Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 1. 2024,
20.36

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

Fehervar AV19 HK Olimpija IceHL

Ponedeljek, 1. 1. 2024, 20.36

4 mesece

ICEHL, 1. januar

Olimpija za začetek leta 2024 na kolena spravila vodilne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Fehervar AV19 : HK Olimpija | Olimpija se je od leta 2023 poslovila z zmago nad Asiagom, leto 2024 pa odprla z zmago s 5:1 nad vodilnim moštvom iz Szekesfeherhvarja. | Foto Soós Attila

Olimpija se je od leta 2023 poslovila z zmago nad Asiagom, leto 2024 pa odprla z zmago s 5:1 nad vodilnim moštvom iz Szekesfeherhvarja.

Foto: Soós Attila

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po sobotni domači zmagi nad Asiagom tekmovalno leto 2024 odprli pri vodilni ekipi lige iz Szekesfehervarja, za katero igra tudi slovenski napadalec Anže Kuralt, in visoko zmagali s 5:1. Dvakrat je mrežo nasprotnikov zatresel Trevor Gooch.

HK SŽ Olimpija
Sportal Olimpija leto zaključila z zmago, lepa gesta navijačev, Avstrijka pisala zgodovino #video

Ljubljanska Olimpija, ki je v svoji vrsti znova pogrešala kapetana Žigo Pavlina, Roka Kapla, ki bo odsoten dlje časa, Aljošo Crnovića in dodatno še Villeja Leskinena, je leto začela uspešno. Potem ko je leto 2023 končala z zmago nad Asiagom, jo je v začetku leta 2024 čakalo gostovanje pri vodilnem Fehervarju. Ljubljančani, deseti na lestvici, so svoje delo opravili z odliko in se veselili zanesljive zmage, katere junak je bil Trevor Gooch z dvema zadetkoma.

Trevor Gooch je k zmagi prispeval dva gola. | Foto: www.alesfevzer.com Trevor Gooch je k zmagi prispeval dva gola. Foto: www.alesfevzer.com Gostujoča zasedba je povedla v osmi minuti, ko je tekmečevega vratarja premagal prav Gooch. Ljubljančani so bili v prvi tretjini praktično enakovredni domačim po številu strelov, v drugi tretjini so jih tudi prehiteli in v 27. minuti podvojili prednost, ko je zadel Marcel Mahkovec.

Madžarska zasedba, ki je bila v naslednjih minutah konkretnejša v napadu, se je vrnila v igro na začetku 39. minute. Zadel je Bence Stipsicz, med podajalci je bil Janos Hari z 42 točkami najboljši strelec v domači ekipi. A Stipsicz je bil na koncu edini, ki mu je uspelo premagati mladega gostujočega vratarja Luko Kolina (zaustavil je 30 od 31 strelov).

Ljubljančani so imeli odgovor tudi na to, v 50. in 51. minuti so še dvakrat zatresli mrežo domačih vrat, svoj 16. gol sezone in drugega na tekmi je najprej prispeval Gooch, s 34 točkami najboljši strelec Olimpije v tem tekmovanju. Luka Kolin je zaustavil 30 od 31 strelov. | Foto: Soós Attila Luka Kolin je zaustavil 30 od 31 strelov. Foto: Soós Attila

Nik Simšič je dobrih 40 sekund pozneje zadel prvič na tekmi in tako podaji ob prvem zadetku dodal gol. Piko na i zanesljivi zmagi je v 56. minuti postavil Luka Vodlan.

Ljubljančane, ki so se utrdili na desetem mestu, nova tekma čaka že v sredo, ko bodo gostili zasedbo iz Gradca.

Celovčani vodilnim dihajo za ovratnik

Madžari imajo zdaj le še točko prednosti pred Celovcem, ki je za tretjo zaporedno zmago s 6:1 odpravil Dunaj (Rok Tičar). Jan Muršak je k zmagi prispeval gol za 1:0 in podajo za 2:1.

Tudi prvaki iz Salzburga so zmagali tretjič zapored, pri zadnjem Gradcu (Ken Ograjenšek, Blaž Gregorc) so slavili z 2:1.

Linz je prekinil niz porazov, četrtemu se je izognil na domačem ledu proti Beljaku (Blaž Tomaževič, Robert Sabolič). Ob porazu z 2:5 sta Slovenca podala za znižanje na 1:3.

Peti Bolzano je izgubil drugič zapored, s 4:2 ga je ugnal sosed na lestvici Innsbruck. Deveti Vorarlberg (Luka Maver), ki ima enako točk kot Olimpija, je z 2:5 izgubil z Asiagom. Maver je podal za znižanje na 4:1.

Liga ICE

Ponedeljek, 1. januar

Lestvica

Preberite še:

Red Bull Salzburg : HK Olimpija
Sportal Olimpija pri prvakih po preobratu izgubila v podaljšku
Ne spreglejte