Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 2. 2019,
7.35

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar liga NHL Los Angeles Kings Boston Bruins

Nedelja, 10. 2. 2019, 7.35

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 9. februar

Kralji namučili Boston, zadel tudi Anže Kopitar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Anže Kopitar | Foto Reuters

Foto: Reuters

V hokejski ligi NHL je slovenski as Anže Kopitar s svojimi Los Angeles Kings gostoval v Bostonu, kjer so se domači Bruins zmage veselili šele po podaljšku. Med strelci se je tokrat znašel tudi Hrušičan, Kralji pa ostajajo na dnu pacifiške divizije in zahodne konference, niso pa najslabše moštvo lige. Manj točk imajo tri moštva na Vzhodu.

Čeprav so LA KIngs še vedno prikovani na dno zahodne konference, v ligi niso več najslabši, manj točk od Kalifornijcev imajo Detroit, New Jersey in Ottawa na Vzhodu.

Boston Bruins so šesto moštvo Vzhoda, a so se s Kalifornijci pošteno namučili. Zmage so se veselili šele po podaljšku, mož odločitve pa je bil 33-letni kanadski center Patrice Bergeron, ki je odigral jubilejno tisočo tekmo v ligi NHL.  Bergeron je dosegel odločilni gol v tretji minuti podaljška, k zmagi pa dodal še dve podaji.

Prvi gol na tekmi je sicer dosegel Charlie McAvoy, ki je Bruins v vodstvo popeljal v peti minuti druge tretjine. Veselje domačih ni trajalo dolgo, že v 29. minuti tekme so Kralji z golom Alexa Iafalla izenačili, v 35. minuti pa prešli v vodstvo. Za 2:1 je zabil Hrušičan Anže Kopitar!

V začetku tretje tretjine so spet zadeli Bostončani, za izenačenje je poskrbel Danton Heinen, nato pa se je domačim odprlo, Quicka sta premagala še David Krejči (45. minuta) in Brad Marchand (47.). Kralji se niso predali, gol za priključek na 3:4 so dosegli v 50. minuti tekme, strelec je bil Nate Thompson.

Za novo izenačenje na tekmi je poskrbel Oscar Fantenberg v 56. minuti. Do konca rednega dela se izid ni več spremenil. V podaljšku je domače razveselil slavljenec Bergeron. 

"Ko potegnemo črto, dobro je, da smo osvojili vsaj točko. Kazalo nam ni najbolje ob koncu, pa so se moji igralci dobro vrnili v igro. Bolje bi morali odigrati začetek zadnje tretjine. Pa smo se kljub temu slabšemu začetku nato v drugem delu pobrali, vsa čas fantom. Malo smole v podaljšku, toda, kot sem dejal, osvojili smo točko," je dejal trener Kings Willie Desjardins.

Aktualni prvaki izgubili na domačem ledu

V soboto zvečer in v noči na nedeljo je bilo odigranih še 13 tekem. Veliko golov smo videl na tekmi med Tampa Bay Lightning in Pittsburgh Penguins, katero so dobili prvi z izidom 5:4. Tampa tako ostaja prva na vzhodni konferenci, potem ko je na 55 tekmah dosegla 84 točk. Washington Capitals, aktualni prvaki lige NHL, so na domačem ledu gostili Florida Panthers in izgubili s 4:5. Washington je trenutno na šestem mestu vzhodne konference.

Liga NHL, 9. februar:

Lestvici: 

Preberite še:

Carolina Hurricanes
Sportal Carolina pokvarila poseben večer New York Rangers
Anže Kopitar
Sportal Kopitarjevi kralji ugnali Philadelphio po kazenskih strelih
slovenska hokejska reprezentanca Slovenija Belorusija Bled
Sportal Risi turnir na Bledu končali s porazom in prvim mestom #video
Ne spreglejte