Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 2. 2020,
6.40

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Edmonton Oilers Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL

Ponedeljek, 24. 2. 2020, 6.40

4 leta, 2 meseca

Liga NHL, 23. februar

Nov boleč poraz za Kralje, Kopitar zadel, Kovalčuk se (spet) seli #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Anže Kopitar | Kopitarjevi Kralji so na domačem ledu klonili pred Oljarji iz Edmontona (2:4). Slovenski zvezdnik je prispeval gol za znižanje na 1:3. | Foto Getty Images

Kopitarjevi Kralji so na domačem ledu klonili pred Oljarji iz Edmontona (2:4). Slovenski zvezdnik je prispeval gol za znižanje na 1:3.

Foto: Getty Images

Los Angeles Kings so v domači dvorani Staples Center z 2:4 izgubili proti moštvu Edmonton Oilers, ki je upravičilo vlogo favorita. Anže Kopitar je v predzadnji minute druge tretjine zabil gol za znižanje na 1:3.

Prvi zadetek na tekmi je dosegel Leon Draisaitl, ki je mrežo domačih načel v prvi tretjini tekme, nato pa sta vratarja Calvina Petersena (27 obramb) premagala še Ryan Nugent-Hopkins in Connor McDavid, ki se je uspešno vrnil po poškodbi in ob dveh podajah še enkrat zadel za kanadsko zasedbo.

Oglejte si vrhunce tekme med Los Angeles Kings in Edmonton Oilers (2:4):

Dustin Brown je po vsega 49 sekundah zadnje četrtine znižal na 2:3, vendar Kraljem v nadaljevanju ni več uspelo zatresti mreže.

Ko so v zaključku namesto vratarja na led poslali dodatnega napadalca, je končni izid 50 sekund pred koncem postavil Josh Archibald. Pri obeh zadetkih gostiteljev je kot asistent sodeloval Adrian Kempe.

Kralji so v tej sezoni doživeli že 41 porazov in so zacementirani na dnu razpredelnice lige NHL, Edmonton se je povzpel na drugo mesto pacifiške skupine.

"V igri dva na ena smo bili res šibki, ne smemo tega dopuščati, biti tako ležerni. Precej več odgovornosti moramo imeti v igri, tako v napadu kot v obrambi. To moramo res izboljšati," je menil kapetan Kopitar. Na zadnjih petih tekmah je dosegel devet točk z golom in osmimi podajami.

Kovalčuk bo moči združil z Ovečkinom

Nekdanji soigralec Kopitarja, ruski veteran Ilja Kovalčuk, je medtem našel novega delodajalca.

Ruski hokejist Ilja Kovalčuk bo okrepil Washington Capitals.  | Foto: Getty Images Ruski hokejist Ilja Kovalčuk bo okrepil Washington Capitals. Foto: Getty Images

Kovalčuk je sezono začel v Los Angelesu, kamor se je preselil leta 2018, a so se mu Kralji po dobrem letu sredi decembra lani zahvalili za sodelovanje. Sledila je selitev v Kanado, kjer ga je sprejel Montreal, a tudi ta zvestoba je bila bolj kratkega daha. Montreal ga je namreč ponudil drugim klubom in po zgolj mesecu in pol se 36-letnik spet seli. Sprejeli so ga pri Washington Capitals, kjer bo moči med drugim združil z dvema zvedzniškima rojakoma Aleksandrom Ovečkinom in Jevgenijem Kuznjecovom.

Montreal je ob slovesu Rusa prejel izbor v tretjem krogu letošnjega nabora, prav tako bo do konca sezone poskrbel za polovico Kovalčukove plače. Rus je v tej sezoni odigral 39 tekem lige NHL, v statistiko pa vpisal devet zadetkov in 13 asistenc.

Liga NHL, 23. februar:

 

Lestvica:

Preberite še:

Los Angeles Kings Carolina Hurricanes Todd McLellan
Sportal Kralji izgubili po loteriji, izjemen jubilej Ovečkina
Colton Parayko
Sportal Derbi zahoda St. Louisu
Ne spreglejte