Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2015,
19.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Sij Acroni Jesenice HDD Olimpija pripravljalna tekma Fabian Dahlem Dejan Varl

Nedelja, 30. 8. 2015, 19.10

8 let, 3 mesece

Eni uresničili načrt, drugi videli napredek, a preveč napak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Olimpija je drugič v dobrem tednu premagala Jeseničane (4:1), ki so bili s sobotno igro bolj zadovoljni kot s tisto pred dnevi, ko so v Tivoliju izgubili z 1:7, pogrešali pa so zadetke in disciplino.

Trener železarjev Dejan Varl je še pred drugim pripravljalnim obračunom večnih tekmecev dal vedeti, da glave njegovih varovancev še niso povsem prave in da pripravljenost še ni na želeni ravni. Kljub porazu – Olimpija je končnih 4:1 postavila z zadetkom v prazen gol – je bil po srečanju bolj zadovoljen kot pred tednom dni, se pa zaveda, da ga z varovanci čaka še veliko dela. Želi si večjo učinkovitost, več discipline in manj napak.

Napredek je viden, neučinkovitost pa še pesti

"V grobem sem s pristopom ekipe zadovoljen, vidi se napredek v igri, ostajajo pa posamezne velike napake. A če to tekmo primerjam s tisto v Ljubljani, smo tokrat odigrali precej bolje. Z igro v prvi tretjini sem kar zadovoljen, nekoliko nas je tepla nedisciplina, posledica katere je bilo preveliko število prekrškov. V igri petih proti štirim smo se dobro branili, v igri petih proti trem pa nam je en plošček ušel. Druga tretjina je bil naš najslabši del igre. Naredili smo preveč velikih napak, posamezen napad je bil predolgo na ledu, nismo dajali globokih ploščkov, na modri črti smo naredili preveč napak. Na trenutke smo kar zdirjali. Tega ne smemo delati. Olimpija je bolje fizično pripravljena in take napake lahko izkoristi zelo hitro. V tretji tretjini smo se ponovno dobro postavili v obrambi, dobro smo zaprli nevtralno tretjino in si skozi dobro igro pripravljali priložnosti," se je v pogovoru za uradno spletno stran po tretjinah sobotnega spopada sprehodil gorenjski strateg, ki ga je pozitivno presenetila kompaktna igra ob igralcu manj.

Izpolnili pričakovanja

Na drugi strani je bil s tretjo pripravljalno zmago zadovoljen Nemec na trenerskem stolčku Olimpije Fabian Dahlem, ki nikakor ne prenaša odstopanj od moštvenih dogovorov.

"Od ekipe sem pričakoval dobro in premišljeno igro in igralci so moja pričakovanja tudi izpolnili. Tekmo smo obvladovali vseh šestdeset minut ter uresničili naš načrt igre. Iz tekme v tekmo si želimo biti boljši in se učiti iz naših izkušenj," so bile besede 49-letnika, ki je v soboto dočakal tudi nekaj novih imen med strelci zadetkov v pripravljalnem obdobju. Ob Guillaumeju Desbiensu so mrežo gostiteljev zatresli še novopečeni hokejist z Olimpijino pogodbo Fabian Scholz, Jure Sotlar in Maks Selan, ki je postavil končni izid.

Prvi pravi na pokalu?

Glede na to, da bo Olimpiji v državnem prvenstvu letos spet nekoliko prizaneseno in da se bo boju pridružila šele sredi marca v polfinalu, bodo železarji in zmaji, če ne bo presenečenj, prvi pravi obračun sezone odigrali v finalu pokala. Ta je načrtovan za 6. in 8. novembra.

Obe moštvi zdaj čaka še nekaj pripravljalnih tekem, Olimpija bo sezono v ligi EBEL začela 12. septembra, Jesenice pa bodo v ligo INL vstopile teden pozneje.

Ne spreglejte