Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 5. 2021,
22.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

2

Natisni članek

HDD Jesenice HK Olimpija državno prvenstvo

Sreda, 5. 5. 2021, 22.19

2 leti, 11 mesecev

Državno prvenstvo, finale, tretja tekma

Jeseničani v Tivoliju naredili korak proti naslovu prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

2

HK Olimpija HDD Jesenice, 3. tekma finala DP | Tivoli je bil prizorišče tretje finalne tekme državnega prvenstva, na kateri so se druge zmage in vodstva v seriji veselili hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice. Če bodo v petek na Gorenjskem zmagali, bodo prvaki, če pa bo Olimpija serijo izenačila, pa bo prvak znan v ponedeljek. | Foto Morgan Kristan/Sportida

Tivoli je bil prizorišče tretje finalne tekme državnega prvenstva, na kateri so se druge zmage in vodstva v seriji veselili hokejisti HDD Sij Acroni Jesenice. Če bodo v petek na Gorenjskem zmagali, bodo prvaki, če pa bo Olimpija serijo izenačila, pa bo prvak znan v ponedeljek.

Foto: Morgan Kristan/Sportida

V finalni seriji hokejskega državnega prvenstva se nadaljuje niz zmag v gosteh. Tudi v tretje so se veselili gostje. Jeseničani so zmagali v Tivoliju kar s 4:0 in spravili Olimpijo v hude težave, Gorenjci so si zagotovili prvi zaključni plošček za prvaka. Izkoristijo ga lahko že v petek na Jesenicah.

Poročilo s tekme:

HK Olimpija HDD Jesenice, 3. tekma finala DP
Sportal Železarji z zaključnim ploščkom za prvaka

Potem ko so na uvodni finalni tekmi v Tivoliju slavili člani HDD Sij Acroni Jesenice (5:2), so na drugem obračunu v dvorani Podmežakla zmagali hokejisti HK SŽ Olimpija (2:1), na tretji tekmi pa znova slavje gostov, železarjev, ki so si priigrali zaključni plošček za finale.

Jeseničani v sredo v Tivoliju niso mogli računati na kapetana Andreja Tavžlja, se je pa v postavo vrnil Blaž Tomaževič, ki je zaradi covid1-19 izpustil uvodni tekmi. Na drugi strani je trener zmajev Raimo Summanen v golu znova računal na načetega Paava Hölsäja. Vrnil se je kaznovani Martin Bohinc, poškodovani Miha Zajc, ki ga ni bilo že na drugi tekmi, pa je, podobno kot med finalno serijo Alpske lige Miha Logar, že končal sezono.

Gorenjci so si glavnino prednosti priigrali v drugi polovici uvodne tretjine, ko so v pičlih treh minutah dosegli kar tri zadetke. Vse v igri z igralcem več. Najprej je domačega vratarja Hölsäja ugnal Sašo Rajsar, nato še Erik Svetina, na 3:0 pa je z drugi golom zvišal Rajsar. Olimpija nikakor ni našla poti ploščku v gol, tako da je na Žan Us ostal nepremagan. Summanen je ob koncu poskušal brez vratarja, a so varovanci Mitje Šivica z zadetkom v prazen gol - zadel je Gašper Glavič - postavili končnih 4:0.

"Pozabiti, da nas čaka zadnja tekma"

HK Olimpija HDD Jesenice, 3. tekma finala DP | Foto: Morgan Kristan/Sportida Foto: Morgan Kristan/Sportida

"Začetek je bil drugačen kot na prejšnji tekmi. Jeseničani so bistveno bolje začeli, potem pa smo delali majhne napake in bili izključeni, Jeseničani so to izkoristili. Preveč je teh izključitev, kar oni pridno izkoriščajo. Pogledali bomo, kaj smo delali narobe, kje so nas matirali, na naslednjo tekmo gremo čim bolj osredotočeni. Šli bomo na sto odstotkov, nekaj takšnih tekem smo letos že igrali, imamo izkušnje na naši strani, skušali bomo to izkoristiti," je po porazu dejal napadalec Nik Simšič.

"Danes smo imeli dva lepa odbitka, upam, da bo šlo tako naprej. Po prvi tretjini smo si rekli, da igramo, kot da je 0:0, nismo gledali na uro. Oni so nas močno stisnili, a smo zdržali, ena tretjina pa je skoraj premalo, da obrneš 0:3. Mogoče je bila danes res malo visoka zmaga, a važno je, da zmagaš, ne pa izid. Zdaj moramo čim prej pozabiti, da nas čaka morda zadnja tekma. Važno je, da si sproščen, če si dober, lahko zmagaš," pa je po zmagi dejal strelec dveh zadetkov Sašo Rajsar.

Konec v petek ali podaljšanje do ponedeljka?

Četrta in morda zadnja tekma bo v petek na Gorenjskem. Če bodo uspešnejši Jeseničani, bo Slovenija dočakala nove državne prvake v hokeju na ledu. Če bo serija izenačena, pa bo o prvaku odločala ponedeljkova peta tekma. Po finalu nekatere člane Olimpije in Jesenic čaka še reprezentančni turnir v Ljubljani.

Vrača se Koblar

Gregor Koblar se po dveh letih na Poljskem vrača v Ljubljano. | Foto: Urban Meglič/Sportida Gregor Koblar se po dveh letih na Poljskem vrača v Ljubljano. Foto: Urban Meglič/Sportida

Pri Olimpiji so v torek potrdili, da se v zmajevo gnezdo vrača napadalec Gregor Koblar. 28-letnik je zadnji sezoni preživel v poljski prvi ligi pri Unia Oswiecim, pred tem pa z Olimpijo eno leto igral v Alpski ligi. Gorenjec ima izkušnje tudi iz IceHL (prej EBEL), v kateri je z nekdanjo Olimpijo igral med letoma 2014 in 2016. Po Luki Kalanu, s katerim sta bila zadnji leti soigralca, je to drugi napovedan prihod v zeleno-beli dres za prihodnjo sezono.

Državno prvenstvo, finale, 3. tekma:

Sreda, 5. maj
HK SŽ Olimpija : HDD Sij Acroni Jesenice 0:4 (0:3, 0:0, 0:1) /1:2/
S. Rajsar 13. (Svetina, Hebar, PP1), 16. (Šturm, Crnovič, PP1), Svetina 15. (S. Rajsar, Crnovič, PP1), Glavič 56. (P. Rajsar, EN)
Poročilo s tekme 

PP1-zadetek z igralcem več 
EN-zadetek v prazen gol

//razmerje v zmagah, igrajo na tri zmage; termin preostalih tekem: 7. maj; če bo treba, še 10. maj

Luka Kalan
Sportal Vrača se med zmaje
Hk Olimpija Lustenau, polfinale, Alpska liga
Sportal Znano je, kdaj bo Olimpija začela novo tekmovalno poglavje
HK Olimpija - HDD Jesenice
Sportal Jeseničani za uvod finala DP napolnili gol Olimpije
 
Ne spreglejte