SiolNET. Sportal Hokej
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dragan in Terlikar skrbita za okoli tono in pol opreme

3

termometer

 | Foto:
Si predstavljate ekipo brez ekonomov, se pravi, da bi si hokejisti morali sami brusiti drsalke, skrbeti za palice … Nepredstavljivo. Pri Sloveniji za opremo skrbita Milan Dragan in Drago Terlikar.

Morda vsaj približno veste, koliko tehta vsa oprema igralcev in obeh skrbnikov opreme, ki je pripotovala na Slovaško? Vse skupaj bi znašalo kar okoli tono in pol. Vsaka torba igralca namreč tehta približno 30 kilogramov, tu pa je še oprema obeh ekonomov, ki sta s seboj pripeljala štiri bokse, ki tehtajo med 70 in 80 kilogramov.

Kot že omenjeno, pri Sloveniji skrbita, da je deluje glede opreme vse brezhibno Milan Dragan, za katerega je to že deveto svetovno prvenstvo in Drago Terlikar, ki s slovensko izbrano vrsto sodeluje na šestem svetovnem prvenstvu. Za dvojici se na dan tekme začne dan zelo zgodaj, saj morata najprej pripraviti vse potrebno za razdrsavanje, v primeru, da je tekma na sporedu ob 16.15 pomeni, da sta v dvorani že ob osmi uri. V primeru, da imajo igralci le trening, je njun dan nekoliko lažji.

Med njune zadolžitve sodijo razdelitev dresov, brušenje drsalk, zamenjava klin in plastik, trakovi, priprava napitkov in tako naprej. V primeru, da se strga del opreme, jo pošijeta kar sama, prav tako pa popraviti opreme, v koliko pride do zloma. Pripraviti pa morata tudi palice. Slednje so eden izmed najbolj potrošnih stvari, praviloma ima vsak igralec na voljo šest palic, nekateri pa tudi več, odvisno od materialov. Skupaj je na Slovaško pripotovalo za slovensko izbrano vrsto med 150 in 200 palic.

Več pa si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji …

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin