Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 4. 2021,
22.15

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Natisni članek

Asiago HK Olimpija Alpska liga

Sobota, 24. 4. 2021, 22.15

3 leta

alpska liga, finale, tretja tekma

Olimpija se je od Alpske lige poslovila z ubranitvijo naslova prvaka #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

1

Hokejisti HK SŽ Olimpija so po novi finalni zmagi nad Asiagom (4:1) ubranili naslov prvaka Alpske lige, od katere se poslavljajo z uresničenim ciljem, lovoriko. "Poslovili smo se na najboljši mogoč način," je po osvojeni lovoriki dejal kapetan Žiga Pance.

Poročilo s tekme:

Sportal Olimpija s finalno metlo do drugega naslova prvaka Alpske lige

HK SŽ Olimpija je na prvih dveh tekmah finala Asiago premagala šele po podaljšku, tokrat pa so Ljubljančani pošteno pritisnili že na začetku in mrežo Gianluce Vallinija prvič zatresli že v 11. minuti tekme. Za vodstvo zmajev je zadel kanadski napadalec Marc- Marc-Olivier Vallerand je načel mrežo gostov, a na koncu se ni mogel veseliti s soigralci. Tekmo je končal predčasno, v bolnišnici. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Marc-Olivier Vallerand je načel mrežo gostov, a na koncu se ni mogel veseliti s soigralci. Tekmo je končal predčasno, v bolnišnici. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Olivier Vallerand, ki pa je tekmo po naletu ob ogradi končal še pred koncem prve tretjine. Kanadčan, ki je imel težave s poškodbami že v polfinalni seriji, se na koncu na ledu ni mogel veseliti z ekipo, saj so ga prepeljali v bolnišnico na nadaljnje preglede.

V drugi tretjini je prednost gostiteljev v 33. minuti podvojil kapetan Žiga Pance, v začetku zadnjega dela pa so zmaji izkoristili prvi power-play in po zadetku Žige Pešuta ušli na +3.

V 51. minuti pa se je prvič zatresla tudi mreža domačega vratarja Paava Hölsäja, ljubljansko obrambo je ukanil Daniel Mantenuto. Gostje, ki so v seriji pogrešali poškodovanega prvega strelca Alexa Freia, so slabih pet minut pred koncem poskušali znižati brez vratarja in s šestimi možmi v polju, kar je v 57. minuti kaznoval Pance s svojim drugim golom na tekmi. S tem je postavil tudi končni izid tekme, 4:1. Domači so na vrata Asiaga sprožili 33 strelov, Italijani na ljubljanski gol 20.

Fotogalerija s tretje tekme finala (foto: Matic Klanšek Velej/Sportida):

Fotogalerija
1 / 39

Pance: Slovo na najboljši mogoč način

"Rezultat 3:0 v finalu ni pokazal, kako težka serija je bila to za nas, igralce. Smo pa zasluženo osvojili pokal in se od lige AHL poslovili na najboljši mogoč način," pravi kapetan Žiga Pance. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Rezultat 3:0 v finalu ni pokazal, kako težka serija je bila to za nas, igralce. Smo pa zasluženo osvojili pokal in se od lige AHL poslovili na najboljši mogoč način," pravi kapetan Žiga Pance. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zeleno-beli so tako ubranili naslov prvaka Alpske lige (iz leta 2019, lani prvaka zaradi predčasno končanega tekmovalnega obdobja ni bilo), od katere se po tej sezoni poslavljajo, saj se selijo na višjo tekmovalno raven, v ligo ICEHL.

"Rezultat 3:0 v finalu ni pokazal, kako težka serija je bila to za nas igralce. Asiago je vrhunska ekipa, ki nikoli ne odneha. Tudi danes so izgubljali 0:3, a so se borili in dosegli zadetek. Vsekakor je bila serija težja, kot je morda videti na prvi pogled. Od lige AHL smo se poslovili na najboljši mogoč način. To je bil tudi naš cilj. Zasluženo smo osvojili ta pokal. A ni še konec sezone, zdaj moramo samo prenesti na finale državnega prvenstva. V prihodnji sezoni pa nas čaka veliko večji zalogaj, veliko trše tekme, trši nasprotniki. Mislim, da se bomo morali poleti zelo dobro pripraviti, da bomo uspešno vstopili v sezono," je po osvojeni lovoriki razmišljal kapetan Pance.

Anže Ropret po naslovu prvaka:

"Lepšega si za zadnjo tekmo ne bi mogli želeti"

"Nikoli med zadnjo tekmo si nismo mislili, da jih imamo, zato smo igrali do konca. Tudi, ko je bilo 3:0 za nas, pa so dosegli zadetek, smo vedeli, da moramo stopiti na plošček. Videli smo, da so v tej seriji padali zadetki v zadnji minuti, dali so jih oni, pa tudi mi, tako da smo morali igrati zbrano do zadnje minute. Ob tem smo bili še zelo disciplinirani. Se mi zdi, da je bil to ključ. Zagotovo je bila tudi kakovost na naši strani. Lepšega si za zadnjo tekmo v Alpski ligi ne bi mogli želeti, želeli smo se posloviti z naslovom. Drugo leto gremo stopničko višje in novim zmagam naproti," je bil zadovoljen Anže Ropret, ki se bo danes poveselil s soigralci, nato pa misli usmeril še v en finale.

V petek začetek finala DP proti večnemu tekmecu

Olimpijo prihodnji teden čaka še finale državnega prvenstva proti Jesenicam (prva tekma bo v petek v Ljubljani), nekatere njene hokejiste pa nato še reprezentančni turnir v Tivoliju.

Alpska liga, finale, tretja tekma

Sobota, 24. april
HK SŽ Olimpija : Asiago 4:1 (1:0, 1:0, 2:1) /3:0/
Vallerand 11., Pance 33., 57., Pešut 45. (PP1); Mantenuto 51.
Poročilo s tekme

//razmerje v zmagah, igrali so na tri

HK SŽ Olimpija - Asiago (finale Alpske lige)
Sportal Olimpija po podaljšku do prve zmage v finalu Alpske lige

 

Ne spreglejte