Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 9. 2024,
19.52

Osveženo pred

6 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Nik Zupančič Unia Oswiecim Jan Muršak KAC Celovec hokejska liga prvakov

Natisni članek

Četrtek, 5. 9. 2024, 19.52

6 minut

Hokejska liga prvakov, 5. in 6. september

Kuralt predčasno pod prho, Zupančičevi s Finske odpeljali točko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Anže Kuralt | Anže Kuralt je s Fehervarjem visoko izgubil na Češkem. | Foto Guliverimage

Anže Kuralt je s Fehervarjem visoko izgubil na Češkem.

Foto: Guliverimage

Začela se je nova sezone hokejske lige prvakov, v kateri lovoriko brani švicarski klub Geneve-Servette HC. Fehervar AV19 slovenskega napadalca Anžeta Kuralta je na gostovanju pri češkem podprvaku Pardubicah izgubil s kar 0:7. Slovenski napadalec je zaradi kazni srečanje končal predčasno. Trener Nik Zupančič je s poljskim prvakom Unia Oswiecim gostoval pri finskem Ilvesu in drago prodal kožo. Zupančičevi so še tri minute pred koncem rednega dela vodili, na koncu pa izgubili v podaljšku s 3:4.

Nik Zupančič Unia Oswiecim
Sportal Začenja se boj za lovoriko: v njem več legionarjev, pa tudi trener
Hokejska liga prvakov, prve tekme:

Četrtek, 5. september

V predtekmovanju lige prvakov nastopa 24 klubov. Vsak odigra šest tekem, nato pa najboljših 16 s skupne lestvice napreduje v izločilne boje. V prvem delu nastopa tudi nekaj legionarjev.

Fehervar AV19 napadalca Anžeta Kuralta je pri češkem podprvaku v Pardubicah izgubil z 0:7. Srečanje se je začelo s hitrim prekrškom gostujočega branilca Tima Campbella, ki je moral že po 12 sekundah pod prho, tako da so imeli domači pet minut igralca več, kar so izkoristili z dvema goloma. V 30. minuti so člani Pardubic povedli s 4:0, v 39. minuti pa si je kazen igre prislužil še slovenski napadalec, kar so gostitelji v začetku zadnjega dela znova izkoristili in zvišali na 5:0. Na koncu so zmagali s 7:0.

Poljski klub Unia Oswiecim, ki ga s trenerske klopi vodi Nik Zupančič, je na Finskem izgubil v podaljšku. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Poljski klub Unia Oswiecim, ki ga s trenerske klopi vodi Nik Zupančič, je na Finskem izgubil v podaljšku. Foto: Peter Podobnik/Sportida Slovenski trener Nik Zupančič je z novincem v tekmovanju Unia Oswiecim gostoval pri finskem Ilvesu in pri favoriziranem tekmecu vknjižil točko. Poljska zasedba je na severu Evrope dvakrat vodila, v 26. minuti je Krystian Dziubinski s svojim drugim golom moštvo popeljal do vodstva z 2:1, v 55. minuti pa je Jere Vertanen ob igralcu več zvišal na 3:2. A domači so v 58. minuti zadeli in izsilili podaljšek, ki ga je v prid Ilvesu odločil Eemeli Suomi.

Trio "Nemcev" in koroška zasedba na delu v petek

Bremerhaven slovenske trojice Jan Urbas, Miha Verlič, Žiga Jeglič bo v petek gostil zmagovalca lanske sezone iz Ženeve, Celovec, katerega člana sta Jan Muršak in Luka Gomboc, pa v petek odhaja v Francijo k Rouenu.

Predtekmovalni del bo potekal do sredine oktobra. Mesec dni pozneje se bodo začeli izločilni boji, finale pa bo 18. februarja prihodnje leto

Preberite še:

Marcel Rodman
Sportal Jeseničani izgubili z Rodmanovimi, Olimpija v Gradcu
Ne spreglejte