SiolNET. Sportal Hokej
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dogovori v NHL-u: bo kaj novega?

1

termometer

 | Foto:
Potem ko so v severnoameriški hokejski ligi NHL pred dnevi odpovedali vse tekme do 24. oktobra, se bodo pogajanja o morebitnem začetku tekmovanja nadaljevala ta teden.

Po odpovedi vseh 82 tekem, ki bi jih v NHL-u morali odigrati med 11. in 24. oktobrom, bodo predstavniki vodstva lige in sindikata igralcev za pogajalsko mizo zopet sedli v New Yorku. Zadnji takšen sestanek sicer ni bil posebej ploden, saj so pred slabim tednom po dveh urah ugotovili, da so še vedno na nasprotnih bregovih, tako da so pogajanja hitro končali. Konec tedna, ko je tekel 22. dan prekinitve dejavnosti, so se na hitrem sestanku v Torontu dogovorili vsaj o tem, da bodo uradne pogovore nadaljevali ta teden.

Sezona bi se, kot rečeno, morala začeti že čez nekaj dni, natančneje 11. oktobra. A ker se je 16. septembra iztekla kolektivna pogodba in je posledično prišlo do "lockouta", prekinitve vseh dejavnosti v ligi, že nastajajo velike finančne izgube. Le z odpovedjo vseh pripravljalnih tekem so klubi izgubili že 100 milijonov dolarjev. O tem, kakšne izgube na bančnih računih sledijo z odpovedjo 82 tekem, in to, kdaj bo do dogovora prišlo, če sploh, lahko le ugibamo. Ali bodo pogajanja v New Yorku plodnejša od zadnjih v Torontu in ali se bodo odgovorni uspeli dogovoriti kaj bolj konkretnega od termina naslednjega sestanka, bo znano v prihodnjih dneh.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin