Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
17.49

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

SP v hokeju 2020 Hala Tivoli Hokejska Zveza Slovenije Mednarodna hokejska zveza

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 17.49

4 leta

IIHf išče nadomestne termine za letošnje turnirje

Hokejsko SP v Tivoliju od 25. aprila do 1. maja 2021?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
IIHF SP 2017 Slovenija risi slačilnica | Bomo pesti za rise na SP v ljubljani stiskali od 25. aprila do 1. maja 2021? | Foto Vid Ponikvar

Bomo pesti za rise na SP v ljubljani stiskali od 25. aprila do 1. maja 2021?

Foto: Vid Ponikvar

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je letošnja prvenstva, ki so odpadla zaradi koronakrize, prestavila na leto 2021, tako bomo na svoj račun prišli tudi ljubitelji najhitrejše moštvene igre v Sloveniji, saj bo Ljubljana prihodnje leto gostila svetovno prvenstvo divizije I v Hali Tivoli. Nejasen je le še termin turnirja. Hokejska zveza Slovenije (HZS) čaka na potrditev tedna med 25. aprilom in 1. majem 2021.

"HZS je na podlagi poziva IIHF oddal prijavo za tekmovanja pod okriljem IIHF v sezoni 2020/21. Z izjemo svetovnih prvenstev do 20 let, ki so bila za sezoni 2019/20 že izvedena, se skladno s pozivom IIHF vsa ostala svetovna prvenstva prestavijo v sezono 2020/21 in bodo izvedena v letu 2021. Pri tem gre za tekmovanja tako v kategoriji moških kot ženskih članskih reprezentanc in reprezentanc do 18 let, ki bi sicer morala potekati v sezoni 2019/20," sporočajo iz Hokejske zveze Slovenije.

HZS je tako ponovno oddal kandidaturo za svetovno prvenstvo divizije I-A, ki bi moralo biti letos med 27. aprilom in 3. majem v Ljubljani. Nadomestni termin prvenstva bo predvidoma med 25. aprilom in 1. majem 2021 v Hali Tivoli v Ljubljani.

Slovenija
Sportal Farsa na ledu, tišina v slačilnici in slovenski smeh

Vse bo znano po junijskem kongresu

"Rok za ponovno oddajo vlog za organizacijo svetovnih prvenstev je sicer 15. maj 2020. Uradno potrditev IIHF zato pričakujemo po tem datumu oziroma na rednem letnem kongresu IIHF, ki bo predvidoma junija. HZS po zagotovilih več kot zanesljivo ostaja organizator omenjenega prvenstva," še sporočajo iz krovne slovenske hokejske zveze.

Kupce vstopnic pozivajo, da jih obdržijo tudi za nadomestni termin prvenstva. "Tako bodo namreč pomagali slovenskemu hokeju, organizaciji hokejskega svetovnega prvenstva in prihodnosti športnih dogodkov."

Pooblaščeni partner HZS pri prodaji vstopnic je in ostaja Eventim, na katerega se lahko kupci obrnejo v primeru, da se odločijo za vračilo kupnine.

Preberite še:

prenova dvorana Tivoli
Sportal HZS poziva kupce vstopnic za odpadlo aprilsko SP, naj jih obdržijo

 

Ne spreglejte