Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 10. 2015,
18.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hokejska Zveza Slovenije Matjaž Rakovec Ernest Aljančič

Četrtek, 22. 10. 2015, 18.36

8 let

HZS potrdila finančni načrt in sprejela dokončni in nepreklicni Aljančičev odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na 39. izredni skupščine HZS so potrdili finančni načrt za leto 2016, katerega podrobnosti bodo znane v začetku leta 2016. Dotaknili so se tudi odstopa Ernesta Aljančiča z mesta častnega predsednika.

Člani z volilno pravico - 19 od 27 se jih je zbralo - so na izredni skupščini obravnavali in potrjevali finančni načrt za prihodnje leto. Ta je pomemben predvsem zaradi kandidiranja za državna sredstva, ki bodo v krovno hokejsko organizacijo pritekla z ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ), Fundacije za šport (FŠO) in Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

Na HZS o številkah še niso želeli govoriti, saj bodo dejanski načrt sprejeli junija, ko bodo že znane vsote, ki bodo prišle iz omenjenih naslovov.

"Imamo svoj načrt, ki ga moramo prilagajati stanju, to je trenutno v športu v Sloveniji pri pridobivanju sredstev FŠO in MŠŠ. En načrt zadosti formalizmu in se sprejema zdaj, drugi pa je realen in bo znan v začetku leta. Takrat bodo znane vse številke na prihodkovni in odhodkovni strani. Žal je to zame formalizem, bolj je pomembna redna skupščina junija," je po skupščini, na kateri je potrditvi finančnega načrta blagoslov dalo 17 članov, dva pa sta se vzdržala, dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec .

Pričakujejo več sredstev

Predvidevajo pa, da bodo tokrat dobili več sredstev, saj jih konec prihodnjega poletja čakajo še olimpijske kvalifikacije.

"Vsekakor računamo na višji znesek. Mednarodni olimpijski komite nam je leta 2013 za kvalifikacije namenil sto tisoč evrov, zdaj računamo še na dodatna sredstva OKS, tudi sredstva iz FŠO in MŠŠ bi se morala prav zaradi teh kvalifikacij za en del zvišati," pravi Rakovec, ki meni, da bo MŠŠ dodatni hokejski zalogaj upošteval, za sam FŠO – na lansko vsoto, pridobljeno od FŠO, so se pritožili, a je bila njihova pritožba zavrnjena – pa ne ve.

"Ni odklona sponzorjev"

Rakovec je po formalnem delu skupščine dejal še, da zveza deluje dobro: "Ravno zdaj podpisujemo pogodbe z največjimi sponzorji za prihodnjo leto in ni nobenega odklona, tako da bomo ostali pri istem proračunu. Še vedno imamo dobrih 900 tisoč evrov negativnega kapitala, a sledimo sanacijskemu načrtu izpred dveh let, ki smo ga lani dopolnili, da bi do leta 2021 prišli do pozitivnega društvenega sklada."

Daljša sezona, z domačim SP in reprezentanco do 16 let

Društveni sklad pomembno vpliva na vse reprezentančne ustroje, ki jih je predstavil generalni sekretar Dejan Kontrec. Ta je poudaril, da bo sezona nekoliko daljša, saj so v njej tudi olimpijske kvalifikacije, pomembno bo svetovno prvenstvo za žensko reprezentanco, ki bo aprila v Sloveniji.

Najhitreje bo sezono končala reprezentanca do 20 let, ki jo SP čaka že decembra, medtem ko bodo imeli risi do 18 let boje na SP aprila prihodnje leto. Novost je reprezentanca do 16 let, ki sicer ne bo imela SP, bo pa služila kot uvertura za izbrano vrsto U18.

Ne spreglejte