Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 9. 2015,
15.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jaka Avgustinčič HK Playboy Slavija liga INL

Četrtek, 17. 9. 2015, 15.53

7 let, 12 mesecev

Jaka Avgustinčič: Kar imamo, vzamemo in poskušamo iz tega potegniti največ, kar se da

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Slaviji so imeli pred sezono velike težave s sestavo ekipe, a so jih s pomočjo nekaterih povratnikov v hokej prebrodili. Želijo si sistema, ki bo za njih deloval, tekmovalni cilj je končnica.

Za nekdanjega reprezentanta Jako Avgustinčiča bo to že šesta sezona v vlogi glavnega trenerja zaloškega kluba, v katerem tudi letos ni manjkalo preglavic pri gradnji moštva, ki bo še četrto leto zapored nastopilo v ligi INL.

"Še enkrat sem prišel do spoznanja, da je v slovenskem prostoru zelo težko sestaviti člansko ekipo za tako raven tekmovanja. Fantov je preprosto premalo, iz drugih klubov pa jih je težko dobiti, saj imajo šole, službe, tudi vožnje vzamejo čas. Tako smo se pošteno namučili s sestavo ekipe, a to nam je zdaj končno uspelo in do začetka tekmovanja se bomo povsem sestavili," nam je Avgustinčič potožil, ko smo ga v sredo povprašali o ekipi, na katero bo lahko računal letos.

Pokazali veliko voljo in željo

Veliko zaslug za sestavo Slavijinega moštva gre tudi nekaterim povratnikom, v hokej sta se tako na primer vrnila Eric Pance in Klemen Sodržnik.

"Vsekakor so ti fantje, ki so včasih igrali hokej in so ga pogrešali, zelo pomagali pri sestavi moštva. Pokazali so veliko željo in voljo, s svojimi izkušnjami bodo velika dodana vrednost našemu klubu," je zadovoljen 38-letnik, ki se je razveselil novice, da se na ledene ploskve vrača Pance. Ta se je namreč še pred začetkom lanske EBEL-ligaške sezone odločil, da iz takšnih in drugačnih razlogov zapusti Olimpijo in obesi drsalke na klin.

"Ko sem slišal, da bi Eric spet rad sodeloval v hokeju, sem bil neizmerno vesel. Sploh pa tega, da se je bil pripravljen pridružiti nam. Druga stvar, ki me je razveselila, je ta, da ni pripravljen samo igrati hokeja, ampak se mu je pripravljen resno posvetiti. Res bi bilo škoda njegovega znanja, potenciala in talenta, če bi odnehal. Njegova odločitev je najbrž botrovala temu, da se je še kdo odločil podaljšati še kakšno sezono ali celo spet začel igrati."

Slaviji bodo lahko pomagali tudi trije Olimpijini igralci, in sicer vratar Tomaž Trelc, branilec Kristjan Čepon in napadalec Jure Sotlar. Vrata so odprta tudi Jaki Zdešarju, ki pa se mora sam odločiti, kako naprej. Obstaja tudi možnost, da se na seznamu znajde še hrvaški branilec Borna Šilović, ki je bil v Zalogu na preizkušnji.

Videl pozitivne stvari

Pance se je torej hokeju pripravljen posvetiti resno, ne skriva, da si želi spoznati tudi tujino, kako pa je s pristopom preostalih igralcev. Je dovolj resen? "Slavija na tej ravni deluje že veliko časa. Fantje so vedno trenirali kot profesionalci, vedno so se obnašali kot profesionalci, nikoli pa v osnovi niso bili profesionalci. Mi zato poskušamo najti neko pot, ki je najbolj primerna za njihov status, in zdi se mi, da za zdaj kar dobro krmarimo. Tako nam resen pristop ni nekaj tujega," trdi Avgustinčič, ki je z varovanci oddelal le dve pripravljalni tekmi.

Eno proti madžarskemu moštvu iz lige MOL, ko je imel na voljo le 12 igralcev, drugo pa v torek proti Celju, na kateri so bili popolni in slavili z 2:0.

"Res smo imeli malo pripravljalnih tekem, a tisto, kar imamo, vzamemo in poskušamo iz njih potegniti največ kar se da. Glede na to, da smo se s samo taktiko, postavitvijo in sistemom, ki ga bomo igrali, začeli ukvarjati šele pred nekaj dnevi, sem proti Celju videl veliko pozitivnih stvari. Se pa zavedamo, da nas čaka še kar nekaj dela. Ampak to je v tej fazi normalno. Če bi imeli možnost ekipo sestaviti v maju ali juniju, bi bila to neka druga zgodba, tako pa … A videl sem veliko pozitivnega," o plateh torkovega preizkusa razmišlja naš sogovornik.

Najprej po končnico

Kakšne pa so letošnje želje Slavije v ligi INL, v kateri so jo lani v četrtfinalu izločili Jeseničani? S čim bo Avgustinčič po sezoni zadovoljen?

"V prvi vrsti je cilj ta, da sestavimo en dober sistem, ki bo za nas deloval in nam bo prinesel določene točke. Vsako tekmo bomo šli na zmago, zavedamo pa se, da bo potrebnih nekaj tekem, da bo naša podoba na ledu takšna, kot si želimo. Tekmovalno gledano pa je cilj uvrstitev v končnico. Ko si enkrat v njej, se da pa veliko narediti ali pa tudi ne," je ob koncu pogovora še dodal novopečeni selektor do 20 let, ki je vesel, da so mu na krovni organizaciji zaupali to vlogo, ki jo z veseljem opravlja.

Slavija bo prvo tekmo nove sezone odigrala v soboto, ko bo gostovala pri Kapfenbergu.

Ne spreglejte