Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2020,
14.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Alpska liga Sij Acroni Jesenice HK SŽ Olimpija

Sreda, 11. 3. 2020, 14.05

3 leta, 7 mesecev

Regionalna alpska hokejska liga

Po predčasnem koncu Alpske lige HZS ustavlja vsa tekmovanja pod svojim okriljem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
HDD Jesenice, HK SŽ Olimpija Alpska liga | Vodstvo regionalne Alpske hokejske lige se je odločilo, da v tej sezoni ne bo več tekem. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Vodstvo regionalne Alpske hokejske lige se je odločilo, da v tej sezoni ne bo več tekem.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Vodstvo regionalne Alpske hokejske lige, v kateri ob avstrijskih in italijanskih klubih igrata tudi slovenska predstavnika Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija, je zaradi novega koronavirusa z današnjim dnem predčasno končalo to sezono. Hokejska zveza Slovenije je zvečer sporočila, da zaradi razglašene pandemije COVID-19 (corona virus) s strani Svetovne zdravstvene organizacije ustavlja vsa hokejska tekmovanja pod svojim okriljem.

dvorana Tivoli
Sportal Koronavirus: kaj bo s svetovnim prvenstvom v Tivoliju?

Klubi v Alpski ligi bi morali prejšnji konec tedna začeti z nastopanjem v končnici, a so se v vodstvu tekmovanja najprej odločili, da do 16. marca prestavijo dvoboje in nato sprejmejo novo odločitev. Ta naj bi sprva prišla po petkovem konferenčnem klicu, a so po torkovem naznanilu "večje sestre Lige EBEL", da predčasno zapre svoja vrata, pohiteli in že v sredo sporočili, da se tudi sezona v Alpski ligi predčasno konča. Odločitvi je botrovala skrb za zdravje ljudi in spoštovanje ukrepov vlad Italije, Avstrije in Slovenije.

Mitja Šivic
Sportal Mitja Šivic: Imel sem veliko pomanjkljivosti, a ponosen sem, da sem se spremenil

Hokejska zveza Slovenije je ustavila vsa tekmovanja pod njenim okriljem. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Hokejska zveza Slovenije je ustavila vsa tekmovanja pod njenim okriljem. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ustavljena vsa tekmovanja pod okriljem HZS

"Radi bi se zahvalili vsem navijačem, partnerjem, uradnim osebam in klubom za zvestobo, izjemno podporo in solidarnostjo v teh težkih časih ... Toda živimo v razmerah, ki so prizadele številna področja našega življenja. Zdravje je naša največja dobrina in moramo ravnati v skladu s priporočili oblasti in zdravstvenih služb," je popoldan pojasnil predsednik upravnega odbora AHL Matjaž Rakovec, sicer tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije.

Jeseničani in Ljubljančani bi se morali udariti za naslov državnega prvaka, a finala v tekoči sezoni ne bomo dočakali. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Jeseničani in Ljubljančani bi se morali udariti za naslov državnega prvaka, a finala v tekoči sezoni ne bomo dočakali. Foto: Peter Podobnik/Sportida Iz HZS so pozneje sporočili, da "zaradi razglašene pandemije COVID-19 (corona virus) s strani Svetovne zdravstvene organizacije HZS ustavlja vsa hokejska tekmovanja pod svojim okriljem."

Ko smo zvečer povprašali Rakovca, ali lahko govorimo o predčasnem koncu sezon tudi v državnih prvenstvih in ligi IHL, je prikimal, saj ta trenutek ne vidi drugačne rešitve, kot je predčasen konec tekmovalnih obdobij.

Predsednik Olimpije: Slab dan za hokej

"Zdravje naših obiskovalcev, navijačev, igralcev in vseh, ki skrbijo za nemoteno izvedbo tekem, je na prvem mestu," sporoča prvi mož Olimpije Miha Butara. | Foto: Nebojša Tejič/STA "Zdravje naših obiskovalcev, navijačev, igralcev in vseh, ki skrbijo za nemoteno izvedbo tekem, je na prvem mestu," sporoča prvi mož Olimpije Miha Butara. Foto: Nebojša Tejič/STA "Seveda nam je žal, da se je liga predčasno končala, to je slab dan za hokej. A zdravje naših obiskovalcev, navijačev, igralcev in vseh, ki skrbijo za nemoteno izvedbo tekem, je na prvem mestu. Zato spoštujemo in sprejemamo odločitev vodstva Alpske hokejske lige," je dejal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara. Zmaji so branili naslov v Alpski ligi.

Športni direktor Tomaž Vnuk je dodal: "Škoda, da se liga predčasno končuje. Vsi, ki smo vpleteni v hokej, smo se veselili končnice, ki je nagrada za celoletno delo vseh – igralcev, trenerjev, podporne službe – in seveda v veselje gledalcev, za katere igramo hokej. A situacija je pač takšna in odločitev sprejemam z razumevanje, zdravje je vsekakor prioriteta." 

Na Jesenicah prav tako obžalujejo predčasen konec Alpske lige, nenačrtovan premor pred finalom državnega prvenstva so želeli izkoristiti za priprave, a kot kaže, domačega finala v tej sezoni ne bomo dočakali.

Svetovno prvenstvo v Tivoliju letos pod velikim vprašajem

Za svetovno prvenstvo v hokeju je v torek še obstajalo več scenarijev, a ob dogajanju, ki se slabša iz ure v uro, je vse težje verjeti, da bi ga konec aprila v Sloveniji res lahko gostili. Glavno besedo bo imela Mednarodna hokejska zveza (IIHF), ki je že odpovedala devet letošnjih svetovnih prvenstev, med drugim tudi svetovno prvenstvo elite za ženske. HZS je sicer neprestano v stiku z IIHF in krovni mednarodni organizaciji poroča o ukrepih, ki so jih izdale slovenske oblasti. 

Svetovno prvenstvo v Sloveniji zagotovo bo. Obstaja pa več scenarijev za njegovo izvedbo. Trenutno je najbolj realno, da ga prestavijo na poznejši termin. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Svetovno prvenstvo v Sloveniji zagotovo bo. Obstaja pa več scenarijev za njegovo izvedbo. Trenutno je najbolj realno, da ga prestavijo na poznejši termin. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Pri IIHF spremljajo položaj v Sloveniji in tudi v drugih državah, v katerih naj bi bila v kratkem prvenstva. IIHF sem sporočil o zadnjih odločitvah, to naredim vedno, ko pride kakšen nov odlok. Je pa naše prvenstvo močno povezano s prvenstvom elitne skupine v Švici. Švica je imela že pred nami odlok, prestavili so začetek končnice domačega prvenstva ... Ko se bodo pri IIHF odločili, se bodo odločili za obe prvenstvi skupaj. Lahko naredijo moratorij in se dogovorijo, da se vse za eno leto prestavi, domačin pa ostane isti. Gre le za svetovno prvenstvo, ki se igra zaradi ljubiteljev hokeja," je v torek dejal Kontrec in dodal, da prvenstvo v Sloveniji zagotovo bo, a vprašanje, kdaj. Morda prihodnje leto.

Rok Tičar KAC Celovec
Sportal Zaradi koronavirusa v ligi EBEL in Nemčiji letos ne bo prvaka
HK Olimpija HDD Jesenice
Sportal Koronavirus "presekal" Jeseničane, Ljubljančani so se preselili

 

Ne spreglejte