarjevi. Tokrat se jim na terenu Anaheima ni izšlo po željah, čeprav je še dobrih pet minut pred zadnjim zvokom sirene rednega dela kazalo na njihovo zmago. A v 55. in 59. minuti sta udarila Ryan Kesler in Ryan Getzlaf ter izsilila podaljšek, ki so mu sledili kazenski streli, po katerih je prvo ime gostov Kesler odločil zmagovalca. "Intenziven in zabaven obračun dveh velikih rivalov. Dejstvo, da smo ob koncu zadnje tretjine zaostajali že za dva zadetka, da nam je uspelo izenačiti in slaviti po kazenskih strelih, naredi našo zmago še slajšo," se je smejalo Keslerju, ki se je po zmagi s soigralci zavihtel na prvo mesto lige.

Nihče si ne želi, da ga stisnejo pred gol

Nič kaj veselo pa ni bilo v gostujočem taboru, v katerem niso bili zadovoljni z igro. "V zadnjo tretjino smo šli z zadetkom prednosti in to je bila edina pozitivna stvar, ki smo jo lahko potegnili iz prvih dveh tretjin. Nismo bili pravi. Dali smo jim preveč priložnosti, a nas je Quickie (Jonathan Quick, op. a.) reševal. Ko enkrat vodiš 5:3 v zadnjem delu, moraš prednost zadržati, a nam to ni uspelo. Moramo izboljšati svojo igro, bolje stati pred svojim golom," je bil kritičen Anže Kopitar, ki je zadel za vodstvo z 1:0 in podal za 5:3, v loteriji pa ni bil uspešen.

Tudi izkušeni branilec Matt Greene opozarja, da bodo potrebne spremembe: "Pustili smo jim, da so se vrnili v igro, kar so izkoristili in zmagali. To ni bila naša prava igra. Nihče si ne želi, da ga stisnejo pred njegov gol. Če ne bi imeli Quicka, bi se končalo še slabše (razmerje v strelih 49:26 za Anaheim). Moramo vzpostaviti svojo igro, a žal smo imeli letos s tem kar nekaj težav. Še posebej na gostovanjih."

Časa za izboljšave Kralji nimajo na pretek, novo srečanje jih čaka že v noči na petek, ko bodo gostili Dallas Stars.

Ne spreglejte