Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
22.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

liga NHL Montreal Canadiens Jaromir Jagr

Torek, 8. 12. 2015, 22.25

6 let, 7 mesecev

Ko si je velikan Jagr končno oddahnil (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Montreala so ponovno ostali praznih rok, na Floridi pa je za nov mejnik v ligi NHL poskrbel Jaromir Jagr. Čeh, ki bo prihodnje leto dopolnil 44 let, je postal četrti strelec vseh časov.

V najmočnejši hokejski ligi na svetu je češki veteran Jaromir Jagr poskrbel za nov mejnik. Na Floridi je zatresel mrežo Washingtona že po 51 sekundah, se vpisal med strelce in pomagal panterjem do prepričljive zmage s 4:1. To je bil že njegov 731. zadetek v ligi NHL in prvi po treh tednih. Z njim se je na večni lestvici najboljših strelcev lige NHL na četrtem mestu izenačil z legendarnim Marcelom Dionnejem.

"Dolgo sem čakal na ta zadetek. Imel sem priložnosti, a sem jih zapravljal. Srečen sem, da je to zdaj za mano. Pri vsakem rekordu je tako, kot da za njih stoji velika karma, in jo je težko odstraniti," je povedal češki "slavljenec", ki bo čez dva meseca dopolnil 44 let. Na večni lestvici zaostaja le še za tremi asi (Wayne Gretzky - 894 zadetkov, Gordie Howe - 803 in Brett Hull - 741). V ligi NHL je odigral 1.577 tekem v dresu sedmih različnih klubov.

Častni zadetek za goste iz prestolnice ZDA je dosegel Rus Aleks Ovečkin.

Branilci naslova Chicago Blackhawks so izgubili na gostovanju v Nashvillu (1:5). Edini, ki je imel vsaj delne razloge za zadovoljstvo, je bil edini strelec Patrick Kane. Med dobitniki točk se je znašel že na 24. zaporedni tekmi. V tej statistični rubriki (in še mnogih drugih) je rekorder lige NHL Gretzky. V sezoni 1983/84 se je njegovo ime na seznamu strelcev oziroma podajalcev pojavilo kar na 51 zaporednih srečanjih. "Če bo Patrick nadaljeval niz do 50, bom zagotovo prišel na 51. tekmo," je priznal legendarni Kanadčan v pogovoru za Hockey Central.

Calgary je premagal Buffalo s 4:3 in pokvaril sanjski večer 20-letnega Rasmusa Ristolainena. Mladi Finec je dosegel kar tri zadetke, pri gostiteljih pa je izstopal Sean Monahan. Mrežo gostov je zatresel dvakrat, dodal pa še eno podajo.

Ne spreglejte