Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 11. 2018,
7.25

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar St. Louis Blues

Torek, 20. 11. 2018, 7.25

5 let, 4 mesece

Liga NHL, 19. november

Anže Kopitar zadel za zmago in poskrbel, da so odpustili trenerja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

2

Los Angeles Kings | Hokejisti Los Angeles Kings so v derbiju začelja lige NHL pokvarili načrte St. Louisu. | Foto Reuters

Hokejisti Los Angeles Kings so v derbiju začelja lige NHL pokvarili načrte St. Louisu.

Foto: Reuters

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je v derbiju začelja lige NHL vpisal pomembno zmago. Na gostovanju je premagal St. Louis Blues (2:0), končni rezultat pa je v zadnji minuti postavil prav Hrušičan. Gostitelji so po bolečem porazu prekinili sodelovanje s trenerjem Mikom Yeom. V noči na torek je bilo v ligi NHL zelo pestro, saj je bilo odigranih devet tekem.

Kralji so v St. Louisu zmagali z 2:0. V 29. minuti jih je v vodstvo s svojim prvim zadetkom v ligi NHL popeljal Matt Luff, nato pa je gostom iz Kalifornije prepotreben par točk, zelo pomemben v želji, da si Los Angeles po skromnem vstopu v sezono izboljša položaj na lestvici, zagotovil Anže Kopitar.

V polno je zadel 30 sekund pred koncem, ko je zadel prazno mrežo in postavil končni rezultat 2:0. To je bil tudi njegov edini strel na vrata na dvoboju, kjer je kapetan Kraljev na ledu prebil 20 minut in 51 sekund. Kopitar je v tej sezoni dosegel šest zadetkov, skupno pa v 13 sezonah, kjer je odigral 941 tekem, prispeval 296 golov ter 541 asistenc za izkupiček 837 točk.

Vrhunci tekme v St. Louisu, zadetek Kopitarja pri 4:13:

Poseben večer za Petersena in Luffa

Kralji so zmagali sedmič v tej sezoni, v vratih pa se je izkazal novinec Calvin Petersen, ki je ubranil vseh 29 strelov in prvič v karieri ohranil mrežo nedotaknjeno.

Tudi za 21-letnega Luffa je bil to poseben večer. Odigral je šesto tekmo lige NHL in vknjižili prvi gol. 

Zmaga je prinesla nekaj prepotrebnega olajšanja v vrste Los Angelesa. Pozitivno energijo je opazil tudi kapetan Kopitar: "Mislim, da smo zadnjo tretjino odigrali bolje kot v Nashvillu. Skušali smo čim bolje organizirati napad, brez tveganih potez, a s stopnjevanjem pritiska, kar nam je dobro uspelo," je bil zadovoljen Kopitar.

Ne bi mogla izbrati boljšega dne

Calvin Peterson je dočakal prvi shutout v ligi NHL. | Foto: Guliverimage/Getty Images Calvin Peterson je dočakal prvi shutout v ligi NHL. Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenski as je pohvalil tudi oba novinca, Luffa in Petersena: "Super. Cal je odličen že vse, odkar je vstopil v igro doma proti Torontu. Tiste tekme ni mogel več rešiti. Tri tekme v štirih večerih ni lahek zalogaj, dobro je opravil. Luffer pa je zadel prvega, kar ga bo verjetno nekoliko sprostilo in mu dalo malo samozavesti."

"S Calom sva odlična prijatelja, dobro se poznava še iz Ontaria, res lep večer. Izmenjala sva si nekaj besed, ko sem ga objel na ledeni ploskvi. Ne bi mogla izbrati boljšega dne, jaz sem prvič zadel, on dosegel prvi shutout. O tem sva se pogovarjala na letalu. Je res v redu fant, zelo sem srečen zanj," je bil zadovoljen Luff.

"Končati tekmo brez prejetega zadetka je res kul. Sploh zato, ker smo na tak način končali serijo težkih gostovanj. Za Lufferja, ki je prvič zabil, pa je tudi zelo kul. Tako da je bil to res en krasen večer," pa je dejal Peterson.

Trener St. Louisa izgubil službo

Mike Yeo ni več trener St. Louisa. | Foto: Reuters Mike Yeo ni več trener St. Louisa. Foto: Reuters St. Louis, ki je v tej sezoni v ligi NHL zbral več točk le od Los Angelesa, je bil po porazu tako razočaran, da je ostal brez službe trener Mike Yeo. Začasno ga je na klopi Blues zamenjal 52-letni Craig Berube, ki ne bo prvič vodil moštva v ligi NHL, saj je v sezoni 2013/14 kot začasni strateg na treh tekmah vodil Philadelphio.

To je že tretja trenerska menjava v tej sezoni v najmočnejši hokejski ligi na svetu. Pred Yeom sta morala trenerski stolček zapustiti John Stevens (Los Angeles) in Joel Quenneville (Chicago).

Los Angeles Kings v ligi NHL še naprej ne morejo računati na udarni vratarski par Jonathan Quick-Jack Campbell. Oba okrevata po operaciji strganega meniskusa. Quick bi se v sredo ali pa petek lahko vrnil na lažje treninge Kraljev, medtem ko Campbell še ni pripravljen na tovrstni podvig.

Mesto v vratih si v zadnjih dneh delita Calvin Petersen in Peter Budaj. Da ima novi trener Willie Desjardins še težje delo, pa je pred dnevi poskrbela še poškodba napadalca Treworja Lewisa. Že vso sezono je odsoten poškodovani napadalec Jonny Brodzinski, okreva še en član napada Paul LaDue.

Kralje naslednja tekma čaka doma, ko bodo gostili Colorado.

Toronto v derbiju ugnal Columbus

Hokejski večer onstran Atlantika je postregel s še nekaj zanimivimi obračuni. Aktualni prvaki lige NHL Washington Capitals so v gosteh pri Montreal Canadiens slavili po podaljšku s 5:4. Prva ekipa vzhodne konference Toronto Maple Leafs je bila v derbiju boljša od sosedov z druge strani meje Columbus Blue Jackets s 4:2.

Hokejisti Nashville Predators so na domačem ledu s 3:2 ugnali Tampa Bay Lightning. Nashville ima najboljši izkupiček za Zahodu in v ligi NHL. Na 21 tekmah so vpisali 31 točk, 15 zmag in šest porazov, enega po podaljšku. Toronto ima na drugem mestu razpredelnice le točko manj.

Liga NHL, 20. november:

St. Louis Blues : Los Angeles Kings          0:2
Luff, Kopitar

Toronto Maple Leafs : Columbus Blue Jackets  4:2
Hyman 2, Ennis, Tavares; Atkinson, Dubois

New York Rangers : Dallas Stars              2:1
Vesey, Chytil; Seguin

Pittsburgh Penguins : Buffalo Sabres         4:5*
Brassard, Kessel, Guentzel, Pearson; Thompson, Bogosian, Nelson, Mittelstadt, Eichel 

Montreal Canadiens : Washington Capitals     4:5*
Reilly, Gallagher, Petry, Agostino; Ovečkin 2, Connolly, Backstron, Eller 

Ottawa Senators : Florida Panthers           5:7
Duchene 2, Batherson, Smith, Tkachuk; Brouwer, Barkov, McCann, Haley, Vatrano, Hoffman

Nashville Predators : Tampa Bay Lightning    3:2
Turris, Forsberg, Johansen; Hedman, Kučerov

Calgary Flames : Vegas Golden Knights        7:2
Monahan in Tkachuk 2, Gaudreau, Brodie, Bennett; Holden, Pacioretty

Vancouver Canucks : Winnipeg Jets            3:6
Pettersson, Motte, Goldobin; Laine 3, Little, Scheifele, Connor 

* po podaljšku

Lestvica

Preberite še:

Micheal Ferland
Sportal Dončićev Dallas proslavlja veselega trojčka, nora uvertura Caroline #video
Anze Kopitar Drew Doughty LA Kings
Sportal Gol in podaja Kopitarja sta bila premalo za zmago Kraljev #video
Ne spreglejte