Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 1. 2024,
22.25

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Rok Tičar VIenna Capitals HK Olimpija IceHL

Sobota, 6. 1. 2024, 22.25

3 mesece, 2 tedna

ICEHL, 6. januar

Olimpija ne popušča, do nadvse pomembne zmage tudi na Dunaju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70
Vienna Capitals : HK Olimpija | Olimpija je na Dunaju prišla do izjemno pomembne zmage. | Foto Martina Bednar

Olimpija je na Dunaju prišla do izjemno pomembne zmage.

Foto: Martina Bednar

Hokejisti HK SŽ Olimpija so pri neposrednem tekmecu za dodatne boje za končnico (mesta med sedem in deset) na Dunaju podaljšali zmagoviti niz na štiri tekme. Dunajčane, za katere igra Rok Tičar, so danes premagali s 6:3.  Za Olimpijo je zaigrala tudi nova okrepitev v obrambi, 21-letni Bine Mašič, ki je že prispeval podajo.

slovenska hokejska reprezentanca : Poljska, Ledna dvorana Tabor, Maribor, Bine Mašič (44)
Sportal Olimpija z novo močjo

Ljubljanski hokejisti so ob prelomu leta v odlični formi. Na Dunaju so dosegli že četrto zaporedno zmago, od božičnih praznikov pa imajo ob petih zmagah še točko s težkega gostovanja pri Salzburgu. Vse te točke so jih dodobra utrdile v deseterici, ki še omogoča nadaljevanje sezone v kvalifikacijah za končnico. Prav današnji tekmec z Dunaja je bil najbližji zasledovalec Ljubljančanov, toda po novem po porazu na domačem ledu za rešilnim desetim mestom zaostaja že 12 točk. Ljubljančani pa so na lestvici danes prehiteli Vorarlberg in so zdaj deveti.

Zeleno-beli so v dobrih petih minutah druge tretjine štirikrat zadeli in tlakovali pot do zmage. | Foto: Martina Bednar Zeleno-beli so v dobrih petih minutah druge tretjine štirikrat zadeli in tlakovali pot do zmage. Foto: Martina Bednar

Zeleno-beli, ki jih je tokrat vodil pomočnik trenerja Jarmo Sainio, so do uspeha prišli na podoben način kot že na nekaj zadnjih tekmah, ko so v drugi tretjini silovito pritisnili in v nekaj minutah poskrbeli za preobrat ali dovolj veliko prednost.

Danes so sicer v uvodni tretjini povedli, ko je bil podajalec pri zadetku Aljaža Predana tudi Bine Mašič, zadnja okrepitev ljubljanskega kluba. A so potem domači do prvega odmora dvakrat premagali vratarja Lukaša Horaka in tako domačim navijačem vzbudili nekaj upov na zmago, ki so jo Dunajčani nujno potrebovali za približanje končnici.

A vse njihove načrte so gostje podrli v le petih minutah druge tretjine. Najprej je izenačil Ville Leskinen, ki mu je za gol podal kar vratar Horak, potem je zadel Trevor Gooch, manj kot minuto zatem pa po podaji izza gola še Marcel Mahkovec. Ko pa je v 28. minuti s strelom od daleč Mašič poskrbel za 5:2, je bilo jasno, da so gostje blizu zmagi. Domači so po tem zaostanku tudi menjali vratarja, namesto Stefana Steena je med vratnici zadrsal Sebastian Wraneschitz.

V torek bodo gostovali pri sosedu z lestvice Pustertalu. | Foto: Martina Bednar V torek bodo gostovali pri sosedu z lestvice Pustertalu. Foto: Martina Bednar

V zadnji tretjini se razmerje ni bistveno spremenilo. Domači so sicer več napadali (razmerje strelov na koncu je bilo celo 39-19), a Horaka je premagal le slovenski reprezentant Rok Tičar. Že dve minuti pozneje pa je hitro akcijo gostov s šestim golom končal Leskinen in potrdil novo zmago zmajev.

Ti bodo naslednjo tekmo igrali v torek, ko bodo gostovali pri Pustertalu, ekipi, ki je na lestvici mesto pred njimi.

HK Olimpija : Graz 99ers
Sportal Olimpija po preobratu in "hat-tricku" Zajca do zanesljive zmage

Tesn Celovčani so zavzeli vrh. | Foto: HKO/Domen Jančič Celovčani so zavzeli vrh. Foto: HKO/Domen Jančič o v boju za prvo mesto 

Sobotni praznični dan v Avstriji se je začel že zgodaj popoldne, ko je Celovec (Jan Muršak) proti Linzu prišel do četrte zaporedne zmago, s katero je prevzel prvo mesto.

Do zdaj vodilni Fehervar (Anže Kuralt) je na zadnjih tekmah s štirimi zaporednimi porazi pokazal, kako hitro se lahko zapravi lepa prednost, v tem krogu pa je bil prost. 

Prvak Salzburg se je nedavno vrnil na zmagovite tirnice, a ostal brez pete zaporedne zmage, na domačem ledu ga je s 3:2 po podaljšku premagal Vorarlberg Pioneers (Luka Maver).

Gradec (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) je gostil slovenski dvoboj, na avstrijsko Štajersko je namreč prišel Beljak (trenerja Marcel in David Rodman, napadalca Robert Sabolič, Blaž Tomaževič) ter ga premagal kar s 7:1. Innsbruck je zmagovito serijo podaljšal pri Asiagu.

Liga ICE

Sobota, 6. januar

Lestvica

Fehervar AV19 : HK Olimpija
Sportal Olimpija za začetek leta 2024 na kolena spravila vodilne
Ne spreglejte