Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 10. 2014,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar San Jose

Četrtek, 9. 10. 2014, 20.37

8 let

Kopitar: Zgodilo se je, kar se je, zdaj moramo gledati naprej.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski NHL-ovec po uvodnem porazu v sezoni ni bil najboljše volje, izgovorov za slabo voljo ni iskal, pač pa raje hitro pogledal v prihodnost: "Imamo še 81 tekem, sezona bo še dolga."

Anže Kopitar je v svojo deveto sezono lige NHL drugič v karieri zadrsal kot prvak in s soigralci še pred metom prvega ploščka v čast velikega uspeha Los Angeles Kings spremljal dvig šampionskega prapora. "Ni bilo veliko drugače kot pred dvema letoma. Film se malce zavrti nazaj, spomniš se kakšnih trenutkov med sezono in tistih v končnici. A hitro je bilo treba pozabiti na vse skupaj in se pripraviti na tekmo. Očitno pa nam to ni najbolje uspelo," je 27-letnik opisal občutke ob slavnostnem odprtju novega tekmovalnega obdobja.

Smo profesionalci, morali bi se bolje pripraviti

Številni so se po tekmi obregnili ob dolgo ceremonijo in v njej iskali razloge za poraz kraljev z 0:4, a Kopitar se s tem ne strinja: "To vsekakor ne bi smel biti izgovor. Res je, da je bilo po ogrevanju kar nekaj časa do začetka tekme, kar mogoče utrudi noge oziroma omaje fokus, a vsi smo profesionalci in na tekmo bi se morali pripraviti bolje."

Kaj je torej po njegovem mnenju šlo narobe? "Težko je biti pameten ali povedati, kaj se je sploh dogajalo. Mi nismo bili pri stvari. San Jose se je vsekakor želel maščevati za tisto, kar se je zgodilo v lanski sezoni (San Jose je v konferenčnem četrtfinalu vodil s 3:0 v zmagah, nato pa so Kralji nanizali štiri zmage in ga izločili, op. a.). Vendar izgovorov ni treba iskati. Kar se je zgodilo, se je. Treba je gledati naprej. Imamo še 81 tekem, sezona bo še dolga."

Kmalu srečanje z bratoma Dragić?

Moštvo, v katerem pred sezono skoraj ni bilo sprememb in v katerem se po Kopitarjevih besedah ne more pojaviti nasičenost, ima zdaj dva dni časa, da strni vrste in se pripravi na drugo tekmo, ki jo bodo odigrali v Phoenixu. Dobra priložnost za srečanje z bratoma Dragić?

"Z Goranom oziroma Zoranom še nisem bil na zvezi. V kratkem se bomo slišali in, če bosta imela čas, se morda srečamo," je sklenil Kopitar, ki ob ciljih ekipe poudarja: "Najprej končnica. Če oziroma ko se bo to zgodilo, bo treba obrniti nov list in spisati novo zgodbo."

Ne spreglejte