Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 3. 2012,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Četrtek, 22. 3. 2012, 19.33

8 let

Kings premagali najboljše, prvi v diviziji (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jeff Carter in Mike Richards sta z uspešno izvedenima kazenskima streloma Los Angeles Kings priborila zmago nad St. Louis Blues. V 60 minutah in podaljšku nismo videli zadetka.

Jeff Carter je zadel v četrti seriji kazenskih strelov, Jonathan Quick pa je zaustavil strel Chrisa Stewarta. Tako so Los Angeles Kings z 1:0 premagali najboljšo ekipo sezone St. Louis Blues in se zavihteli na prvo mesto pacifiške divizije, kar jih uvršča neposredno na tretje mesto zahodne konference. S šesto zaporedno zmago so Anže Kopitar in soigralci v zelo izenačeni diviziji skočili pred Phoenix Coyotes in Dallas Stars. Osem tekem pred koncem rednega dela se Hrušičanu nasmiha končnica, a odslej bo pomembna vsaka tekma, saj imajo pred neposrednimi tekmeci le točko ali dve prednosti.

Napeto je bilo v Phoenixu, kjer so domačini z zmago 3:2 skočili med osmerico na zahodu, hkrati pa zrinili Colorado iz nje. ''Kojoti'' so v prvi tretjini prek Daymonda Kangkowa in Kyleja Chipchura prišli do vodstva z 2:0, v drugem delu igre je razliko na tri zadetke prednosti povišal Raffi Torres. Če so navijači menili, da je srečanje odločeno, pa so se še močno tresli do konca. V 45. minuti je Ryan O'Reilly dosegel prvi gol za Colorado, deset minut zatem pa je Paul Stastny približal soigralce le še na zadetek zaostanka. Avalanche so se spustili v boj na vse ali nič, pritiskali in pritiskali, a se domov vrnili sklonjenih glav. Terensko premoč gostov dokazujejo tudi streli v okvir nasprotnikovih vrat, Colorado jih je sprožil kar 41, Phoenix pa le 25. Zmagal je še en konkurent Los Angelesa, San Jose je na kolena spravil Boston, za dve točki sta zadostovala strela Joeja Pavelskija in Daniela Winnika, medtem ko je pri ''kosmatincih'' zatresel mrežo kapetan Zdeno Chara. Je pa izgubil Dallas, ki je prepustil ''kraljem'' prvo mesto. ''Zvezde'' so se znašle v zaostanku z 0:2, za kaj več kot častni zadetek pa jim je zmanjkalo časa.

Napeto je tudi na vzhodu. Pittsburgh in Philadelphia še nista opustila boja za prvo mesto v atlantski diviziji. Prvi so s 5:1 ugnali Nashville, kar štiri podaje je prispeval James Neal, ki sicer bolj velja strelca, dva zadetka pa je prispeval najučinkovitejši igralec lige Jevgenij Malkin. Pri ''predatorjih'' se je po štirih letih vrnil Aleksander Radulov in takoj zabil zadetek. Flyers so do zmage prišli po izvajanju kazenskih strelov. Že po 26 sekundah so se sicer znašli v zaostanku, zadel je Aleksander Ovečkin, v drugi tretjini je izenačil Claude Giroux. Pri izvajanju kazenskih strelov so se zmage veselili še pri Minnesoti, ki je bila boljša od Calgaryja in Tampi, ki je ugnala Edmonton.

Liga NHL, 22. marec

Los Angeles Kings : St. Louis Blues 1:0*

Philadelphia Flyers : Washington Capitals 2:1* Giroux; Ovečkin

Tampa Bay Lightning : Edmonton Oilers 3:2* Pyatt 2; Omark, Smid

Dallas Stars : Vancouver Canucks 1:2 Fiddler; Raymond, Bieksa

Pittsburgh Penguis : Nashville Predators 5:1 Malkin 2, Dupuis, Cooke, Kinutz; Radulov

Minnesota Wild : Calgary Flames 3:2* Heatley, Powe; Stempniak, Babčuk

Phoenix Coyotes : Colorado Avalanche 3:2 Langkow, Chimchura, Torres; o'Reilly, Stastny

San Jose Sharks : Boston Sabres 2:1 Pevelski, Winik; Chara

*Po kazenskih strelih.

Ne spreglejte