Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 4. 2021,
22.17

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

5

Natisni članek

državno prvenstvo HDD Jesenice HK Olimpija

Petek, 30. 4. 2021, 22.17

2 leti, 11 mesecev

V Tivoliju prva tekma finala hokejskega državnega prvenstva

Jeseničani za uvod finala DP napolnili gol Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

5

HK Olimpija - HDD Jesenice | Hokejisti Olimpije in Jesenic so v Tivoliju začeli finale državnega prvenstva. Prvak bo tisti, ki bo zmagal trikrat. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti Olimpije in Jesenic so v Tivoliju začeli finale državnega prvenstva. Prvak bo tisti, ki bo zmagal trikrat.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Hokejisti HK SŽ Olimpija in HDD Sij Acroni Jesenice so danes v Tivoliju začeli finale državnega prvenstva. Jeseničani so zmagali s 5:2 in povedli v seriji, v kateri moštvi igrata na tri zmage. Druga tekma bo v ponedeljek v dvorani Podmežakla. Olimpija v samostojni Sloveniji lovi 17. naslov, Jeseničani 13.

Hk Olimpija Lustenau, polfinale, Alpska liga
Sportal Znano je, kdaj bo Olimpija začela novo tekmovalno poglavje

Ljubljanska vrata je danes branil drugi čuvaj mreže Tilen Spreitzer, finski vratar Paavo Hölsä je namreč poškodovan (Ljubljančani podobno kot v drugem delu finala Alpske lige tudi v tem finalu ne bodo mogli več računati na branilca Miho Logarja), v jeseniških vratih je stal Žan Us

Jeseničani, ki so pogrešali pomemben člen napada, obolelega Blaža Tomaževiča, so z golom kapetana Andreja Tavžlja povedli že v sedmi minuti tekme, v 13. je Nejc Stojan prednost gostov podvojil in na prvi odmor so železarji odšli nadvse zadovoljni. Že v drugi minuti druge tretjine so zadeli tudi domači, zaostanek je zmanjšal Anže Ropret, a to ni naznanilo preobrata, Sašo Rajsar je namreč le dobrih šest minut kasneje spet poskrbel za vodstvo Jesenic z dvema goloma.

Marc Olivier Vallerand je v 32. minuti spet poskrbel za nekaj več optimizma v domači vrsti, nato pa se je v 33. minuti Martin Bohinc zapletel v pretep in dobil disciplinsko kazen igre, 5+20 minut. Pet minut igre z igralcem več so železarji izkoristili izvrstno, z goloma Jake Sodje in Žana Jezovška so poskrbeli za lepo prednost pred drugim odmorom na tekmi.

V zadnji tretjini golov ni bilo, zmage s 5:2 so se veselili Jeseničani. Olimpija, ki je ob koncu več kot šest minut poskušala brez vratarja, je bila sicer več pri strelu na gol (razmerje v strelih 35:24), a je Us klonil le dvakrat, Spreitzer pa petkrat. Naslednja tekma bo v ponedeljek na Gorenjskem.

Fotogalerija s tekme v Hali Tivoli (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 14

Doma bo zdaj lažje

"Tekma je bila težka. Sploh za nas, saj 14 dni nismo imeli tekme. Ponosen sem na fante, igrali smo dobro, tako kot smo se dogovorili, dosegli več zadetkov in na koncu zmagali. Vsekakor bo zdaj doma lažje. S fanti bomo dali vse od sebe, da zmaga ostane v Podmežakli," je po srečanju v pogovoru za RTV Slovenija povedal strelec zadetka za končnih 2:5 Žan Jezovšek.

"Takoj so začeli zelo agresivno, napadli so nas z vsemi močmi. Vedeli so, da če nas na začetku zlomijo, da bodo lahko nadaljevali v svojem ritmu. Mi smo jim na začetku to dopustili. Privoščili smo si preveč izključitev, oni pa so dokazali, da so natrenirali power-play in dosegli tiste zadetke. Nekaj tudi posrečenih. Ampak nič za to, igra se na tri zmage. Nič še ni izgubljenega, v ponedeljek je nova tekma. Spremeniti bo treba pristop do igre, igrati bolj disciplinirano, z manj izključitvami, bolj se držati taktičnega načrta, zakrivati pogled vratarju, da ne bo videl naših strelov, ker potrebujemo zadetke. Us je bil danes odlično razpoložen, naslednjo tekmo pa ga moramo premagati," pa je po porazu za RTV razmišljal branilec Olimpije Aleksandar Magovac.

 

Alpska liga (finale): Olimpija - Asiago
Sportal Olimpija se je od Alpske lige poslovila z ubranitvijo naslova prvaka #video

Slab teden po koncu sezone Alpske lige, od katere so se hokejisti HK SŽ Olimpija poslovili z ubranitvijo naslova prvaka, člani HDD Sij Acroni Jesenice pa s polfinalom, se je tako začel še finale slovenskega državnega prvenstva. 

Za državno zvezdico se znova merita večna tekmeca iz Ljubljane in z Jesenic. Potem ko lani prvaka zaradi predčasno končanega tekmovalnega obdobja ni bilo, naslov iz leta 2019 branijo zmaji.

Olimpija je v samostojni državi zbrala 16 naslovov, Jesenice 12.

Državno prvenstvo, finale

petek, 30. april
HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 2:5 (0:2, 2:3, 0:0) /0:1/
Ropret 22. (PP1), Vallerand 32.; Tavželj 7., Stojan 13., Rajsar 28., Sodja 36. (PP1), Jezovšek 38. (PP1)

ponedeljek, 3. maj 
20.00 HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija

sreda, 5. maj*
20.00 HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 

petek, 7. maj*
20.00 HDD Sij Acroni Jesenice – HK SŽ Olimpija

ponedeljek, 10. maj
20.00 HK SŽ Olimpija – HDD Sij Acroni Jesenice 

PP1-zadetek z igralcem več
// - izid v zmagah, igrajo na tri
*Če bo potrebno

Luka Kalan
Sportal Vrača se med zmaje
Sportal Olimpija s finalno metlo do drugega naslova prvaka Alpske lige
Aleš Mušič
Sportal Še vedno se z veseljem vrača na led
Ne spreglejte