Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 2. 2015,
7.13

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Los Angeles Kings Barack Obama

Torek, 3. 2. 2015, 7.13

6 let, 8 mesecev

Ko predsednik Obama omeni ime Anžeta Kopitarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V noči na torek hokejisti LA Kings na čelu z našim Anžetom Kopitarjem niso bili aktivni na ledu, so pa se zato mudili pri predsedniku Baracku Obami.

Kot je to v navadi, je predsednik Združenih držav Amerike sprejel zmagovalce zadnje sezone v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Med njimi je bil jasno tudi naš hokejist Anže Kopitar, ki je v veliki meri pomagal Los Angeles Kings, da so osvojili prestižni Stanleyjev pokal v ligi NHL.

"Kralji so naredili nekaj nepojmljivega. Mesto brez ledu, snega in zime so spremenili v hokejsko mesto. Uspelo jim je z moštvom, ki je navijačem v ponos. V svojih vrstah imajo MVP-ja končnice Justina Williamsa. Tu je še prva linija na čelu z Brownom, Kopitarjem, Gaborikom in Carterjem ... Veliko sreče tudi v tej sezoni, seveda ne takrat, ko igrate proti Chicagu," je v nagovoru povedal predsednik Barack Obama, ki je sicer velik navijač klubov iz Chicaga.

Kralji, ki so Obamo obiskali drugič po letu 2013, tudi tokrat v družbi zmagovalcev lige MLS LA Galaxy, so prvemu možu ZDA podarili srebrno hokejsko palico z vgraviranim napisom Predsedniku Baracku Obami od prvakov lige NHL leta 2014, 2. februar 2015 in črn dres, v katerem igrajo na domačih tekmah. "To je prava stvar. Odlično. Nihče si ne želi šaliti z nekom, ki ima doma kaj takega," se je pošalil Obama, ko mu je trener prvakov Darryl Sutter predal srebrno palico.

Nekateri premierno, Williams že tretjič

Večina Kraljev je drugič obiskala Belo hišo, medtem ko so Marian Gaborik, Tyler Toffoli, Tanner Pearson, Martin Jones, Robyn Regehr in Jeff Schultz domovanje predsednika od bliže videli prvič. "Ko je vstopil (Obama, op. a.) v prostor, ga je napolnil s posebno avro. Bilo je odlično. Nekaj, kar se ne zgodi vsak dan, tako da smo uživali," je bil navdušen Gaborik. Največ Stanleyjevih pokalov med Kralji je osvojil Justin Williams, ki se je ob tretjem obisku v šali spraševal, ali mu ne bo počasi pripadla celo soba. Po poročanju Los Angeles Timesa pa je povabilo na slavnostni obisk zavrnil Mike Richards, ki so ga Kralji pretekli teden ponudili drugim ekipam, končal pa je v ligi AHL.

"Obisk Bele hiše je že sam po sebi resnično super, a ko spet vidiš Stanleyjev pokal, se spomniš, zakaj igraš. Še vedno me spreleti srh, ko stojim ob njem," je dejal Dustin Brown ob pogledu na sveti gral, ki so si ga prigarali lani, in se na kratko dotaknil še letošnje sezone, ko jih od mest za končnico ločijo tri točke: "Čas je, da najdemo način in da začnemo zbirati točke."

Ne spreglejte