Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 4. 2024,
13.02

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Los Angeles Kings NHL Anže Kopitar Anže Kopitar

Nedelja, 21. 4. 2024, 13.02

1 teden, 5 dni

Anže Kopitar: Upam, da nam bo letos uspelo premagati Edmonton

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Los Angeles Kings Anže Kopitar | Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar upa, da se bo Kraljem letos v končnici izšlo. | Foto Reuters

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar upa, da se bo Kraljem letos v končnici izšlo.

Foto: Reuters

Anže Kopitar se je z Los Angeles Kings kot tretje najboljše moštvo pacifiške divizije v zahodni konferenci v izločilne boje najboljših 16 ekip sezone severnoameriške lige NHL uvrstil tretjič zapovrstjo. Kralji se bodo v prvem krogu znova pomerili z ekipo Edmonton Oilers. "Spet smo dobili Edmonton, tretje leto zaporedoma, upam, da nam jih bo letos uspelo premagati," je v izjavi za slovenske medije pred začetkom končnice dejal Anže Kopitar.

Kralji s slovenskim kapetanom na čelu se bodo tretjič po vrsti pomerili s kanadsko zasedbo iz Edmontona, ki so kalifornijski hokejski kolektiv trikrat po vrsti izločili že v prvem krogu izločilnih bojev. V medijih so se pojavljala ugibanja, da so kralji po uvrstitvi v končnico namenoma na koncu zabeležili nekaj porazov v iskanju "ustreznejšega" tekmeca v prvem krogu končnice.

"O tem je bilo veliko govora v medijih. Kar se nas tiče, smo normalno želeli zmagati zadnjo tekmo, ne glede na to, kdo bi bil naš nasprotnik. Dejstvo v končnici je tudi, da se enkrat, če želiš iti do konca, prekrižaš tudi z ekipo, ki ti ne ustreza najbolj in to ekipo je potrebno premagati. Zdaj smo spet dobili Edmonton, tretje leto zaporedoma, upam, da nam jih bo letos uspelo premagati," je v izjavi za slovenske medije pred začetkom končnice dejal Anže Kopitar.

Anže Kopitar | Foto: Reuters Foto: Reuters

"Upajmo, da se nam bo letos izšlo"

"Pripravili se bomo kar se da dobro. Na razpolago imamo vse igralce, kar je zelo dobro. Pripravili se bomo, odigrali po najboljših močeh in upajmo, da se nam bo letos izšlo," je še dejal 36-letni Hrušičan, ki nastopa v svoji 18. sezoni v ligi NHL. Vse je odigral v dresu LA Kings.

Kanadski naftarji so redni del sezone sklenili na drugem mestu razvrstitve v tihomorski skupini, tik za vodilnim Vancouvrom in pred Kings.

"Vsaka tekma, vsaka serija se začne z rezultatom 0:0. Sezono smo začeli dobro, čez vso sezono 82 tekem je bilo nekaj vzponov, nekaj padcev. Oni so začeli slabše in so potem odigrali bolje, mi smo začeli dobro, pa potem padli in se spet pobrali. To je to, tu smo, končnica, novo poglavje, nova zgodba, ki se začne pisati. Redni del je nekako celo pozabljen. Gledamo naprej, kaj lahko naredimo, da se uvrstimo v drugi krog," je pojasnil Kopitar.

Edmonton je bil za Kralje tudi letos težko rešljiva uganka.  | Foto: Reuters Edmonton je bil za Kralje tudi letos težko rešljiva uganka. Foto: Reuters

Edmonton je težko rešljiva uganka

Edmonton je bil težko rešljiva uganka za kalifornijski kolektiv to sezono. Štiri tekme in tri zmage. "Normalno bomo pogledali tudi kar nekaj videa, kar se tiče njihove igre in kar se tiče naše igre, kaj lahko naredimo boljše, v čem so oni dobri. Analiza se bo zagotovo naredila. A potrebno je gledati naprej, iti optimistično v prvo tekmo in poizkusiti zmagati."

Kopitar se strinja, da nimajo izrazitih posameznikov, a jih krasi usklajena ekipa kot taka. "Za ta korak naprej bo zmagala ekipa. Nimamo posameznika kalibra Connor McDavid oz. Leon Draisaitl. Skozi celo sezono smo dobro igrali ekipno in to nas bo gnalo še naprej. Nenazadnje, če bomo uspešni, bo to prav zaradi tega."

Slovenskega asa prav tako ne skrbi, da ne bodo imeli prednosti domačega terena na uvodnih dveh tekmah končnice.

"Na začetku nismo bili najboljši pred domačimi gledalci, proti koncu sezone pa smo doma igrali dobro. Osebno še raje začnem na poti, sploh če nam uspe zmagati eno tekmo. Če bo temu tako, bo takoj prednost na naši strani. A tekma kot tekma, ne glede na to, kje jo igraš, moraš dati vse od sebe, rezultati pa bomo videli, kakšni bodo," je prepričan Kopitar.

"Vseh 16 ekip, ki so se uvrstile v končnico, je zasluženo tam. Da bi nekoga izpostavil, pa mislim, da ga ne morem. V zadnjih letih se je liga zelo izenačila, vsak ima letos zelo dobre možnosti za osvojitev pokala."

"Kaj naj rečem? Bili so vzponi in padci. Začel sem dobro, malo sem padel, zdaj pa upam, da gre krivulja spet navzgor in upam, da bo forma prava za končnico." | Foto: Guliverimage "Kaj naj rečem? Bili so vzponi in padci. Začel sem dobro, malo sem padel, zdaj pa upam, da gre krivulja spet navzgor in upam, da bo forma prava za končnico." Foto: Guliverimage

"Bili so vzponi in padci"

Po šestih sezonah Kopitar ni prvi strelec ekipe, ampak tretji, a 70 točk je po lanski sezoni najboljši dosežek zadnjega obdobja. Kopitar svoj učinek v rednem delu sezone ocenjuje za "kar v redu". "Kaj naj rečem? Bili so vzponi in padci. Začel sem dobro, malo sem padel, zdaj pa upam, da gre krivulja spet navzgor in upam, da bo forma prava za končnico."

Kopitar je sodeloval pri obeh največjih uspehih Los Angelesa, ko je s kralji kot prvaki lige NHL v letih 2012 in 2014 osvojil najbolj čislano hokejsko klubsko lovoriko - Stanleyjev pokal.

Preberite še:

Anže Kopitar Los Angeles Kings
Sportal Kralji dobili zadnje odgovore pred končnico, Kopitarju novo priznanje
Arizona Coyotes
Sportal Liga NHL potrdila selitev kojotov iz Phoenixa v Salt Lake City
La Kings
Sportal Kralji do 43. zmaga v ligi NHL, a brez Anžeta Kopitarja

 

 

Ne spreglejte