Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
11.20

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

svetovno prvenstvo Ostrava Luka Gračnar poškodba

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 11.20

5 let, 2 meseca

Jan Urbas treniral, Luka Gračnar zaradi poškodbe predčasno z ledu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ponedeljkov trening so začeli vsi reprezentanti, tudi Jan Urbas, ki zaradi bolezni na prvih dveh tekmah ni mogel pomagati soigralcem, ga je pa predčasno končal poškodovani vratar Luka Gračnar.

Dobra in slaba novica prihajata iz slovenskega tabora. Prva je ta, da se napadalec Jan Urbas počuti bolje, povišane telesne temperature že včeraj ni imel več, in je danes opravil zgodnjepopoldanski trening s soigralci, tako da bo pripravljen na naslednji obračun, ko se bodo Slovenci v torek ob 20.15 srečali s Slovaki.

Pripravo na naslednjega tekmeca je začel tudi vratar Luka Gračnar, a je 21-letnik kaj kmalu zapustil ledeno ploskev. "Luka je poškodovan. Pri drugem zadetku proti Rusiji se mu je igralec usedel na levo koleno. Zdaj gre na magnetno resonanco. Potem bomo videli, kako resna je ta poškodba," se je po treningu v pogovoru z novinarji poškodbe Gračnarja na kratko dotaknil slovenski selektor Matjaž Kopitar. Popoldanski pregled z magnetno resonanco je pokazal, da ima Gračnar lažje nategnjene notranje kolenske vezi.

Pozornost posvetili slabim stvarem

"Bil je kakovosten trening. Vesel sem, da je na ledu toliko energije, kar pomeni, da je želja ogromna. Popoldne bodo fantje imeli prosto, saj si želim, da bi šli na kakšen sprehod in malo odmislili hokej. Morajo ga, vsaj za kakšno uro," je bil s prikazanim med slabo uro dolgim treningom zadovoljen slovenski dirigent. Sam še ni imel časa, da bi sprostil misli: "V strokovnem štabu se nismo nič spočili, zjutraj smo imeli sestanke in govorili o slabih stvareh, ki jih moramo izboljšati. Upam, da nam bo koristilo."

Kaj sta prinesla Jurčo in Tatar?

Ali jim bodo načrti uspeli, bo znano v torek okoli 22.30, ko bo konec tekme s Slovaki. Ti so slovensko izbrano vrsto na svetovnih prvenstvih elite premagali na vseh treh srečanjih, a še niso pozabili boleče olimpijske zaušnice iz Sočija, ko so jih risi ugnali s 3:1 - to je bila sploh prva slovenska zmaga nad reprezentanco "velike sedmerice".

Tretji nasprotniki Kopitarjeve čete, ki imajo po dveh tekmah na računu dve zmagi in štiri točke, vse od druge tekme lahko računajo na še dva NHL-ovca. Iz Detroita sta se jim pridružila Tomaš Tatar in Tomaš Jurčo, na katera je slovenski strokovni štab že vrgel oči. "Slovaki so od včeraj v spremenjeni postavi, močnejši so za dva pomembna igralca, zato smo si včeraj tudi ogledali tekmo (v podaljšku so z 2:1 premagali Beloruse, op. a.). Malo me je zanimalo, kako bodo po njunem prihodu igrali power-play. Drugače pa vemo, kako igrajo. Pripravljeni bomo," je proti torkovemu večeru še pogledal Kopitar.

Ne spreglejte