Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 11. 2018,
21.49

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

hokejska liga prvakov Jan Muršak Bern Matija Pintarič Rouen Red Bull Salzburg

Torek, 20. 11. 2018, 21.49

5 let, 4 mesece

Hokejska liga prvakov, osmina finala, povratne tekme

Ni šlo, Pintarič in Muršak končala mednarodno zgodbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Matija Pintarič | Matija Pintarič je z Rouenom končal uspešno mednarodno zgodbo. Že preboj francoskega kolektiva v izločilne boje je bil velik uspeh. | Foto Vid Ponikvar

Matija Pintarič je z Rouenom končal uspešno mednarodno zgodbo. Že preboj francoskega kolektiva v izločilne boje je bil velik uspeh.

Foto: Vid Ponikvar

Torek je prinesel povratne dvoboje osmine finala lige prvakov. Za preboj med osmerico sta bila v igri tudi dva Slovenca, a se je tekmovanje za oba končalo. Rouen vratarja Matije Pintariča je na prvi tekmi s Salzburgom remiziral (3:3), na povratni pa izgubil z 1:5. Bern napadalca Jana Muršaka pa je proti švedskemu Malmöju neuspešno lovil visok zaostanek (1:4) s prve tekme. Izgubil je tudi na povratni tekmi (0:1). V boju za naslov ostajajo trije švedski, dva češka, finski, nemški in avstrijski klub. 

Jan Muršak
Sportal Pintarič na povratno tekmo s precej boljšim izhodiščem kot Muršak

Končalo se je uspešno mednarodno popotovanje slovenskega vratarja Matije Pintariča in soigralcev francoskega prvaka Rouena, ki po 17 tekmah domačega prvenstva še ne poznajo poraza.

Avstrijski Salzburg, s katerim so na prvem srečanju doma remizirali (3:3), se je na povratni tekmi doma izkazal za prezahtevnega tekmeca. Podprvaki lige EBEL so imeli pobudo, bili kakovostnejši tekmec in na koncu slavili s 5:1. Pintarič je pri vodstvu s 4:1 zapustil svoja vrata, a podvig Francozom ni uspel. Štajerec je na koncu zbral 44 obramb. Gostitelji so sprožili 52 strelov na vrata Rouena, slednji pa 25. Jan Muršak je z Bernom ligo prvakov končal v osmini finala. | Foto: Vid Ponikvar Jan Muršak je z Bernom ligo prvakov končal v osmini finala. Foto: Vid Ponikvar

Bern brez preobrata

Precej težje delo je imel na povratni tekmi švicarski Bern, katerega barve brani slovenski kapetan Jan Muršak. Švicarji so na uvodni tekmi osmine finala na Švedskem izgubili z 1:4, tako da so na torkovem povratnem srečanju proti Malmöju lovili visok zaostanek. Dobre tri minute pred koncem so gostitelji pri 0:0 poskušali brez vratarja, a se tudi njim načrti niso izšli. Švedi so zadeli in napredovali v četrtfinale.

Tam bodo ob Salzburgu in Malmöju sodelovali tudi češka kluba Plzen in Kometa Brno, švedska Frolunda in Skelleftea, finski Karpat in nemški München

Nov prvak

Finale, v katerem bo le ena tekma, bo na sporedu 5. februarja. Dobili bomo novega zmagovalca, saj je branilec naslova finski klub JYP Jyväskylä obstal v skupinskem delu.

Osmina finala, povratne tekme

Osmina finala, prve tekme

Preberite še:

Los Angeles Kings
Sportal Anže Kopitar zadel za zmago in poskrbel, da so odpustili trenerja #video
HK Olimpija
Sportal Jeseničani nadaljujejo zbiranje zmag, Olimpija pa porazov
Ne spreglejte