Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 2. 2019,
20.05

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Matt Climie Alpska liga HDD Jesenice Marcel Rodman

Sobota, 9. 2. 2019, 20.05

5 let, 2 meseca

Matt Climie je novi železar

Jeseničani pred derbijem ujeli novega vratarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
HDD Jesenice HK Olimpija | Jeseničani imajo novega vratarja.  | Foto Urban Meglič/Sportida

Jeseničani imajo novega vratarja.

Foto: Urban Meglič/Sportida

Pri HDD Sij Acroni Jesenice so po poškodbi prvega vratarja Clarka Saundersa že ukrepali in pred torkovim derbijem s HK SŽ Olimpija v Podmežakli pripeljali novega vratarja. Med vratnicama bo stal kanadski veteran Matt Climie, ki bo debi dočakal v torek. 

Jeseničani so po poškodbi prvega vratarja Clarka Saundersa zamenjavo našli v Mattu Climieju, ki bo v ponedeljek praznoval 36. rojstni dan. Kanadčan (191 centimetrov, 88 kilogramov) je večino svoje kariere preigral v ameriški hokejski ligi, na petih tekmah pa je priložnost pred leti dobil tudi v najmočnejši ligi na svetu, kjer je branil barve Dallas Stars in Phoenix Coyotes.

Tretji klub v tej sezoni

V sezoni 2015-2016 je prvič okusil igranje v Evropi, dve sezoni je branil v najmočnejši nemški ligi za ekipo Straubing Tigers. Lansko sezono je igral na 12 tekmah, 11 na Slovaškem in eno v ligi EBEL v ekipi Bolzana. V letošnjem tekmovalnem obdobju je na treh tekmah oblekel dres Innsbrucka (77,1-odstotna zanesljivost), nato pa se je preselil na Otok k ekipi Sheffield Steelers (na 11 tekmah je zaustavil 89,6 odstotka strelov). Jesenice bodo tako njegova tretja destinacija v letošnji sezoni.

Matt Climie bo debitiral na torkovem derbiju z Olimpijo, ki se bo na Gorenjskem začel ob 19.00. | Foto: Sportida Matt Climie bo debitiral na torkovem derbiju z Olimpijo, ki se bo na Gorenjskem začel ob 19.00. Foto: Sportida

Rodman: Najboljše odzive sem dobil pri Mattu

"Takoj ko je bilo jasno, da je naš prvi vratar Saunders za letošnjo sezono že izgubljen, smo se lotili iskanja novega vratarja. Želel sem vratarja, ki nam bo prinesel predvsem izkušnje. Na trgu ni bilo veliko vratarjev, še posebej takšnih, ki lahko takoj naredijo tisto razliko. Na koncu smo našli nekaj kandidatov, najboljše odzive pa sem dobil ravno pri Mattu. Za njim je lepa kariera, igral je v velikih klubih, sam pa je imel željo igrati za klub, ki ima visoke cilje. Veseli me, da se je kljub drugim ponudbam odločil ravno za nas, in verjamem, da nam bo pomagal pri uresničitvi naših ciljev," je ob podpisu sodelovanja povedal glavni trener Jeseničanov Marcel Rodman, ki bo na novinca v rdečem dresu računal že na torkovem derbiju proti HK SŽ Olimpija.

Preberite še:

Clarke Saunders HK SŽ Olimpija HDD Jesenice
Sportal Hud udarec za Jesenice
slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled
Sportal Risi turnir na Bledu končali s porazom in prvim mestom #video
Anže Kopitar
Sportal Kralji namučili Boston, zadel tudi Anže Kopitar #video
HK ECE Celje
Sportal Celjani po Mladosti ugnali še Vojvodino.
Ne spreglejte