Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2012,
20.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar

Sreda, 30. 5. 2012, 20.27

8 let

Kopitar: Vedno je lepo odločiti podaljšek (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V severnoameriški hokejski ligi NHL se je v noči na četrtek začel finale Stanleyjevega pokala. Prvo tekmo v New Jerseyju so po zadetku Anžeta Kopitarja v podaljšku dobili gostje iz Los Angelesa.

"Kralji" so devetič zapored zmagali v gosteh v končnici, kar doslej ni uspelo še nobeni ekipi. Če bodo dobili tudi sobotno tekmo, se bodo izenačili z rekordom po številu zmag v končnici na gostujočem terenu. Tudi podaljški po koncu rednega dela očitno ustrezajo ekipi iz Kalifornije, saj so v tretjem poskusu vknjižili še tretjo zmago. "Rekordi nas ne zanimajo. Vseeno je, ali dobiš 40 tekem zapored ali dve, važno je izpolniti cilj. To pa je končna zmaga in ne številke. Zdaj smo že povsem osredotočeni na drugo tekmo," je razmišljanje "kraljev" predstavil napadalec Jarrett Stoll. Tekmo je po odlični podaji Justina Williamsa odločil slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

Potem ko je v deveti minuti podaljška Drew Doughty prestregel plošček v tretjini Los Angelesa in ga nekako spravil do Williamsa na sredini igrišča, je ta našel povsem samega Kopitarja, ki je tedaj pridrsal mimo. Hrušičan se je iz oči v oči soočil s slovitim domačim vratarjem Martinom Brodeurom in ga z odličnim trikom tudi ukanil. "Hotel sem zadeti po sredini. Podaja je bila odlična, ravno pravšna. Vse se je zgodilo zelo na hitro, občutki ob takšnem zadetku pa so izjemni. Vedno je lepo odločiti podaljšek," je svoj zadetek komentiral mož odločitve v New Jerseyju. To je bil njegov sedmi gol v končnici, v kateri je svojo statistiko obogatil še z devetimi podajami. Zdaj si skupaj s soigralcem Dustinom Brownom deli skupno tretje mesto na lestvici strelcev po koncu rednega dela lige NHL.

Gostje iz Los Angelesa so tudi prišli do prvega vodstva na tekmi. V prvi tretjini je prvič v končnici zadel Colin Fraser. Domačini so na izenačenje čakali kar dolgo. Vragi namreč v drugi tretjini dolgo časa niso sprožili niti enega strela proti vratom Jonathana Quicka, v zadnjem delu tretjine pa so le pritisnili. Dobro minuto pred koncem se jim je obrestovalo, saj je Anton Volčkov poskrbel za veselje v dvorani.

V zadnji tretjini sta imeli obe moštvi priložnost, da tekmo odločita v svojo korist še pred koncem rednega dela, a sta bila tako Quick kot Brodeur dovolj zbrana. "Kralji" so skupno na vrata domačega vratarja sprožili 25 strelov, "vragi" pa proti golu gostujočega čuvaja mreže, ki se lahko pohvali z dobrih 94 odstotkov ubranjenih poskusov, 17. "Quick je svoj del opravil brezhibno, toda tudi po zaslugi obrambe. Ta je bila vrhunska, tudi ko so nas nekajkrat že izigrali, se je vedno našel nekdo, ki je gol preprečil," je hvalil obrambo trener gostov Darryl Sutter.

Ne spreglejte