Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2019,
18.20

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

Bled HK Olimpija HDD Jesenice poletna hokejska liga

Torek, 20. 8. 2019, 18.20

4 leta, 8 mesecev

Olimpija in Jesenice konec tedna na novih preizkusih

Večna tekmeca: Veliko stvari bo treba še izboljšati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma | Moštvi Olimpije in Jesenic se bosta prvič v sklopu nove sezone srečali v soboto, ko bo na Bledu ob 20. uri pripravljalni derbi. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Moštvi Olimpije in Jesenic se bosta prvič v sklopu nove sezone srečali v soboto, ko bo na Bledu ob 20. uri pripravljalni derbi.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Za največjima slovenskima hokejskima rivaloma z Jesenic in Ljubljane so prve pripravljalne tekme, pred njima pa pripravljalni derbi v sklopu Poletne hokejske lige Bled. Oba trenerja, Jure Vnuk in Mitja Šivic, po prvih preizkusih poudarjata, da je prostora za izboljšave razumljivo še veliko.

Sašo Rajsar
Sportal Jeseničani strli Madžare, Olimpija tesno izgubila z EBEL-ligašem

Tako državni prvaki HK SŽ Olimpija kot podprvaki HDD Sij Acroni Jesenice so pretekli teden opravili s prvimi pripravljalnimi tekmami pred novo sezono. Ljubljančani so v četrtek za uvod s 3:1 premagali madžarsko moštvo, ki igra v Erste ligi, Dunaújvárosi Acélbikák. Dan zatem so zmaji gostovali pri EBEL-ligašu Beljaku in se domov vrnili s porazom z nogometnih 0:1.

Zgodaj je še, veliko je treba še narediti

"Za zdaj sem zadovoljen, a smo šele na začetku, zgodaj je še, veliko stvari moramo še narediti. Prizadevali si bomo za to," je po uvodnem preizkusu – ekipa ni bila popolna, izkušenega branilca Aleša Kranjca je zaustavilo zdravje, kapetan Aleš Mušič je tekmo spremljal s tribune – v mikrofon hokejtv povedal trener zeleno-belega tabora Jure Vnuk, ki bo konec tedna ekipo vodil na Poletni hokejski ligi na Bledu.

"Želimo igrati zelo dober hokej, še boljši kot lani. Želimo hoditi po pravi poti, s tem bodo prišli tudi rezultati," razmišlja trener Olimpije Jure Vnuk. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Želimo igrati zelo dober hokej, še boljši kot lani. Želimo hoditi po pravi poti, s tem bodo prišli tudi rezultati," razmišlja trener Olimpije Jure Vnuk. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Poletna hokejska liga bo prišla prav, potem pa bo urnik tekem zelo natrpan. Nabralo se jih bo veliko, bolj ali manj bomo le igrali, časa za trening ne bo. Želimo igrati zelo dober hokej, še boljši kot lani. Želimo hoditi po pravi poti, s tem bodo prišli tudi rezultati," o prihajajočem urniku in željah razmišlja Vnuk.

Njegovo moštvo bo v petek odigralo novo pripravljalno tekmo, v sklopu Poletne hokejske lige Bled bo palice prekrižalo z združeno ekipo Slovenije, ki bo nastopala pod imenom Slovenija. To bodo sestavljali igralci iz slovenskih hokejskih klubov, ki tekmujejo v Mednarodni hokejski ligi (IHL), v soboto jih čaka dvoboj z Jesenicami, v nedeljo sledita obračuna za prvo in tretje mesto.

HK SŽ Olimpija - HDD Sij Acroni Jesenice, finale DP, druga tekma
Sportal Uvod za državno krono: Jeseničani bodo obračunali med seboj, Olimpija v Maribor

Jeseničani ob koncu padli, precej stvarem še niso posvečali pozornosti

Pomlajena ekipa železarjev ima za seboj en pripravljalni test. Prav tako se je pomerila z madžarsko ekipo, v zadnji minuti zapravila vodstvo z 2:0, na koncu pa v podaljšku zmagala s 3:2.

"Začeli smo zelo dobro, prvi dve tretjini smo bili boljši, v tretji, ki je bila najslabša, pa smo malo padli, fizično, koncentracija. Tudi v strelih smo bili boljši, tekmo bi morali že prej končati. Veliko stvari bo treba še izboljšati, popraviti, veliko stvarem sploh še nismo posvečali pozornosti, jih nismo trenirali. Treningov pred poletno ligo ne bomo izpuščali. Tam bomo morali biti boljši," je po zmagi razmišljal Mitja Šivic, ki se je po desetletju vrnil v domovino.

Trener Jesenic Mitja Šivic pravi, da je prostora za izboljšave še veliko, mnogo stvarem še niso posvečali pretirane pozornosti. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Jesenic Mitja Šivic pravi, da je prostora za izboljšave še veliko, mnogo stvarem še niso posvečali pretirane pozornosti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Njegovo moštvo bo na poletni ligi na delu že v četrtek, ko mu bo nasproti stala združena ekipa Slovenije, v petek bodo prosti, v soboto sledi tekma z Olimpijo.

Na poletni ligi bodo sodelovali še francoski Grenoble, za katerega je Šivic igral več kot polovico francoskega udejstvovanja, in ekipi lige EBEL: Fehervar in Beljak.

Poletna liga Bled 2019

Skupina A
združena ekipa Slovenije (Slo)
HDD SIJ Acroni Jesenice (Slo)
HK SŽ Olimpija (Slo)

Skupina B 
HC Grenoble (Fra)
Fehervar Av19 (Hun)
VS Villach (Aut)

Četrtek, 22. avgust
16.30 HC Grenoble - VS Villach
20.00 HDD SIJ Acroni Jesenice - združena ekipa Slovenije

Petek, 23. avgust
16.30 VS Villach - Fehervar AV19
20.00 združena ekipa Slovenije - HK SŽ Olimpija

Sobota, 24. avgust
16.30 HC Grenoble - Fehervar AV19
20.00 HDD SIJ Acroni Jesenice - HK SŽ Olimpija

Nedelja, 25. avgust
16.30 A2 – B2 (za tretje mesto)
20.00 A1-B1 (za prvo mesto)

*vstopnice: 10 € za dve tekmi, otroci do 12 let brezplačno na www.mojekarte.si in uro pred vsako tekmo na blagajni Ledene dvorane Bled.

Preberite še:

HK Olimpija HDD Jesenice finale pokal Slovenije
Sportal Za prvo lovoriko sezone se bodo udarili v Kranju

 

Ne spreglejte