Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 12. 2021,
18.19

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

10

Natisni članek

kazen rasizem HK SŽ Olimpija Tadej Čimžar Miha Zajc IceHL

Sreda, 29. 12. 2021, 18.19

2 leti, 3 mesece

Tadeju Čimžarju in Mihi Zajcu deset tekem prepovedi in denarna kazen

Po kazni Čimžarju in Zajcu so se odzvali pri Olimpiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,52

10

Tadej Čimžar | Tadej Čimžar bo počival deset tekem. | Foto Morgan Kristan/Sportida

Tadej Čimžar bo počival deset tekem.

Foto: Morgan Kristan/Sportida

Disciplinska komisija lige IceHL je gesti hokejistov Olimpije Tadeja Čimžarja in Mihe Zajca proti kanadskemu branilcu Dereku Joslinu na torkovi tekmi v Beljaku prepoznala kot rasistični vložek in oba hokejista kaznovala z desetimi tekmami prepovedi igranja in z denarno kaznijo. Na odločitev so se zvečer odzvali pri Olimpiji. Zapisali so, da ob predložitvi dodatnih video posnetkov in obrazložitev s strani lige spoštujejo odločitev. Ob tem so dodali, da bodo v klubu izvedli ustrezne disciplinske postopke, in se opravičili igralcu Dereku Joslinu.

HK Olimpija VSV Beljak
Sportal Olimpija zanika rasizem, dogodek pod drobnogledom disciplinske komisije

Spomnimo, po pisanju Kleine Zeitunga je vodstvo Beljaka postopek sprožilo, saj naj bi napadalca Olimpije Tadej Čimžar in Miha Zajc na tekmi na Koroškem neprimerno gestikulirala temnopoltemu branilcu domačega moštva Dereku Joslinu. (VIDEO poteze Čimžarja, zaradi katere je zasedala disciplinska komisija tekmovanja, od 2.52.)

Miha Zajc | Foto: Grega Valančič/Sportida Miha Zajc Foto: Grega Valančič/Sportida

Tadej Čimžar in Miha Zajc sta od vodstva lige ICEHL zatem prejela kazen zaradi domnevnega rasističnega izpada na tekmi proti Beljaku. "Hokejista Olimpije sta bila sankcionirana zaradi rasističnih gest na gostovanju pri Beljaku 28. decembra. Po pregledu razpoložljivih dokazov je pravna komisija #ICE izdala brezpogojno prepoved igranja desetih tekem in globo v višini tri tisoč evrov obema igralcema v skladu z disciplinskimi ukrepi, del B, št. 2, 40 in 130," so pojasnili pri vodstvu lige.

"S trditvijo lige #UnitedByPassion ICE Hockey League predstavlja spoštovanje, strpnost, poštenost in ekipni duh – na ledu in ob njem. Rasistično vedenje je v vsakem pogledu nesprejemljivo," so še zapisali.

Hokejista bi se tako v tekmovalni ritem ICEHL lahko najhitreje vrnila 1. februarja, ko bo v Tivoliju gostoval prav Beljak.

"Po predložitvi dodatnih video posnetkov in obrazložitev s strani lige spoštujemo odločitev. Tudi v klubu bomo izvedli ustrezne disciplinske postopke," se je na odločitev o kazni odzval predsednik Miha Butara. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Po predložitvi dodatnih video posnetkov in obrazložitev s strani lige spoštujemo odločitev. Tudi v klubu bomo izvedli ustrezne disciplinske postopke," se je na odločitev o kazni odzval predsednik Miha Butara. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Spoštujemo odločitev, v klubu bomo izvedli ustrezne disciplinske postopke"

Zvečer so se na kazen odzvali tudi pri Olimpiji. "Po predložitvi dodatnih video posnetkov in obrazložitev s strani lige spoštujemo odločitev, ki jo je vodstvo lige sprejelo glede naših dveh igralcev. Tudi v klubu bomo izvedli ustrezne disciplinske postopke. Z igralcema smo se pogovorili. Oba nepremišljen dogodek obžalujeta, saj njuna gesta ni bila mišljena, kot je bilo interpretirano," je v izjavi za javnost dejal predsednik Miha Butara in dodal: "Klubu EC VSV, še posebej igralcu Dereku Joslinu, se iskreno opravičujemo. Kot smo že povedali, imamo v klubu ničelno toleranco do rasizma, naše odnose pa gradimo na medsebojnem spoštovanju."

VSV Beljak : HK Olimpija
Sportal Zmaji poraženi tudi na gostovanju v Beljaku
Ne spreglejte