Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 2. 2019,
7.01

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

liga NHL NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Petek, 8. 2. 2019, 7.01

5 let, 2 meseca

Liga NHL, 7. februar

Kopitarjevi kralji ugnali Philadelphio po kazenskih strelih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Anže Kopitar | Kralji so po izvajanju kazenskih strelov prišli do zmage. | Foto Gulliver/Getty Images

Kralji so po izvajanju kazenskih strelov prišli do zmage.

Foto: Gulliver/Getty Images

Hokejisti Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v severnoameriški ligi NHL po kazenskih strelih premagali Philadelphio Flyers s 3:2. Junak tekme je bil Tyler Toffoli, ki je zadel odločilni kazenski strel. Kopitar je tokrat pustil statistiko prazno.

Mrežo Philadelphie je v deveti minuti načel Austin Wagner, po sedmih minutah druge tretjine je na 1:1 poravnal Sean Couturier. V 33. minuti je za novo vodstvo kraljev zadel Adrian Kempe, podaljšek je 18 sekund pred koncem izsilil Jakub Voraček.

Los Angeles je do zmage prišel po šesti seriji kazenskih strelov, junak je postal Tyler Toffoli.

Anže Kopitar je zapravil svoj kazenski strel oziroma mu ga je ubranil Anthony Stolarz. Hrušičan je tokrat ostal brez točke. Na golu Kalifornijcev je blestel Jonathan Quick, ki je zbral 30 obramb.

Kralji so prekinili niz osmih zaporednih zmag Philadelphie, sami pa prišli do tretje zmage v nizu. Kopitar in soigralci po uspešnih nekaj dneh znova upajo na končnico lige NHL, do osmega mesta jih loči pet točk.

"Občutek, ko zmagaš, je za hokejista najboljši na svetu. Ko se niz začne, ga želiš občutiti vsak večer. Pred tekmo smo si rekli: 'Dajmo poskrbeti za občutke prejšnjega večera." Uspeli smo. To nam daje novo energijo," je po tekmi menil branilec kraljev Drew Doughty in dodal: "Zaslužili smo si zmago. Čutili smo, da bomo zmagali."

Vrhunci tekme med Philadelhpsio in LA Kings

"Igramo s samozavestjo. Ogromno stvari naredimo prav. Osredotočeni smo na malenkosti. Po premoru smo vedeli, da moramo iti na vse ali nič, če želimo ujeti končnico. Še vedno smo v položaju, da nam lahko uspe. Dali bomo vse od sebe," pa je povedal Wagner.

Los Angeles naslednji izziv čaka v noči na nedeljo po slovenskem času proti Bostonu.

Sicer pa je bilo v noči na petek na sporedu kar 14 tekem, od tega se jih je kar osem končalo po podaljšku oziroma dve po kazenskih strelih.

Poleg tekme med LA Kings in Philadelphio so kazenske strele videli tudi gledalci na obračunu med New York Islanders in New Jersey, izid tekme je bil 2:1.

Florida je po podaljšku premagala Pittsburgh s 3:2, Washington Colorado s 4:3, Carolina Buffalo s 6:5, St. Louis Tampo Bay z 1:0, Nashville Dallas s 3:2 in Chicago Vancouver s 4:3.

 

Lestvica

Ne spreglejte