Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2015,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca državno prvenstvo Dejan Kontrec Matjaž Rakovec

Torek, 16. 6. 2015, 17.39

8 let

"Klubi bi se morali sami bolje organizirati in pridobiti sponzorje"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Hokejska zveza je predstavila nov trenerski štab reprezentance in načrte za prihodnost. Ob tem se je odprlo mnogo vprašanj, povezanih s smiselnostjo pomoči klubom, skupščino, opozicijo ...

Slovenski klubi so bili v preteklih letih deležni finančne injekcije Hokejske zveze Slovenije (HZS), ki jim je na primer v lanski sezoni pomagala z več kot 100 tisoč evri. Predsednik HZS Matjaž Rakovec nam je pred kratkim dejal, da meni, da so v teh letih naredili veliko, da bi klubi lahko razprli krila in se osamosvojili. Kako bo s pomočjo v prihodnje, če po 30. juniju, ko bi opozicija na skupščini lahko poskrbela za pretres, ne bo sprememb v vodstvu, ni povsem jasno. Na HZS si želijo, da klubi ne bi bili odvisni od krovne hokejske organizacije, ki jim je sicer sama ponudila roko.

Pomoč v upanju, da bo dobro tudi za reprezentanco

"Hokejske zveze ali pa katerekoli druge zveze po definiciji ne dajejo pomoči klubom. A glede na to, da smo bili sami hokejisti in da smo videli razmere, ki vladajo v klubskem hokeju, smo vložili vanj. Vložili smo v tiste, ki so si želeli čim prej zaigrati na višji ravni, tako najprej v Slavijo in Triglav, pozneje so pridobivali vsi preostali klubi. V zadnjem času smo jim pomagali ne le finančno, ampak tudi kadrovsko, s trenerji. Na razpolago smo jim dali mnogo stvari, saj nam je predvsem do igralcev. Radi bi vzgajali čim boljše igralce za reprezentanco," se je na ponedeljkovem druženju z novinarji, na katerem se je prvič uradno predstavil novi selektor Nik Zupanič, pereče teme dotaknil sekretar HZS Dejan Kontrec.

Ta opozarja, da bi morali vodilni v klubih bolje poskrbeti za svoje organizacije.

Da mora zveza vlagati v klube, je katastrofa

"Klubi imajo svoje uprave, svoje ljudi, morali bi se sami bolje organizirati in pridobiti sponzorje. In če bi imeli močne klube, bi bila tudi zveza še močnejša. Vsi klubski veljaki se bodo morali začeti spraševati, koliko v resnici lahko naredijo za hokej, ker je to, da HZS s svojimi financami rešuje jeseniški klub, ki je najbolj tradicionalen, katastrofa za menedžment klubov. To, da mora zveza vlagati v klube, je še večja katastrofa. Da klubi potem glasujejo za HZS, pa še večja," je dal sekretar vedeti, da bi lahko bila prihajajoča skupščina, na kateri bi imeli v primeru volitev glavno besedo klubi, še kako zanimiva.

"Naj argumentirajo"

Na HZS so seznanjeni, da opozicija hodi po klubih in jim predstavlja svoje načrte, a, kot nam je dejal predsednik HZS, upajo, da "bo na koncu prevladalo to, da smo v teh letih nekaj naredili za hokej, ne denar ali stvari, ki bi jih nekdo obljubil".

Kontrec pa ob Rakovčevih željah dodaja, da želi slišati argumente: "Da pet let pomagaš klubom na vse mogoče načine in trgaš od hokejske zveze, potem pa klubi, ki jih prej sploh nikjer ni bilo, delajo pretrese na HZS … Naj prinesejo argumente in povedo, kaj je šlo v zadnjih štirih, petih letih narobe s HZS. Smo preveč pomagali klubom? Zanima me, ali gre pri vsem res za vizijo hokeja v Sloveniji ali so v ozadju osebni interesi. Dokler ne slišim argumentov, menim, da ima nekdo prevelike osebne interese."

Ne spreglejte