Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2013,
20.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar Calgary Flames

Sreda, 20. 2. 2013, 20.07

8 let

Kopitar po dveh zmagah: Lepo bo biti malce doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kralji iz Los Angelesa so opravili še z drugo kanadsko stranko zapored. S 3:1 je padel Calgary, Anže Kopitar pa je vknjižil podajo. Enajst zadetkov na tekmi Pittsburgha in Philadelphie.

Le 24 ur zatem, ko so premagali Edmonton, so Kralji ugnali še drugo kanadsko ekipo, in sicer so z zmago s 3:1 ''ugasnili'' Plamena iz Calgaryja. Šele tretjič v sezoni je med vratnicama aktualnih prvakov tekmo začel Jonathan Bernier, ki je blestel z obrambo 96,3 % vseh strelov. Eden ključni mož zmage je bil z zadetkom in podajo Jeff Carter. Tudi Hrušičan je spet vknjižil točko, deseto v tej sezoni, ko je podal za prvi gol na tekmi. ''To je bilo odlično gostovanje, še posebej, če upoštevamo, da smo prišli šele ob dveh zjutraj, nato pa nas je zvečer čakala že nova tekma,'' je Anže Kopitar opisal naporen urnik in se vrnil h tekmi s Calgaryjem, na kateri so povedli že v sedmi minuti: ''Želeli smo si dobrega začetka, kar nam je tudi uspelo, tudi ritem igre je bil vso tekmo visok. Nismo imeli veliko slabih minut, poleg tega je bil odličen tudi naš vratar.'' Kralji so od 15. odigranih tekmah v letošnji sezoni kar 11 tekem odigrali v gosteh, zdaj pa jih čaka serija treh domačih tekem, ki se bo začela v soboto proti Coloradu. ''Lepo bo biti spet malce doma,'' se domačih tekem že veseli Kopitar, ki s Kralji trenutno zaseda deseto mesto zahodne konference.

Goleada Philadelphiji, Voracek s "hat-trickom"

"Pingvini" iz Pittsburgha so pred domačim občinstvom po pravi poplavi zadetkov, kar 11 jih je padlo, klonili proti Philadelphia Flyers. Junak velike zmage gostov je bil Jakub Voracek, ki je dobro minuto pred koncem s "hat-trickom" poskrbel za slavje svojega moštva. Popolnoma drugačna zgodba, če upoštevamo število zadetkov, se je dogajala v Coloradu, kjer po rednem delu gledalci niso videli zadetkov. O zmagovalcu je odločal podaljšek, in sicer je David Jones le 16 sekund pred iztekom podaljška Colorado popeljal do zmage nad St. Louisom.

Ne spreglejte